Kendt sted har udvidet i nabolokalerne: Her er Odenses nye tapas-restaurant

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Småsulten - PR Facebook
Foto: Småsulten - PR Facebook

Odense er en eftertragtet by – og nye restauranter skyder op i høj fart.

Aldrig har byen haft et større udvalg inden for restauranter, caféer, bistroer og Take Away-steder.

For få uger siden så Odenses nyeste tapasrestaurant dagens lys.

Navnet er Småsulten, og er beliggende i Lottrups Gård.

Indehaveren Marie Louise Breith er ikke helt ny i faget. Hun ejer nemlig også Restaurant Marie Louise, som er nabo til det nye tapassted.

Bemærkelsesværdigt er det, at de to restauranter deler samme lokaler, køkken, personale og råvarer.

Netop denne synergi er noget Marie Louise længe har drømt om.

“Jeg har i snart tre år kørt Restaurant Marie Louise, hvor vi serverer finere madlavning bestående af tre-retters menu med vin, og a la carte med blandt andet hummerbisque og rosastegt andebryst.

Men tanken om at have to forskellige restauranter under samme tag, har længe været en drøm for mig.

Da lokalerne inde ved siden af blev ledige – og Snik Snak lukkede (tidligere tapasrestaurant, red.), så jeg mit snit til, at lave en hyggelig og uformel tapasrestaurant, hvor maden er af god kvalitet.

For det var netop noget, jeg syntes Odense manglede.

Et af målene med Småsulten er også, at jeg kan kombinere de to restauranters madlavning og undgå madspild,” fortæller indehaver Marie Louise Breith.

Tilgodeser det brede publikum

Hos Småsulten henvender man sig til en bredere målgruppe.

Restauranten skifter menukortet enten hver uge eller hveranden uge – og Marie Louise lægger også stor vægt på at tilbyde både veganske og vegetariske retter.

Således at der også er noget til de gæster, der ikke ønsker kød.

“Det er super vigtigt for mig, at de gæster der besøger Småsulten, kan få det de ønsker. Det er meget populært med både veganske og vegetariske retter, så selvfølgelig har vi det på menuen også.

På samme tid gør vi meget i, at de råvarer vi bruger på Restaurant Marie Louise, kan gå igen på Småsulten, således at vi hele tiden tænker bæredygtigt og får det meste ud af vores lokale råvarer.

Laver vi eksempelvis en ret med flæskesteg på Restaurant Marie Louise, så kan vi bruge det samme stykke kød i en flæskestegsburger på Småsulten,” fortæller Marie Louise.

Og selvom der er en stor synergi mellem de to restauranter, så har de hver sin indgang, eget bookingsystem og hvert sit menukort.

Den optimale kombination

Kombinationen af de to restauranter er ifølge Marie Louise den perfekte løsning, hvis man vil nå flere potentielle gæster både hverdag og weekend.

“I min optik kan det ikke gøres mere optimalt.

Småsulten lægger op til tapasretter lige inden en biograftur eller efter et besøg i teatret. Og maden er meget hverdagspræget set i forhold til Restaurant Marie Louise, hvor der mere er fokus på fin madlavning, som primært er populært torsdag, fredag og lørdag,” fortæller Marie Louise og fortsætter:

“Det smarte ved netop denne kombination er også, at hvis jeg en aften har flere gæster i Småsulten end Restaurant Marie Louise, så kan vi rykke rundt på bordene eller flytte alle gæster over i samme lokale,” afslutter Marie Louise.

Hvad: Småsulten – tapasbar
Hvor: Lottrups Gård 9
Tjek ud på Facebook her

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.

Smag mere end 20 forskellige vine: Kom til kæmpe rosé-fest på Nelle’s

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommer og rosé hører uløseligt sammen, og selvom det først er 4. september, så er det ikke spor for tidligt at planlægge og booke billet til sommerens bedste og største roséfest.

Også i år holder Nelle’s Filosoffen – lige midt i Munke Mose og lige ved åen – nemlig kæmpe roséfest, hvor du bliver forkælet med lækker vin og god musik.

Du vil opleve et rosé-univers, som både udfordrer, imponerer og sikkert også overrasker dine rosétørstige smagsløg.

Til roséfesten er der nemlig mulighed for at smage mere end 20 forskellige rosévine, og så er der selvfølgelig lækre snacks og god stemning undervejs.

Roséfesten afholdes fredag 4. september, hvor du fra kl. 17 kan bytte din billet til et smagsglas. Og så er det ellers bare at gå i gang og smage løs frem til kl. 20.

For den karakteristiske lyserøde drik er en meget alsidig genre af vin, som faktisk kan drikkes til alt – fra kød og fisk til dessert eller som en aperitif.

Kan du ikke vente til september, så er der heldigvis også råd for det. Hos Nelle’s har de nemlig timeglas hver dag mellem kl. 17 og 18, hvor der er halv pris på alle vine. Og der er altid rosé på køl.

