MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Social dining på Møntergården: Spis gourmet med vikingerne

Af Christina Frederiksen

Restaurant Fynboens, Luciano Foschi har sammensat en enestående gastronomisk oplevelse, og barchef Mikkel Paarsgaard Nielsen fra cocktailbaren, Bijou, har opfundet cocktailen, ”Mead Me Halfway”, når Møntergården inviterer til vikingegourmet torsdag 30. juni fra klokken 18.30 til 21.

Den moderne gourmetmiddag med forskellige små retter tager udgangspunkt i råvarer, der fandtes i vikingetiden.

Hver enkelt servering bærer på en fortælling, som museumsinspektør Dyveke Skov Larsen disker op med undervejs, og det hele serveres som fællesspisning ved langborde helt i vikingernes ånd – i denne version i Møntergårdens midsommerklædte gårdrum.

Vikingecocktailen, der har verdenspremiere før selve middagen, er lavet på mjød, porse og hyldeblomst – ingredienser, som vikingerne kendte – og citron, som ikke var på vores breddegrader for 1000 år siden.

Ordet ”mead” er engelsk for mjød, som var en af vikingetidens delikate drikke og ikke smagte af øl, som de fleste nok tror.

Musikalsk Solsort

”I anledning af nomineringen har vi indledt samarbejder med flere forskellige aktører i byen, og vi er glade for den interesse, der er fra lokale aktørers side.

De nye samarbejder er med til at give helt nye vinkler på vores fælles vikingefortid og kan forhåbentlig være med til at udbrede fortællingen til mange forskellige borgere”, siger museumsinspektør Dyveke Skov Larsen fra Odense Bys Museer.

Hun håber, at vikingemiddagen og de øvrige arrangementer vil pirre odenseanernes nysgerrighed omkring byens 1000-årige historie og UNESCO-nomineringen. Afgørelsen forventer at falde i enten 2022 eller 2023.

Undervejs i middagen er der musikalsk underholdning ved det lokale band Solsort, som består af Betina Følleslev, og som lader sig inspirere af den danske og nordiske sangskats rødder tilbage i vikingetiden.

Odense – Vikingernes By

I Odense ligger resterne af en vikingeborg, som én af i alt fem danske borge, der blev opført omkring år 980.

De fem borge er blevet nomineret som Unesco Verdenskulturarv. Ved udgangen af 2022 bliver det afgjort, om de bliver udpeget.

Vi fejrer nomineringen med en række særlige vikingeaktiviteter hele sommeren.

Pris for den eksklusive gourmetaften for vikinger inklusive cocktail er 350 kr. pr. person – og du kan bestille billet her.

Billetter til aftenen på Møntergården kan købes her.

Hvad: 3-retters vikingemiddag

Hvor: Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C

Hvornår: 30. juni kl. 18.30-21

Del artikel

Andre læser også