Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Solbriller der redder vores have

Af Redaktionen

Det lyder måske tosset, men den er god nok. Det danske solbrillemærke ResponseAbility har siden 2018 arbejdet hårdt for at fjerne plastikken i verdens have, samtidig med at de producere moderigtige solbriller. Vi har taget et kig nærmere mærket, for at blive klogere på, hvordan deres solbriller hjælper med at skabe en mere bæredygtig fremtid, samtidig med at lever op til WWFs mål og at fjerne plastik fra havene og strandene på hele kloden.

En idé blev til virkelighed

Vi har sikkert alle prøvet at gå en tur langs strandkanten. Mærket bølgens brus og så pludselig lige foran os ligger en kæmpe bunke skrald. Det kan virkelig ødelægge alle gode strandture, og det gjorde det også da stifter af solbrille firmaet responseabilty var på ferie. For også på denne ferie stødte han på massevis af skrald på strandene rundt omkring, og det var her han fik ideen til at starte et firma der ikke bare fjerne alt den plastik der flyder rundt i havene, men også genbruge den til nye produkter – og hvad mere oplagt en solbriller? Det skulle nemlig være et produkt, som havde en tydelige forbindelse til havet og som både mænd og kvinder kan bruge. Det var på den måde at ideen til et par solbriller lavet af genbrugsplast fra havet opstod.

I dag har de intet mindre end fire unisex solbriller og 15 modeller i alt. Og kan dermed stolt sige, at de hjælper med at redde havene et par solbriller ad gangen.

Plastik fra havet bruges til dine solbriller

Det plastik, der flyder rundt i havet og som skyller op på strandkanten er altså også det plastik som anvendes til dine solbriller. Alle stellene laves nemlig 100 % af genbrugsplast fra havet, og et par solbriller alene kan være med til at fjerne 1 kg. plastik fra havet. Og bare rolig solbriller vejer ikke 1 kg. For selvom der samles 1 kg. plast fra havet, så er det desværre ikke alt plastikken som kan bruges til at producere solbriller, den overskydende plastik genbruges derimod til andre produkter.

Bæredygtige solbriller

Responseability har formået ikke bare at lave stilrigtige solbriller, som vil klæde de flest. De hjælper også med at demokratisere en bæredygtig livsstil. Deres solbriller er nemlig på prisvenlige, således at du har råd til at tage det bæredygtige valg, når det kommer til sommerens solbriller. Køb bæredygtige solbriller og hjælp responseability med at rense verdens have for plastik.

Udover responseability findes der også en række andre danske producenter, som alle har fokuseret deres virksomhed på at producere bæredygtige solbriller. Så kan du ikke finde det perfekte par solbriller, så skal du ikke give op, der er med garanti et par bæredygtige briller derude et sted, som passer til din smag og præferencer.

Del artikel

Andre læser også