Solgt med lynets hast: Husene bliver revet væk i Odense M

Skrevet af: Morten Hopballe
Denne villa på Læssøegade i Odense M kan meget vel være en af dem, der bliver solgt 'med lynets hast'.
Denne villa på Læssøegade i Odense M kan meget vel være en af dem, der bliver solgt 'med lynets hast'.

Går du og drømmer om at komme til at bo i 5230 Odense M? Så skal du skære betænkningstiden væk og slå til med det samme, hvis du finder en bolig, du gerne vil bo i.

En opgørelse, som den uafhængige boligside Boliga.dk har lavet, viser nemlig, at Odense M er et af de steder i Danmark, hvor flest boliger bliver solgt på under tre uger. Indenfor 21 dage er i øvrigt det, som Boliga.dk karakteriserer “et lynsalg”, og i Odense M bliver to ud af fem villaer solgt på mindre end tre uger.

Kun i og omkring Aalborg går det hurtigere

De eneste steder, hvor flere boliger bliver solgt hurtigere end i Odense M, er alle sammen i og omkring Aalborg. Øverst på listen ligger boligerne i Svenstrup J, hvor halvdelen af alle udbudte boliger ender i et såkaldt lynsalg. I Nørresundby er det 41 procent af boligerne, der bliver revet væk, mens Aabybro og Aalborg Ø med sine 40 procent ligger på niveau med Odense M.

Også i Odense S – Hjallese, Højby og Skt. Klemens – er der kamp om husene med “Til salg”-skilte i jorden. I de dele af Odense bliver 31 procent af husene solgt ‘med lynets hast’.

God tid i Odense N

Skal man bruge lidt mere end 21 dage til at overveje, hvilket hus man vil købe, skal man kigge mod Odense V, Odense SØ, Odense NV og Odense C. Men stadig skal du ikke tage dig alt for god tid, idet mindst hvert femte hus bliver solgt som et lynsalg.

Bedst tid til at kigge på flere huse, hvis du vil bo i Odense, har du i Odense N, hvor kun 12 procent af udbudte boliger bliver solgt i løbet af de første tre uger.

Godt gang i Middelfart – ro på i Nyborg

I hver sin ende af den fynske motorvej ligger Middelfart og Nyborg. Og de to kystbyer ligger også stort set i hver sin ende af skalaen, når det kommer til lynsalg.

Middelfart er det sted udenfor Odense, hvor flest huse bliver solgt hurtigt. Her bliver 20 procent af husene, der er til salg, solgt som et lynsalg.

Står man og skal sælge sit hus – og gerne vil have det solgt i løbet af tre uger – skal man bede til, at man ikke bor i Nyborg. Porten til Storebæltsbroen er nemlig den fynske by på listen, der klarer sig dårligt i forhold til lynslag, idet kun fem procent af de udbudte huse bliver solgt indenfor de første 21 dage.

Ro på i landets største byer

For landets to største byer ser andelen af lynsalg noget mindre end i Odense M og Aalborg. Den højeste andel af lynsalg i København og Aarhus finder man i Aarhus N, der dækker over områderne Christiansbjerg, Trøjborg og Skejby. Her er 34 procent af handlerne overstået på mindre end tre uger.

En tog- eller køretur fra hovedstaden finder man den største andel lynsalg i Slangerup, Ølstykke og Taastrup, hvor 28 procent af handlerne blev lukket på rekordtid.

Du kan se hele listen her.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019