Solbriller der redder vores have

Skrevet af: Redaktionen

Det lyder måske tosset, men den er god nok. Det danske solbrillemærke ResponseAbility har siden 2018 arbejdet hårdt for at fjerne plastikken i verdens have, samtidig med at de producere moderigtige solbriller. Vi har taget et kig nærmere mærket, for at blive klogere på, hvordan deres solbriller hjælper med at skabe en mere bæredygtig fremtid, samtidig med at lever op til WWFs mål og at fjerne plastik fra havene og strandene på hele kloden.

En idé blev til virkelighed

Vi har sikkert alle prøvet at gå en tur langs strandkanten. Mærket bølgens brus og så pludselig lige foran os ligger en kæmpe bunke skrald. Det kan virkelig ødelægge alle gode strandture, og det gjorde det også da stifter af solbrille firmaet responseabilty var på ferie. For også på denne ferie stødte han på massevis af skrald på strandene rundt omkring, og det var her han fik ideen til at starte et firma der ikke bare fjerne alt den plastik der flyder rundt i havene, men også genbruge den til nye produkter – og hvad mere oplagt en solbriller? Det skulle nemlig være et produkt, som havde en tydelige forbindelse til havet og som både mænd og kvinder kan bruge. Det var på den måde at ideen til et par solbriller lavet af genbrugsplast fra havet opstod.

I dag har de intet mindre end fire unisex solbriller og 15 modeller i alt. Og kan dermed stolt sige, at de hjælper med at redde havene et par solbriller ad gangen.

Plastik fra havet bruges til dine solbriller

Det plastik, der flyder rundt i havet og som skyller op på strandkanten er altså også det plastik som anvendes til dine solbriller. Alle stellene laves nemlig 100 % af genbrugsplast fra havet, og et par solbriller alene kan være med til at fjerne 1 kg. plastik fra havet. Og bare rolig solbriller vejer ikke 1 kg. For selvom der samles 1 kg. plast fra havet, så er det desværre ikke alt plastikken som kan bruges til at producere solbriller, den overskydende plastik genbruges derimod til andre produkter.

Bæredygtige solbriller

Responseability har formået ikke bare at lave stilrigtige solbriller, som vil klæde de flest. De hjælper også med at demokratisere en bæredygtig livsstil. Deres solbriller er nemlig på prisvenlige, således at du har råd til at tage det bæredygtige valg, når det kommer til sommerens solbriller. Køb bæredygtige solbriller og hjælp responseability med at rense verdens have for plastik.

Udover responseability findes der også en række andre danske producenter, som alle har fokuseret deres virksomhed på at producere bæredygtige solbriller. Så kan du ikke finde det perfekte par solbriller, så skal du ikke give op, der er med garanti et par bæredygtige briller derude et sted, som passer til din smag og præferencer.

Udkast afslører: Spisesteder og barer må forlænge åbningstiden

Skrevet af: Redaktionen

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00.

Her vil hun fortælle seneste nyt om forhandlingerne om Fase 4 af genåbningsplanen. Forhandlinger der her fredag aften faldt endeligt på plads mellem Folketingets partier og regeringen.

Sent fredag aften skriver flere medier som TV2 og Ekstra Bladet, at aftalen kommer til at indeholde et punkt, hvor åbningstider på udskænkningssteder lempes.

Åbningstiden for restauranter, barer og cafeer i Danmark ser ud til blive udvidet fra klokken 00.00 til klokken 02.00.

Det bekræfter Justitsminister Nick Hækkerup sent fredag.

“Antallet af gæster slutter klokken 23. Så fra klokken 23 og 02 er det de samme mennesker, der vil være på baren,” siger Nick Hækkerup om de nye åbningstider for nattelivet.

Ikke nye gæster fra klokken 23.00

Der er dog et vigtigt element i det punkt. For det forudsætter, at der ikke lukkes nye gæster ind på det enkelte sted fra klokken 23.00.

Selve nattelivet med diskoteker og natklubber skal forblive lukket helt frem til den 31. oktober.

Så det må siges at være et kompromis i forhold til danskernes ønske om at være længere ude end til klokken 00.00.

Trækker normalt 100.000 gæster: Kæmpe marked på Fyn er nu aflyst

Skrevet af: Redaktionen

Hvert år drager tusinder fra Odense og resten af Fyn til det traditionsrige Egeskov Marked.

Men selv om man håbede til det sidste, så har arrangørerne nu officielt aflyst årets store begivenhed.

“Som følge af myndighedernes seneste udmelding er vi desværre nødt til at aflyse Egeskov Marked 2020,” skriver Egeskov Marked.

Trækker op mod 100.000 gæster

Det populære marked tiltrækker hvert år op imod 100.000 gæster og har eksisteret i flere hundrede år.

Egeskov Marked er et af Danmarks etablerede markeder skriver man selv med mange kræmmerboder og masser at kigge på og handle med.

De nye datoer for 2021 er allerede meldt ud. Det bliver weekenden 10. og 11. september næste år.

Melder nyt ud: Statsministeren holder pressemøde i morgen

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Efter adskillige måneder uden pressemøder med statsminister Mette Frederiksen er der nu nyt.

Således indkalder Statsministeriet til pressemøde i morgen lørdag klokken 11.00 med nyt om Covid-19.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse fredag eftermiddag.

Der er højst sandsynligt tale om nyt fra seneste forhandlinger om genåbning af fase 4. Stigende smittetal har fyldt meget i forhandlingerne mellem Folketingets partier de seneste dage.

Blandt andet er der lagt op til, at nattelivet først får lov til at genåbne 31. oktober.