Billetten koster 349 kr., og du kan læse mere om roséfesten her, hvor du også kan købe billet til sommerens bedste roséfest.

Find det billigste lån 

Skrevet af: Martin Jørgensen

Et billigt lån kan gøre livet lidt lettere i hverdagen. Men det kan være svært at finde lige det lånetilbud, der passer bedst til ens privatøkonomi. Ny sammenligningsplatform gør det muligt for dig at finde ud af, hvilke lån der passer bedst til din privatøkonomi.   

I slutningen af måneden kan det være svært at få pengene til at slå til. Regningerne hober sig langsomt op, og pludselig har man ikke penge til det, man har brug for i hverdagen. Med en ny søgetjeneste fra Bankly kan du finde et lån, der passer til dig.  

Ny sammenligningsplatform til dig 

På bankly.dk kan du bruge en helt ny sammenligningsplatform, hvor du kan se, hvilket lån, der passer allerbedst til dig. Bankly er en ny søgetjeneste, der sammenligner lån fra banker som Resurs Bank, Lånlet, Express Bank og Basisbank, og den finder automatisk det billigste i forhold til dine lånebehov.  

Om det er et forbrugslån, billån eller lån til en lejlighed, så findes der et lån til dig. Du skal bare lige finde det først. Bankly har med glæde hjulpet over 30.000 brugere med at finde et lån, der passer til dem og deres privatøkonomi. Det kan også blive dig. Hos Bankly ønsker vi, at du finder et lån, der giver dig råd til den hverdag du ønsker for dig og din familie. 

Det rette lån til dig 

Hvis du skal låne penge, er det vigtigt, du finder det rette lån til dig. Du har sikkert hørt skrækhistorier om kviklån og rykkerbreve, og gæld har fået et rigtigt dårligt rygte. Men når du optager lån i banken, må du først og fremmest spørge sig selv, hvilket lån du har råd til. Bankly tror på, at alle danskere kan optage et lån, de har råd til. Derfor har de stillet en sammenligningsplatform til rådighed, der hjælper lige præcis med det.  

Du kan søge på lånebeløber og lånetid, og derfra se hvor meget du skal afdrage for om måneden. Det har aldrig været lettere at overskue lån. Så slipper du for at spørge hver enkelt bank på egen hånd, for derefter at sætte dig hjem med lommeregneren og vurdere hver enkelt tilbud med, hvad der er billigst og bedst for dig eller ej. Bankly gør simpelthen det besværlige arbejde for dig.  

Få råd til det du har lyst til 

Savner du også at pleje parforholdet med en fin middag i ny og næ? Eller hvad med at invitere børnene i Legoland henover sommeren? Det koster penge at hygge sig sammen, og derfor kan et billigt lån gennem vores sammenligningstjeneste være en løsning for dig. Børnene, hustruen eller ægtemanden vil elske dig for det.  

Det kan også være, du står og skal renovere din lejlighed. Det flyder over med ting, der skal ordnes, og det går hårdt ud over din økonomi, for når du først er gået i gang, så hober udgifterne sig bare op. Her kan et billigt lån sagtens være en løsning på dine problemer. Bankly ønsker med deres søgetjeneste at hjælpe dem, der har behov for det med billige lån, de har råd til.  

Ansøg gratis om billigt lån 

Når du først har fundet et lån, der passer til din privatøkonomi, så kan du via vores sammenligningsplatform ansøge lån. Du udfylder bare en ansøgning hos Bankly, så tager de sig af besværet med bankerne. Det har aldrig været enklere at låne penge på en sund og ansvarlig måde, og det ønsker de selvfølgelig at hjælpe dig i gang med.   

De giver dig samtidig fuldt overblik over, hvad du betaler for. Vi sætter dig ind i alle vilkår, renter, gebyrer og alt det, der står med småt, så du slipper for at bekymre dig, om du nu også har optaget et lån, der passer bedst til dig. Bankly giver dig de bedste muligheder på et uoverskueligt lånemarked.  

Bankly hjælper dig med alt får lånetilbud til samlelån 

Ønsker du at samle dine lån et enkelt sted, frem for at de er fordelt hos mange forskellige udbydere? Det kan være en dyr fornøjelse at have lån flydende rundt omkring. Klatgæld er aldrig sjovt, og sådan nogle bekymringer sætter sig i alt fra maven til nattesøvnen. Det ønsker Bankly at hjælpe dig med, så du kan leve dit liv, som du ønsker, frem for at føle dig bundet af alle de faste udgifter, der ligger i postkassen om måneden.  

Bankly kan hjælpe dig med samlelån. Med deres sammenligningsplatform kan du finde en bank, der har det bedste tilbud om samlelån til dig. Du kan spare tusindvis af kroner på samlelån hver måned. Når du sender detaljerne til dem, så sørger de for at finde det bedste tilbud til dig. Derfra kan du selv vælge, om du vil gå videre med lånet. Det er gratis og uforpligtende at ansøge, og du kan gøre det i dag.