MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sommer på Åen: Fra kagebuffet til snaps og smørrebrød

Af Jens Erik Møller
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Det bliver en begivenhedsrig sommer på Odense Å.

Vi har tidligere fortalt om det overdådige kagebord i august samt diverse smagninger med vin, øl, champagne og portvin også i august. Men der er dog også andre tillokkende arrangementer ved åen denne sommer.

For de mindste

Alle hverdage i perioden mellem 2. juli til og med 10. august er der Eventyr på Åen. Her sejler båden fra kaj med eventyrdigter H.C. Andersen om bord – i skikkelse af skuespilleren Torben Iversen.

Han fortæller levende en række af de kendte og elskede eventyr, mens deltagerne på turen samtidig kan opleve eventyrerne fremført af skuespillere langs bredden. Sejlturen op ad Odense Å er dermed en eventyrlig rejse, som vækker H. C. Andersens velkendte historier til live.

Turen er især henvendt til børnefamilier og andre, der ønsker at opleve H.C. Andersens eventyr og en tur med Odense Aafart på en anderledes måde. Du kan læse mere og købe billet til en af sommerens eventyr-ture her

For jazz-elskerne

Hver lørdag i perioden 7. juli til 11. august er der Jazz på Åen på afgangene fra Munke Mose kl. 12, 13 og 14.

I tre årtier har Jazz på Åen været en fast sommertradition, og i år har Odense Aafart allieret sig med unge musikere fra Syddansk Musikkonservatorium. De spiller kendte og populære jazznumre fra den amerikanske sangskat, og vil med garanti sørge for god stemning. Jazzmusikerne spiller naturligvis under hele turen.

Jazz på Åen er normalt meget populært, så anbefalingen herfra er, at du køber billetter i god tid. På spilledagen sælges eventuelle resterende billetter i kiosken ved Odense Aafart efter først til mølle-princippet. Læs mere og køb billet her

For de opera-glade og de blues-ramte

Hvis du ikke kan få nok af god musik, så kan du også glæde dig til Opera på Åen. Det sker lørdag 18. august, hvor Odense Aafart i samarbejde med Den Jyske Opera inviterer til en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige.

Det er sopranen Kiki Brandt og barytonen Thomas Storm, der underholder publikum denne dag. De vil synge de største hits fra opera litteraturen. Køb billet her

Samme dag kan du også opleve Odense Å til tonerne af ægte blues musik. Den leveres af bandet Harpin’ Wolf & The Black Sheep, som vil spille blues fra de helt store sangskrivere og de mindre kendte. Køb billet til blues på Åen her

For de voksne

Lørdag 1. september er det så tid til at få god mad i maven – med en lille snaps. Denne eftermiddag er der nemlig Snaps og Smørrebrød på Åen.

Det er den kendte frokostrestaurant Kong Volmer, der ligger i Brandts Passage, der står for selve traktementet. Men intet frokostbord uden en god snaps dertil. Således serveres der sammen med det lækre smørrebrød fra Kong Volmer fem forskellige økologiske snapse fra Snaps Bornholm.

Der er derfor lagt op til en hyggelig tur i båden fra Odense Aafart, og udover at få stillet sulten og tørsten er der mulighed for at høre mere om de forskellige snapsevarianter fra Snaps Bornholm.

Du kan købe billet til Snaps og Smørrebrød her

 

Del artikel

Seneste nyt