Sommer på Åen: Fra kagebuffet til snaps og smørrebrød

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Det bliver en begivenhedsrig sommer på Odense Å.

Vi har tidligere fortalt om det overdådige kagebord i august samt diverse smagninger med vin, øl, champagne og portvin også i august. Men der er dog også andre tillokkende arrangementer ved åen denne sommer.

For de mindste

Alle hverdage i perioden mellem 2. juli til og med 10. august er der Eventyr på Åen. Her sejler båden fra kaj med eventyrdigter H.C. Andersen om bord – i skikkelse af skuespilleren Torben Iversen.

Han fortæller levende en række af de kendte og elskede eventyr, mens deltagerne på turen samtidig kan opleve eventyrerne fremført af skuespillere langs bredden. Sejlturen op ad Odense Å er dermed en eventyrlig rejse, som vækker H. C. Andersens velkendte historier til live.

Turen er især henvendt til børnefamilier og andre, der ønsker at opleve H.C. Andersens eventyr og en tur med Odense Aafart på en anderledes måde. Du kan læse mere og købe billet til en af sommerens eventyr-ture her

For jazz-elskerne

Hver lørdag i perioden 7. juli til 11. august er der Jazz på Åen på afgangene fra Munke Mose kl. 12, 13 og 14.

I tre årtier har Jazz på Åen været en fast sommertradition, og i år har Odense Aafart allieret sig med unge musikere fra Syddansk Musikkonservatorium. De spiller kendte og populære jazznumre fra den amerikanske sangskat, og vil med garanti sørge for god stemning. Jazzmusikerne spiller naturligvis under hele turen.

Jazz på Åen er normalt meget populært, så anbefalingen herfra er, at du køber billetter i god tid. På spilledagen sælges eventuelle resterende billetter i kiosken ved Odense Aafart efter først til mølle-princippet. Læs mere og køb billet her

For de opera-glade og de blues-ramte

Hvis du ikke kan få nok af god musik, så kan du også glæde dig til Opera på Åen. Det sker lørdag 18. august, hvor Odense Aafart i samarbejde med Den Jyske Opera inviterer til en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige.

Det er sopranen Kiki Brandt og barytonen Thomas Storm, der underholder publikum denne dag. De vil synge de største hits fra opera litteraturen. Køb billet her

Samme dag kan du også opleve Odense Å til tonerne af ægte blues musik. Den leveres af bandet Harpin’ Wolf & The Black Sheep, som vil spille blues fra de helt store sangskrivere og de mindre kendte. Køb billet til blues på Åen her

For de voksne

Lørdag 1. september er det så tid til at få god mad i maven – med en lille snaps. Denne eftermiddag er der nemlig Snaps og Smørrebrød på Åen.

Det er den kendte frokostrestaurant Kong Volmer, der ligger i Brandts Passage, der står for selve traktementet. Men intet frokostbord uden en god snaps dertil. Således serveres der sammen med det lækre smørrebrød fra Kong Volmer fem forskellige økologiske snapse fra Snaps Bornholm.

Der er derfor lagt op til en hyggelig tur i båden fra Odense Aafart, og udover at få stillet sulten og tørsten er der mulighed for at høre mere om de forskellige snapsevarianter fra Snaps Bornholm.

Du kan købe billet til Snaps og Smørrebrød her

 

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019