Spis vildt: Festival sætter fokus på mad direkte fra naturen

Af Jens Erik Møller
Foto: SOIS! Odense Food Festival
Foto: SOIS! Odense Food Festival

Når SPIS! Odense Food Festival løber af stablen i uge 37, bliver en af de helt store events SPIS! VILDT.

I forbindelse med det store SPIS! Madmarked lørdag 15. september fyldes Eventyrhaven nemlig med gratis aktiviteter for hele familien med fokus på vild mad samlet i skoven eller fisket i havet.

Skyd med laser efter flamingo-lerduer

Det bliver rig lejlighed til at udforske den vilde naturs smagsunivers fra alle tænkelige – og ikke-spiselige – vinkler.

Du kan blandt andet prøve lerdueskydning, hvor du med lasershots skyder efter flamingo-lerduer, og du kan komme helt tæt på den danske naturs mægtige rovfugle i Falkecenter Samsøs rovfugleshow.

Her kan du opleve fuglenes jagtteknikker og flyvekundskaber og tage billeder sammen med de imponerende fugle.

Du kan også smage på og kokkerere med lækkert vildt kød, afprøve fisketeknikker i selskab med lystfiskere fra Fiskeskolen Fyn, prøve kræfter med bueskydning, se en konservator arbejde, lave egne bensmykker i smykkeværkstedet, og endelig kan man opleve en hel koncert kun med jagthorn.

Foto: SPIS! Odense Food Festival

Glad for nyt samarbejde

“Vild mad har altid været en del af dansk madkultur, og naturen som fødevarekilde får mere og mere relevans i en verden, der dårligt kan følge med, i forhold til at mætte os på en klimamæssigt forsvarlig måde.

Derfor er jeg så glad for, at vi sammen med Bliv Naturligvis og Danmarks Jægerforbund i år får mulighed for at præsentere denne vigtige og interessante vinkel på både de dyr og planter, vi spiser”, siger Tine Gudrun Petersen, direktør for SPIS! Odense Food Festival.

Foto: SPIS! Odense Food Festival

Jæger og mentor binder det hele sammen

Ifølge festivalen vil de mange vilde aktiviteter slet ikke kunne lade sig gøre uden en meget aktiv involvering fra den lokale erhvervsmand, jæger og mentor René Jantzen fra Uniplate A/S.

Han har bundet alle trådene i det store SPIS! Vildt-område sammen, og med et flot sponsorat har han sikret, at alle aktiviteter i området er gratis tilgængelige.

“En aktiv tilstedeværelse i naturen med jagt og sanke-samle ændrede for 5 år siden mit liv. Jeg er blevet sundere og gladere, har fået en kæmpe respekt og ydmyghed overfor naturen og dens rigdom.

Det ligger mig meget på sinde at bidrage til at børn og unge får mulighed for at lære naturen at kende, så de kan glædes over at bruge den og hjælpe med at passe fornuftigt på den”, siger René Jantzen.

SPIS! VILDT er en del af det store SPIS! Madmarked lørdag 15. september, hvor der er gratis adgang. Du kan se hele programmet for SPIS! VILDT her