MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Solstrålehistorie: Odense bakker op efter blod-krise

Af Michael Qureshi

I går meldte Blodbanken på Odense Universitetshospital klart ud både på deres egen Facebook og til landsdækkende medier.

Der mangler blod på Fyn. Blodbanken var i akut behov for bloddonorer grundet sommerheden.

“Vi er i ekstrem mangel på blod i Blodbanken. Der er ikke så mange, der kommer og afgiver blod, så det er tæt på krise,” sagde bioanalytiker Elizabeth Hanmann til TV2 i løbet af tirsdagen.

Omtale hjalp heftigt

Men nu er der godt nyt. Efter et Facebook-opslag som blev delt heftigt samt medieomtalen, så er den værste krise drevet over.

“Det har været en meget stor succes. Vi har været umådeligt glade for de velvillige donorer, der har troppet op og hjulpet os med at få fyldt lagrene igen, fortæller Kristian Assing, der er afdelingslæge på Odense Universitetshospital til DR Fyn.

Faktisk var telefonerne rødglødende, så det var uden tvivl den rigtige løsning at gå ud offentligt med blod-krisen.

Det er i den grad kritisk, når der mangler blod i Blodbanken. Det kan gå ud over kræftpatienter og andre patienter, der har brug for blod, eksempelvis i forbindelse med en operation.

Tjek ud hvor du kan blive tappet

Der har især været store problemer med, at dem der havde booket tid til bloddonation melder afbud.

Selv om odenseanere og øvrige fynboer har bakket op efter efterlysningen på mere blod, så er der stadig behov for mange flere bloddonorer.

Så hermed en opfordring til, at odenseanere og øvrige fynboer tager et smut forbi Blodbussen. Du kan se holdesteder her

På hospitalerne landet over er mange patienter dagligt afhængige af at få donorblod. Derfor er man på OUH bange for de konsekvenser, det vil få, hvis der ikke er mere blod i banken.

“Det, vi alle sammen frygter, er, at en patient dør på lejet. Men der har vi aldrig været, og der kommer vi forhåbentligt heller ikke,” siger Kristian Assing til DR Fyn.