Sommer på Åen: Fra kagebuffet til snaps og smørrebrød

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Det bliver en begivenhedsrig sommer på Odense Å.

Vi har tidligere fortalt om det overdådige kagebord i august samt diverse smagninger med vin, øl, champagne og portvin også i august. Men der er dog også andre tillokkende arrangementer ved åen denne sommer.

For de mindste

Alle hverdage i perioden mellem 2. juli til og med 10. august er der Eventyr på Åen. Her sejler båden fra kaj med eventyrdigter H.C. Andersen om bord – i skikkelse af skuespilleren Torben Iversen.

Han fortæller levende en række af de kendte og elskede eventyr, mens deltagerne på turen samtidig kan opleve eventyrerne fremført af skuespillere langs bredden. Sejlturen op ad Odense Å er dermed en eventyrlig rejse, som vækker H. C. Andersens velkendte historier til live.

Turen er især henvendt til børnefamilier og andre, der ønsker at opleve H.C. Andersens eventyr og en tur med Odense Aafart på en anderledes måde. Du kan læse mere og købe billet til en af sommerens eventyr-ture her

For jazz-elskerne

Hver lørdag i perioden 7. juli til 11. august er der Jazz på Åen på afgangene fra Munke Mose kl. 12, 13 og 14.

I tre årtier har Jazz på Åen været en fast sommertradition, og i år har Odense Aafart allieret sig med unge musikere fra Syddansk Musikkonservatorium. De spiller kendte og populære jazznumre fra den amerikanske sangskat, og vil med garanti sørge for god stemning. Jazzmusikerne spiller naturligvis under hele turen.

Jazz på Åen er normalt meget populært, så anbefalingen herfra er, at du køber billetter i god tid. På spilledagen sælges eventuelle resterende billetter i kiosken ved Odense Aafart efter først til mølle-princippet. Læs mere og køb billet her

For de opera-glade og de blues-ramte

Hvis du ikke kan få nok af god musik, så kan du også glæde dig til Opera på Åen. Det sker lørdag 18. august, hvor Odense Aafart i samarbejde med Den Jyske Opera inviterer til en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige.

Det er sopranen Kiki Brandt og barytonen Thomas Storm, der underholder publikum denne dag. De vil synge de største hits fra opera litteraturen. Køb billet her

Samme dag kan du også opleve Odense Å til tonerne af ægte blues musik. Den leveres af bandet Harpin’ Wolf & The Black Sheep, som vil spille blues fra de helt store sangskrivere og de mindre kendte. Køb billet til blues på Åen her

For de voksne

Lørdag 1. september er det så tid til at få god mad i maven – med en lille snaps. Denne eftermiddag er der nemlig Snaps og Smørrebrød på Åen.

Det er den kendte frokostrestaurant Kong Volmer, der ligger i Brandts Passage, der står for selve traktementet. Men intet frokostbord uden en god snaps dertil. Således serveres der sammen med det lækre smørrebrød fra Kong Volmer fem forskellige økologiske snapse fra Snaps Bornholm.

Der er derfor lagt op til en hyggelig tur i båden fra Odense Aafart, og udover at få stillet sulten og tørsten er der mulighed for at høre mere om de forskellige snapsevarianter fra Snaps Bornholm.

Du kan købe billet til Snaps og Smørrebrød her

 

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.