Smørrebrød er populært i Odense: Her finder du byens gode steder

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto: Smørrebrød
Arkivfoto: Smørrebrød

Det bliver næsten ikke mere dansk end et fad med højtbelagte smørrebrød i alle farver.

Denne danske frokostret har eksisteret siden 1880’erne og fortjener en kæmpe hyldest. Derfor har vi samlet nogle af de steder i Odense, som serverer de højtbelagte kunstværker. Mon ikke du kan finde noget, som falder i din smag?

Listen er langt fra udtømmende, så tilføj gerne flere i kommentarfeltet.

Oluf Bagers Gård

Hos Oluf Bagers Gård tager de udgangspunkt i det dansk/nordiske køkken med inspiration fra det franske. Deres smørrebrød har et moderne tvist og en simpel sammensætning, som er en fryd for både øjne og smagsløg. Og så kan du endda vælge mellem kolde og lune stykker.

Se menukortet her.

Anne’s Smørrebrød

Anne har lavet smørrebrød de sidste 17 år, dels i København og dels i Gilleleje, og sidste år åbnede hun forretningen på Skibhusvej. Hendes sortiment af smørrebrød byder på cirka 40 forskellige slags smørrebrød af 18 kroner stykket.

Udover håndmadder, er Anne også leveringsdygtig i fiskeretter, sandwich, madpakker til din udflugt og andet godt.

Læs vores artikel om Anne’s Smørrebrød her og se hendes menukortet her.


Planken i Storms Pakhus

Tag turen forbi Martin i hans madbod Planken i Storms Pakhus. Her finder du smørrebrød i nye klæder lavet af lækre, lokale råvarer. Hos Planken følger de sæsonerne og de råvarer, som de bringer med sig. Derfor er der løbende udskiftning i smørrebrødet.

Priser fra 30 til 125 kroner.

Joey’s smørrebrød & sandwich

Hos Joey’s smørrebrød & sandwich kan du få flere forskellige slags smørrebrød, og de serverer både helt almindelige ’håndværkermadder’ med lækkert pålæg og luksussmørrebrød på chiabrød fra Lagkagehuset med 4-5 stykker pålæg eller en lun fiskefilet. Derudover laver de også baguettes og sandwichs, hvor du selv bestemmer, hvad du vil have i.

Se vores artikel om Joey’s smørrebrød & sandwich her.

 

Kong Volmer

Hos Kong Volmers går de for alvor op i Smørrebrød, og på deres hjemmeside skriver de endda: ”En dag uden smørrebrød er en spildt dag”. De har et spændende og eksklusivt udvalg af smørrebrød, og prisen ligger mellem 72 og 132 kroner pr styk.

Se Kong Volmers menukortet her.


Klosterkroen

Hos Klosterkroen værdsætter og omfavner de traditionel dansk mad, og de vil kæmpe for, at den gode klassiske danske mad ikke bliver glemt i den store mængde af internationale muligheder, som Odense byder på. Derfor serverer de selvfølgelig gode gammeldags smørrebrød. Stykprisen er 54 – 74 kroner.

Se menukortet her.

Værd at nævne

Udover ovennævnte restauranter kan du selvfølgelig også hente dit smørrebrød hos de fleste slagtere. For eksempel:

God appetit!

Spændt op til lir: Jokeren giver gratis koncert på Odense-café

Skrevet af: Michael Qureshi

Jokeren kan stadig endnu.

Kendt for hits som “Spændt op til Lir”, “Havnen”, “Gravøl” og mange flere så formår Jokeren stadig at skyde en fest i gang, når han optræder.

Det gør han så i Odense fredag d. 3. januar. Man kunne vel være fræk og kalde det for nytårskur med Jokeren.

Gratis koncert på Kræz

Ganske usædvanligt er hans intime koncert gratis, når Café Kræz inviterer til koncert med hele Danmarks gadedreng.

“Han er stadig den dag i dag, Danmarks ukronede rapkonge og han kommer og fester med os 03. januar – måske for at skyde det nye år i gang med manér eller måske for at lære os alle sammen de forbudte trin fra Vild med Dans, og for at fyre fede numre af, både hans egne og fra Den Gale Pose. Glæd dig til bl.a. ”Spænd op til Lir’”, ”Den Dræbende joke” og ”Havnen,” skriver Kræz på deres Facebook-side.

Knap 1000 har allerede markeret sig som interesseret eller deltager i Facebook-begivenheden.

Koncerten starter ifølge Kræz lidt efter midnat, men de anbefaler, at man kommer i god tid og evt. booker deres bord-pakker.

Hvad: Gratis koncert med Jokeren
Hvor: Kræz
Hvornår: Fredag d. 3. januar
Læs mere her

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/