MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udvider programmet: I år kan du spise Michelin-mad på dyrskuet

Af Redaktionen

Juni står for døren. Og i Odense er det ensbetydende med, at det er tid til årets udgave af Det Fynske Dyrskue.

I over 140 år har dyrskuet trukket gæster til fra nær og fjern.

Men hvor fokus tidligere primært lå på dyr og landbrugsmaskiner, har den moderne udgave af Det Fynske Dyrskue valgt at udbygge programmet inden for mad, fødevarer og gastronomiske oplevelser.

Og det mærker man virkelig i år, hvor dyrskuet igen afholder kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen samt Frokost i Laden.

Kom til eksklusiv Frokost i Laden

”Vi er enormt glade og stolte over, at vi får lov til at gentage succesen fra sidste år med at afholde Schiøtz Prisen på Det Fynske Dyrskue.

Ved, at vi nu for andet år i træk kan hive Schiøtz Prisen ud i naturlige omgivelser, får vi en nytænkende kokkekonkurrence, der bakker op om tendenserne om en grønnere tankegang.

Det gør vi ved at ændre fundamentet, så vi hylder mad, der er tilberedt energirigtigt og ved at bruge lokale fødevarer.

Derfor passer kokkekonkurrencen også utroligt godt til Det Fynske Dyrskue, da det er med til at give en bred forståelse af jord til bord-fortællingen,” siger Anita Christoffersen.

Sideløbende med Schiøtz Prisen bliver der afholdt Frokost i Laden.

Her kommer du tæt på kokkekonkurrencen, og med en billet til Frokost i Laden vil du helt eksklusivt få lov til at møde de fem konkurrerende kokke (blandt andre Liva Stokkebye fra Michelin-restauranten Lyst i Vejle) samt smage de lækre retter som kokkene fremstiller undervejs i Schiøtz Prisen.

Derudover får du også serveret en lækker frokost fra Restaurant Nordatlanten. En frokost bestående af smørrebrød i en fusion mellem det nordatlantiske og det danske køkken.

Frokost i Laden byder også på en intimkoncert med Nicholas MacLeod.

Frokost i laden finder sted 9. juni kl. 11.30-15.

Billetter til Frokost i Laden koster 398 kroner og kan købes her.

Helt ny fødevarefestival

Hvert år gæster omkring 50.000 mennesker Det Fynske Dyrskue.

Og som noget nyt i år kan de mange gæster glæde sig til, at en helt ny fødevarefestival ser dagens lys.

En festival, der gennem inspirerende madoplevelser vil sætte fynske fødevarer på landkortet og inspirere danskerne med fremtidens fødevarer, som de kan prøve af derhjemme i eget køkken.

”Vi håber, at vi kan skabe en stor fødevarefestival, som kan være med til at samle hele Fyn om de friske fødevarer.

Ambitionen er at skabe en fødevarefestival, som vil udvikle sig, så Fyn får sin egen samlende fødevarefestival, der kan måle sig med flere af de andre store i landet,” siger Anita Christoffersen, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue, og fortsætter:

”Dyrskuet og det fynske landbrug har altid været med til at påvirke de fødevarer, som danskerne sætter tænderne i, og vi vil gerne være med til fortsat at præsentere fremtidens fødevarer for danskerne.

Det Fynske Dyrskue er en oplagt arena til at gøre det i, så gæsterne kan glæde sig til en spændende fødevarefestival for alle med interesse for friske fødevarer.”

Læs mere om Fødevarefestivalen her.

Topkokke tryller til Schiøtz Prisen

Festivalen får sit eget telt og scene, hvor der alle dage vil være spændende foredrag og workshops.

Blandt andet med kokken Umut Sakarya, der er kendt fra flere tv-programmer.

Fødevarefestivalen vil også have et fødevaremarked, hvor folk kan gå på opdagelse i alle former for friske, fynske fødevarer.

Det er også i forbindelse med Fødevarefestivalen, at Schiøtz Prisen bliver afholdt, som en central del af søndagens program.

Prisen, som er opkaldt efter Albanis grundlægger, er en ambitiøs kokkekonkurrence og en hyldest til det fynske spisekammer, hvor professionelle kokke fra øverste hylde skal fortolke de fynske fødevarer og lade øl indgå i deres retter. 

Traditionelt set er kokkekonkurrencen blevet afholdt i et klassisk industrikøkken på blandt andet Anarkist, Odeon og Odense Rådhus, men ambitionerne er at trække konkurrencen i en grønnere retning.

Derfor skal retterne tilberedes over bål, uden brug af strøm og råvarer fra den fynske natur. Samtidig skal konkurrencen bringes helt tæt på publikum, der kan tale med kokkene undervejs.

Retterne præsenteres, så de efterfølgende kan tilberedes af publikum i deres egne køkkener.

Læs mere om og køb billet til Schiøtz Prisen her

Del artikel

Andre læser også