Smagen af Fyn og lyden af jazz: Masser at glæde sig til i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Weekend byder på bunkevis af jazz til dig, som ikke kan sidde stille, når jazzmusikkens rytmer rammer dig. Derudover giver weekenden også mulighed for at smage på Fyn, tage på loppemarked, drikke fredagsslatter, se Super Bowl storskærm og shoppe til du vælter.

Go’ weekend!

Musik

Fredag kl. 20.00: Lagoon At Noon på Teater Momentum
Lagoon At Noon er en kvartet fra Odense, der spiller instrumental rock-jazz og til tider tilbagelænet, atmosfærisk musik med en Skandinavisk, melodisk tilgang.

Læs mere her.

Fredag kl. 20.00: Stars of Musicals på ODEON
Lad dig fortrylle af de største musicalklassikere, når Stars of Musicals fremfører den velkendte lyd fra Broadway Musical. Koncerten bliver udført af internationale stjerner fra den originale besætning fra Broadway Musical & Dance Company.

Læs mere her.

Fredag kl. 21.00: Copenhagen Drummers i Musikhuset Posten
Copenhagen Drummers er en gruppe af top-entusiastiske, trommespillende drengerøve, skabt ud fra lysten til at udforske alle facetter af rytmisk musik med fokus på trommer. Tilsæt hertil en hel del disciplin, præcision og talent, så har du opskriften på rytmisk succes.

Læs mere her.

Fredag kl. 21:00-00:00: Vinterjazz i Studenterhuset (Kalaha)
Kom til en festlig aften på Studenterhuset og oplev DMA-nominerede Kalaha, som består af Rumpistol, Spejderrobot, Emil de Waal og Niclas Knudsen. De spiller en unik blanding af jazz, afro og elektronisk musik.

Læs mere her.

Lørdag kl. 20:00-23:00: Vinterjazz i Studenterhuset (HÄRJA)
Kan du lide de glemte genre såsom pagan stoner-jazz, indie-viking-math, post-black og country-grind. Måske har de aldrig eksisteret, dog kunne de godt være beskrivelser af bandet HÄRJA, et orkester der er svært at sætte i bås.

Læs mere her.

Lørdag kl. 20.00: Sisters of Jazz på Dexter
It’s all about ladies, når Sisters of Jazz indtager scenen på Dexter. Sisters of Jazz er et line-up af 6 fremtonende, kvindelige jazzmusikere fra Sverige og Danmark. Koncerten er en hyldest til jazzhistoriens kvindelige komponister, i særdeleshed de kvinder, som fortjener mere opmærksomhed for deres virke end de har fået.

Læs mere her.

Søndag kl. 14.00-17.00: Vinterjazz i Studenterhuset (SEE YOU SOON RACCOON)
Oplev krydsfeltet mellem svedige grooves og elektrisk forstærket guitar, når SEE YOU SOON RACCOON indtager scenen med tresserrock og funk-jazz.

Læs mere her.

Events

Fredag kl. 20.00 og lørdag fra kl. 13.00: Kyndelmissefest i Farvergården
Odenses nye folkemusikfestival fejrer det gode liv, lige når vinteren føles mørkest. Kyndelmissefesten slår for første gang dørene op på fredag og lørdag og byder velkommen til en symfoni af god mad, imponerende lysoaser, fællessang og nogle af de ypperste navne inden for folkemusikken.

Læs mere her.

Lørdag og søndag kl. 10.00-15.00: Studiebogmesse i ODEON
Alle studieretninger er velkomne, når ODEON slår dørene op til studiebogmesse. Hvis du har bøger, som du vil sælge, give/bytte væk, eller mangler du lige den sidste bog på pensumlisten, så kom og benyt dig af lejligheden. Eventet er gratis, og tilmelding er kun nødvendigt, hvis du vil sælge eller vise, hvad du har. Der er desuden mulighed for at købe mad og drikkevarer i cafeen. Kom i god tid, og stil dine varer klar – studiebogmessen starter kl. 10.00, men kom allerede fra kl. 9.

Læs mere her.

Hver dag kl. 18.00: Fællesspisning i Café ODEON Social
Hver aften kan du alle ugens dage komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Fredag kl. 16.00-22.00: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Café ODEON Social inviterer indenfor til FredagsSlatter i eftermiddag og aften. Så kom og drik vin til billige penge og hjælp ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde. Et glas vin koster 50 kr. uanset navn, alder og drue.

