Kendt sted har udvidet i nabolokalerne: Her er Odenses nye tapas-restaurant

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Småsulten - PR Facebook
Foto: Småsulten - PR Facebook

Odense er en eftertragtet by – og nye restauranter skyder op i høj fart.

Aldrig har byen haft et større udvalg inden for restauranter, caféer, bistroer og Take Away-steder.

For få uger siden så Odenses nyeste tapasrestaurant dagens lys.

Navnet er Småsulten, og er beliggende i Lottrups Gård.

Indehaveren Marie Louise Breith er ikke helt ny i faget. Hun ejer nemlig også Restaurant Marie Louise, som er nabo til det nye tapassted.

Bemærkelsesværdigt er det, at de to restauranter deler samme lokaler, køkken, personale og råvarer.

Netop denne synergi er noget Marie Louise længe har drømt om.

“Jeg har i snart tre år kørt Restaurant Marie Louise, hvor vi serverer finere madlavning bestående af tre-retters menu med vin, og a la carte med blandt andet hummerbisque og rosastegt andebryst.

Men tanken om at have to forskellige restauranter under samme tag, har længe været en drøm for mig.

Da lokalerne inde ved siden af blev ledige – og Snik Snak lukkede (tidligere tapasrestaurant, red.), så jeg mit snit til, at lave en hyggelig og uformel tapasrestaurant, hvor maden er af god kvalitet.

For det var netop noget, jeg syntes Odense manglede.

Et af målene med Småsulten er også, at jeg kan kombinere de to restauranters madlavning og undgå madspild,” fortæller indehaver Marie Louise Breith.

Tilgodeser det brede publikum

Hos Småsulten henvender man sig til en bredere målgruppe.

Restauranten skifter menukortet enten hver uge eller hveranden uge – og Marie Louise lægger også stor vægt på at tilbyde både veganske og vegetariske retter.

Således at der også er noget til de gæster, der ikke ønsker kød.

“Det er super vigtigt for mig, at de gæster der besøger Småsulten, kan få det de ønsker. Det er meget populært med både veganske og vegetariske retter, så selvfølgelig har vi det på menuen også.

På samme tid gør vi meget i, at de råvarer vi bruger på Restaurant Marie Louise, kan gå igen på Småsulten, således at vi hele tiden tænker bæredygtigt og får det meste ud af vores lokale råvarer.

Laver vi eksempelvis en ret med flæskesteg på Restaurant Marie Louise, så kan vi bruge det samme stykke kød i en flæskestegsburger på Småsulten,” fortæller Marie Louise.

Og selvom der er en stor synergi mellem de to restauranter, så har de hver sin indgang, eget bookingsystem og hvert sit menukort.

Den optimale kombination

Kombinationen af de to restauranter er ifølge Marie Louise den perfekte løsning, hvis man vil nå flere potentielle gæster både hverdag og weekend.

“I min optik kan det ikke gøres mere optimalt.

Småsulten lægger op til tapasretter lige inden en biograftur eller efter et besøg i teatret. Og maden er meget hverdagspræget set i forhold til Restaurant Marie Louise, hvor der mere er fokus på fin madlavning, som primært er populært torsdag, fredag og lørdag,” fortæller Marie Louise og fortsætter:

“Det smarte ved netop denne kombination er også, at hvis jeg en aften har flere gæster i Småsulten end Restaurant Marie Louise, så kan vi rykke rundt på bordene eller flytte alle gæster over i samme lokale,” afslutter Marie Louise.

Hvad: Småsulten – tapasbar
Hvor: Lottrups Gård 9
Tjek ud på Facebook her