Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Snart slut: Mangel på frivillige får populære festspil til at lukke ned

Af Christina Frederiksen

Det er bare en rigtig ærgerlig nyhed.

Mangel på frivillige og stigende omkostninger har fået H.C. Andersen Festspillene til at stoppe med forestillinger om vinteren på Magasinet.

For små 10 år siden ønskede bestyrelsen for festspillene at udvide repertoiret og prøve lykken med en vinterforestilling på Magasinet. Denne forestilling skulle spilles af både børn og voksne samt være skrevet af nordiske forfattere. 

I januar 2016 lykkedes det for første gang, da festspillene opførte Astrid Lindgrens elskede ”Pippi”. Det blev en overvældende succes og derfor har der gennem de sidste 8 år været forestillinger på Magasinet, kun aflyst af de år med corona.

Men nu er det slut, når ”Folk og røvere i Kardemomme By” spiller for sidste gang den 29. januar 2023.

Fremadrettet vil der kun være forestillingerne i Den Fynske Landsby.

Fakta om H.C. Andersen Festspillenes vinterforestilling, ”Folk og røvere i Kardemommeby” 2023

  • Premiere på Magasinet torsdag den 12. januar 2023 kl. 19.00
  • 15 forestillinger med plads til 6430 gæster – Den 11. december er der solgt 4180 pladser
  • Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. 20 min. pause
  • Dobbelt-forestillinger både lørdag og søndag
  • Billetpris for voksne, 155 kroner, og for børn til og med 12 år, 145 kroner. Alle forestillinger spiller på Magasinet, Farvergården 19, 5000 Odense

”Man skal stoppe mens legen er god, lyder et gammelt ordsprog. Det er det, vi nu vælger at gøre,” siger formanden for H.C. Andersen Festspillene, Rune Kallager, og fortsætter:

“Vi har mange trofaste frivillige, men det bliver sværere og sværere år for år at finde nye, der har lyst til at bruge mange frivillige timer sammen med os. Derfor skal vi også være på forkant og bruge de kræfter, vi har, det rigtige sted.”

For dyre billetter

Men det er ikke kun mangel på frivillige, der får bestyrelsen til at sige stop.

”Da vi startede tilbage i 2016, var vores udgifter og indtægter i balance. Til den kommende forestilling i januar 2023 er omkostninger steget over 33 procent. Hvis vi skal have balance i det regnskab, vil det betyde, at vores billetpriser på en voksenbillet skulle koste 210 kroner, og det har vi ikke lyst til. Vi laver teater for alle, og hvis billetpriserne stiger så meget, vil vi sortere mange gæster fra.” 

Alligevel kan Festspillene allerede nu se frem til endnu en succes i januar, hvor over 65 procent af billetterne allerede er solgt.

”Jeg er utrolig glad og stolt over at se tilbage på mange gode forestillinger på Magasinet, hvor vi har glædet mange børn og voksne. Heldigvis forstætter vi med vores sommerforestillinger i Den Fynske Landsby, hvor vi ser frem til fortsat at glæde både børn og voksne med teater i særklasse,” siger Rune Kallager.

Billetter til Folk og røvere i Kardemommeby kan købes her.

Del artikel

Andre læser også