Snart åbner H.C. Andersens Paraden: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune

Der er de seneste uger blevet bygget på livet løs i Eventyrhaven.

Parken er nemlig ny lokation for den karakteristiske teaterkulisse Eventyrslottet, der sommeren igennem er fast scene for den traditionsrige H.C. Andersen Paraden.

Eventyrslottet er gennem årene blevet alle odenseaneres ejendom, og det har tidligere stået i Lotzes Have. Den placering er imidlertid ikke længere mulig med opførelsen af Det Ny H.C. Andersens Hus.

Traditionsrig teateroplevelse

Eventyrslottet er en del af Odenses kulturelle DNA. Det har eksisteret i over 30 år, og mange børn har gennem tiden fået deres første teateroplevelse på græsset foran slottet – og det kan de også fremover.

Teateroplevelser bliver der nemlig masser af, når H.C. Andersen Paraden lørdag 30. juni tager hul på dens 31. sæson. Det sker med premieren på den nye forestilling “24 små og store skuespillere, 24 eventyr, 24 minutter = en ægte Odense-oplevelse”.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) holder åbningstalen på premieredagen. Hun glæder sig til at opleve eventyrslottet og H.C. Andersen Paraden i større omgivelser, der giver nye muligheder for at folde det eventyrlige univers ud for store og små.

Ifølge Jane Jegind formår H.C. Andersen Paraden og eventyrslottet at virkeliggøre H.C. Andersens univers på en måde, der puster til nysgerrigheden hos børn og voksne fra ind- og udland.

”H.C. Andersen Paraden og eventyrslottet er en unik indgang til H.C. Andersens forfatterskab, historie og ikke mindst Odenses kulturliv, der om få år også rummer et nyt og visionært H.C. Andersens Hus.

For mig er H.C. Andersen Paraden i eventyrslottet bare en vidunderlig oplevelse, der signalerer starten på sommeren og en oplevelse lige til at blive glad af,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Sommersæson skydes i gang 30. juni

H.C. Andersen Paradens forestilling kan fra 30. juni og helt frem til 11. august opleves alle ugens dage undtagen søndag. Der er forestillinger kl. 11.00 og 13.00 på scenen i Eventyrhaven, og i hverdagene kan børn og voksne gå i paradens fodspor fra Flakhaven, hvor der er forestillingsoptakt kl. 12.45.

Hver onsdag i sommersæsonen kan man desuden opleve “Klassisk Musik & Eventyr” på eventyrslottets scene.

Her spiller unge, klassiske kammermusikere stemningsfyldt musik, og Torben Iversen oplæser små eventyr. Premierekoncerten opføres den 4. juli med operasangerne Jens Christian Tvilum og Thomas Storm, samt pianisten Jacob Beck.

En scene, som ikke er uvant for dem, da de alle tre har optrådt med paraden som børn.

H.C. Andersen Paraden kan desuden opleves ved en række arrangementer i løbet af sommeren – herunder Odense Blomsterfestival og H.C. Andersen Festivals i august.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.