Smørrebrød er populært i Odense: Her finder du byens gode steder

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto: Smørrebrød
Arkivfoto: Smørrebrød

Det bliver næsten ikke mere dansk end et fad med højtbelagte smørrebrød i alle farver.

Denne danske frokostret har eksisteret siden 1880’erne og fortjener en kæmpe hyldest. Derfor har vi samlet nogle af de steder i Odense, som serverer de højtbelagte kunstværker. Mon ikke du kan finde noget, som falder i din smag?

Listen er langt fra udtømmende, så tilføj gerne flere i kommentarfeltet.

Oluf Bagers Gård

Hos Oluf Bagers Gård tager de udgangspunkt i det dansk/nordiske køkken med inspiration fra det franske. Deres smørrebrød har et moderne tvist og en simpel sammensætning, som er en fryd for både øjne og smagsløg. Og så kan du endda vælge mellem kolde og lune stykker.

Se menukortet her.

Anne’s Smørrebrød

Anne har lavet smørrebrød de sidste 17 år, dels i København og dels i Gilleleje, og sidste år åbnede hun forretningen på Skibhusvej. Hendes sortiment af smørrebrød byder på cirka 40 forskellige slags smørrebrød af 18 kroner stykket.

Udover håndmadder, er Anne også leveringsdygtig i fiskeretter, sandwich, madpakker til din udflugt og andet godt.

Læs vores artikel om Anne’s Smørrebrød her og se hendes menukortet her.


Planken i Storms Pakhus

Tag turen forbi Martin i hans madbod Planken i Storms Pakhus. Her finder du smørrebrød i nye klæder lavet af lækre, lokale råvarer. Hos Planken følger de sæsonerne og de råvarer, som de bringer med sig. Derfor er der løbende udskiftning i smørrebrødet.

Priser fra 30 til 125 kroner.

Joey’s smørrebrød & sandwich

Hos Joey’s smørrebrød & sandwich kan du få flere forskellige slags smørrebrød, og de serverer både helt almindelige ’håndværkermadder’ med lækkert pålæg og luksussmørrebrød på chiabrød fra Lagkagehuset med 4-5 stykker pålæg eller en lun fiskefilet. Derudover laver de også baguettes og sandwichs, hvor du selv bestemmer, hvad du vil have i.

Se vores artikel om Joey’s smørrebrød & sandwich her.

 

Kong Volmer

Hos Kong Volmers går de for alvor op i Smørrebrød, og på deres hjemmeside skriver de endda: ”En dag uden smørrebrød er en spildt dag”. De har et spændende og eksklusivt udvalg af smørrebrød, og prisen ligger mellem 72 og 132 kroner pr styk.

Se Kong Volmers menukortet her.


Klosterkroen

Hos Klosterkroen værdsætter og omfavner de traditionel dansk mad, og de vil kæmpe for, at den gode klassiske danske mad ikke bliver glemt i den store mængde af internationale muligheder, som Odense byder på. Derfor serverer de selvfølgelig gode gammeldags smørrebrød. Stykprisen er 54 – 74 kroner.

Se menukortet her.

Værd at nævne

Udover ovennævnte restauranter kan du selvfølgelig også hente dit smørrebrød hos de fleste slagtere. For eksempel:

God appetit!

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.