MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Solgt med lynets hast: Husene bliver revet væk i Odense M

Af Morten Hopballe
Denne villa på Læssøegade i Odense M kan meget vel være en af dem, der bliver solgt 'med lynets hast'.
Denne villa på Læssøegade i Odense M kan meget vel være en af dem, der bliver solgt 'med lynets hast'.

Går du og drømmer om at komme til at bo i 5230 Odense M? Så skal du skære betænkningstiden væk og slå til med det samme, hvis du finder en bolig, du gerne vil bo i.

En opgørelse, som den uafhængige boligside Boliga.dk har lavet, viser nemlig, at Odense M er et af de steder i Danmark, hvor flest boliger bliver solgt på under tre uger. Indenfor 21 dage er i øvrigt det, som Boliga.dk karakteriserer “et lynsalg”, og i Odense M bliver to ud af fem villaer solgt på mindre end tre uger.

Kun i og omkring Aalborg går det hurtigere

De eneste steder, hvor flere boliger bliver solgt hurtigere end i Odense M, er alle sammen i og omkring Aalborg. Øverst på listen ligger boligerne i Svenstrup J, hvor halvdelen af alle udbudte boliger ender i et såkaldt lynsalg. I Nørresundby er det 41 procent af boligerne, der bliver revet væk, mens Aabybro og Aalborg Ø med sine 40 procent ligger på niveau med Odense M.

Også i Odense S – Hjallese, Højby og Skt. Klemens – er der kamp om husene med “Til salg”-skilte i jorden. I de dele af Odense bliver 31 procent af husene solgt ‘med lynets hast’.

God tid i Odense N

Skal man bruge lidt mere end 21 dage til at overveje, hvilket hus man vil købe, skal man kigge mod Odense V, Odense SØ, Odense NV og Odense C. Men stadig skal du ikke tage dig alt for god tid, idet mindst hvert femte hus bliver solgt som et lynsalg.

Bedst tid til at kigge på flere huse, hvis du vil bo i Odense, har du i Odense N, hvor kun 12 procent af udbudte boliger bliver solgt i løbet af de første tre uger.

Godt gang i Middelfart – ro på i Nyborg

I hver sin ende af den fynske motorvej ligger Middelfart og Nyborg. Og de to kystbyer ligger også stort set i hver sin ende af skalaen, når det kommer til lynsalg.

Middelfart er det sted udenfor Odense, hvor flest huse bliver solgt hurtigt. Her bliver 20 procent af husene, der er til salg, solgt som et lynsalg.

Står man og skal sælge sit hus – og gerne vil have det solgt i løbet af tre uger – skal man bede til, at man ikke bor i Nyborg. Porten til Storebæltsbroen er nemlig den fynske by på listen, der klarer sig dårligt i forhold til lynslag, idet kun fem procent af de udbudte huse bliver solgt indenfor de første 21 dage.

Ro på i landets største byer

For landets to største byer ser andelen af lynsalg noget mindre end i Odense M og Aalborg. Den højeste andel af lynsalg i København og Aarhus finder man i Aarhus N, der dækker over områderne Christiansbjerg, Trøjborg og Skejby. Her er 34 procent af handlerne overstået på mindre end tre uger.

En tog- eller køretur fra hovedstaden finder man den største andel lynsalg i Slangerup, Ølstykke og Taastrup, hvor 28 procent af handlerne blev lukket på rekordtid.

Du kan se hele listen her.