Læs mere her.

Søndag kl. 22.00 til mandag klokken 06.00: Superbowl på Studenterhuset
Hvis du mangler nogen at se Super Bowl sammen med, så kom og oplev kampen live på Studenterhusets i godt selskab og med en kold øl i hånden.

Læs mere her.

Fredag kl. 20.00-23.00: Romantisk wellnessaften i svømmehallen klosterbakken
Som en forløber til Valentinsdag kan du deltage i en helseaften, som står i romantikkens tegn. Tag din partner under armen og lad jer blive forkælet i wellness afdelingen på svømmehallens, Relax balkonen. Derudover er der aqua-fitness til romantisk musik, sauna-gus med røde isterninger, fodbad med kamilleblade og massage (50 kr.). Du kan tilmed nyde en lækker middag i svømmehallen før aftenen starter.

Læs mere her.

 

For familien

Fredag og lørdag kl. 17.30-20.00: Lysaften i Odense ZOO
Kom og oplev en helt anden side af Odense ZOO. Fredag og lørdag aften forvandles zoologisk have til en lysende oase midt i vintermørket. Bevæg dig rundt i alle regnbuens farver og betragt de smukt oplyste dyr, træer og stier.

Læs mere her.

Søndag kl. 10.00: Motor Mille & Band i Magasinet
De seneste år har man på Ramasjang kunne møde Motor Mille. Du kender hende måske bedst fra bl.a. Monster Busters, Cirkus Summarum og ikke mindst Ramasjang Club, hvor hun elsker at danse. Nu kan du tage de små med i Magasinet og opleve en koncert med Motor Mille & Band for fuld udblæsning søndag formiddag.

Læs mere her.

Mad

Fredag til lørdag: SPIS uge 5
Tag på en kulinarisk rejse i weekenden og smag på Fyn. Til SPIS! Uge 5 er der fokus på madglæde, fællesskab og ikke mindst spiseoplevelser af høj kaliber. Og så er det menuer, der er specielt sat sammen til lejligheden – til en fornuftig pris.

Her kan du se, hvilke restauranter der er med i SPIS! Uge 5 og bestille din billet.

Du kan også læse vores artikel om SPIS! Uge 5 her.

SPIS! Uge 5. Foto: Rico Feldfoss

Kultur

Fredag-søndag kl. 10.00-17.00: Lars Von Trier udstilling på Brandts
Oplev efterårets store udstilling på Brandts: Lars von Trier – Det gode med det onde. Udstillingen giver for første gang et retrospektivt overblik over dansk films største mester og trækker hovedlinjerne op i hans verdensberømte produktion af film.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Shopping

Fredag kl. 10.00-22.00 og lørdag-søndag kl 10.00-17.00: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

På fredag er der desuden Late Night i Rosengårdcentret, hvor butikkerne har åbent helt til klokken 22.00. Her kan du blandt andet opleve årets første konfirmandshow, og hele aftenen vil være præget af musikalske overraskelser i centret og rig mulighed for en hyggelig shoppeaften med venner og familie. Mange af centrets butikker har specielle tilbud og særlige events denne aften.

Læs mere om Late Night i Rosengårdcentret her.

Den første søndag i måneden kl. 10.00-16.00: Søndagsåbent i Odense City
Brug den første søndag i måneden på at tage ind i gågaden og kigge i butikker. Derudover har butikkerne også åben lørdag i samme tidsrum.

Søndag kl. 11.00-16.00: Loppemarked på Studenterhuset
Er du klar til endnu et stort loppemarked på Studenterhuset? Hele huset bliver fyldt med stande, hvor du kan købe lækkert tøj og andre skønne ting. Det er gratis at kigge forbi, og måske finder du det, du mangler.

Læs mere her.

Lørdag-søndag: Fyns største indendørs genbrugsloppemarked
Denne weekend inviterer GulogGratis til Fyns største genbrugsloppemarked i Odense Congress Center. Sidste år blev det en stor succes med hele 10.000 gæster, så mød op og gør et kup!

Det er fra kl. 10-16, og billetterne koster 50 kr.

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her