Spis & Støt: Få en tre retters menu for 250 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kok & Vin
Foto: Kok & Vin

Kunne du tænke dig en lækker billig middag og samtidig støtte en god sag?

Svaret er vel ret enkelt! Om tre uger vender den årlige begivenhed Spis & Støt tilbage i Odense.

Det bliver i perioden 2-10 juni, hvor du kan spise billigere end normalt på en række af byens bedste restauranter.

Spis & Støt er store i tre af landets største byer nemlig København, Århus og så Odense.

I København er eksklusive restauranter som 108, Era Ora og Marchal med. Alle bærer den eftertragtede Michelin-stjerne.

Balcony og Vår er med i Odense

I Odense tilbyder restauranterne enten en tre retters menu for blot 250 kr. eller for 500 kr. afhængig af den enkelte restaurants niveau. Blandt andet er Balcony og Vår med som rangeres blandt Odenses allerbedste restauranter.

Spis & Støt er en årlig tilbagevendende begivenhed, der afholdes i samarbejde mellem restauranter i hele landet, DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse.

Spis & Støt tilbyder gode oplevelser med et godt formål. I Spis & Støt ugen kan du få udsøgte gastronomiske oplevelser til en god pris – og samtidig støtte Kræftens Bekæmpelses arbejde indenfor forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Foto: The Balcony

Fjerde gang det afholdes i Odense

Det er fjerde gang, at Spis & Støt finder sted, og hvert år er der stor opbakning både fra gæster og restauranter. For restaurant Kok & Vin i Odense giver det god mening at være med:

“Den altovervejende årsag til, at vi støtter op om Spis & Støt er, at vi gerne vil sætte fokus på en forfærdelig sygdom, som kan ramme uanset alder og generel helbredstilstand.

Vi ved godt, at vi ikke kan redde verden, men vi vil gerne give den en skalle i forbindelse med Spis & Støt, da vi selv har haft personlige oplevelser med sygdommen, som har taget bedsteforældre og venner fra os,” fortæller Steffen Falkesgaard Hansen fra Kok & Vin.

Fantastisk med opbakning om formålet

Sidste år indsamlede Spis & Støt 650.000 kr. til kampen mod kræft, og hos Kræftens Bekæmpelse glæder man sig over den store opbakning:

“Kræft vedrører os alle og derfor er en aktiv indsats afgørende for både kræftramte og pårørende. I Kræftens Bekæmpelse er vi derfor rigtig glade for, at så mange restauranter støtter op om Spis & Støt. Sammen kan vi tilbyde vores gæster gastronomiske oplevelser samtidig med at de støtter kræftsagen,” fortæller Sara Haugesen, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Man gør også meget ud af at være helt åben omkring, hvad pengene helt konkret går til. Eksemplet er her omkring de 250 kr.

“Mange af landets mest spændende restauranter serverer en udsøgt 3-retters Spis & Støt menu for at give jer den bedste madoplevelse. Menuen koster 250 kr. pr. person, hvoraf 40 kr. går til Kræftens Bekæmpelse, 160 kr. til restauranten og 50 kr. til moms,” skriver Spis & Støt i en pressemeddelelse.

Omkring menuen til 500 kr. skriver de;

“En lille perlerække af eksklusive restauranter tilbyder en særlig 3-retters menu, som vil give dig en gastronomisk oplevelse. Menuen koster kr. 500 pr. person, hvoraf 80 kr. går til Kræftens Bekæmpelse, 320 kr. til restauranten og 100 kr. til moms.”

Disse Odense-restauranter er med:

250 kr. – 3 retters menu

Aro (udsolgt)
Cro’n
Kok & Vin
Noé Vinbar
Nordatlanten
Olivia Brasserie
Restaurant Kongens Have

500 kr. – gourmetmenu

Balcony
Vår

Du kan booke billetter lige her

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her