Sport på hjernen og programmet i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Er du sportsinteresseret og på vej til Odense på et weekendophold?

Så læs videre her, hvor vi guider dig til, hvor, hvornår og hvordan du besøger de største sportsklubber i Odense.

Er du så tosset med al slags sport, at du bare må have det hele med, når du holder ferie?

Odense er måske ikke en storby i international målestok, men byen er til gengæld flot repræsenteret på det sportslige landkort.

Størst for Odenseanerne står nok stadig Miraklet i Madrid, som de lokale stolt omtaler den 25 år gamle choksejr over madrilenerne på deres hjemmebane i UEFA-cuppen.

Men Odense har så meget andet at være stolte af på sportsbanen.

Så hvis du gerne vil blive klogere på, hvad Odense kan byde på af spændende sportshold, skal du endelig læse videre her.

Ubesejrede håndboldkvinder

Odense råder over et hold af fantastiske håndboldkvinder, som er ubesejrede i ikke mindre end 20 ud af 20 kampe i HTH-ligaen.

Håndbold er populært senest med de danske herrers erobring af verdensmesterskabet, og Odense Håndbold kan også prale af en succesfuld træner, der har to OL-guldmedaljer, to EM-sølvmedaljer og en guldmedalje i bagagen.

Kvinderne spiller ofte onsdag aften, men også både lørdag og søndag eftermiddag og ind i mellem på enkelte øvrige dage.

Du kan finde kvindernes kampprogram på klubbens hjemmeside, hvor du også kan læse nyheder og se spillertruppen.

Bundproppen på isen

Selvom de fynske ishockeyspillere i Odense Bulldogs stadig har deres første mesterskab til gode, og selvom de ligger nummer sjok i Metalligaen, er de stadig et kampbesøg værd.

Ishockey er en underholdende og hurtig sport, der som regel altid byder på drama og infight mellem spillerne.

Kampene spilles hver 3-4. dag fra september til februar om eftermiddagen eller i aftentimerne.

Sportsbarer

Hvordan du vælger at fordele dine sportskampe, kommer naturligvis an på kampprogrammerne den pågældende weekend.

Men har du en aften ledig, hvor der ikke foregår noget, er det oplagt at tilbringe den på en af Odenses hyggeligt sportsbarer. Der er for eksempel Baren – Sportsbar & Betting i Thomas B. Thriges Gade, som viser sport på 24 skærme samt en storskærm til de mest interessante og aktuelle sportsbegivenheder.

Den har åbent til kl. 05 om morgenen torsdag-lørdag og til midnat de øvrige dage.

Herudover kan du spise traditionel sportsmad som burgere og nachos eller tarteletlørdag ad libitum mellem 12 og 19.

Du kan også ”kicke forbi” på Kick Off Sportspub i Overgade, som har åbent til kl. 02 fredag og lørdag samt kl. 23 om søndagen.

De byder på 3 storskærme og 7 fladskærme samt et udbud af 40-50 specialøl.

Et udførligt program over dagens kampe kan ses på deres hjemmeside.

OB Fodbold

Som rosinen i pølseenden kommer vi ikke uden om OB, byens fodboldhold, der i skrivende stund ligger lunt i midten af Superligatabellen med kun 4 point op en 3. plads.

OB er en af de ældste klubber i Danmark, og har vundet 3 guldmedaljer, 6 sølvmedaljer og været pokalmester 5 gange.

Og så er der jo det føromtalte mirakel, som ingen odenseaner nogensinde glemmer.

OB spiller både på søndag og hverdage på Odense Stadion, så følg med i kampprogrammet så du ikke misser en spændende kamp, mens du besøger Odense.

Bakker op global kampagne: Lyset slukkes i hele Odense i en time

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto på Earth Hour
Arkivfoto på Earth Hour

WWF Naturfonden står den 30. marts bag klima-opråbet ‘Earth Hour’, hvor millioner af mennesker over hele kloden slukker for lyset i en time mellem klokken 20.30 og 21.30.

Odense Kommune bakker igen i år op om initiativet ved at slukke for gadebelysningen i hele byen. Som en grøn og bæredygtig by er det et vigtigt signal at sende, mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

“I Odense bakker vi naturligvis op om Earth Hour, fordi vi også ønsker at bidrage til den gode sag og samtidig minde om, at alle bidrag betyder noget.

Hver gang vi forlader et værelse med en tændt computer eller fjernsyn og lader lyset brænde, er vi med til at øge det samlede forbrug i en negativ retning,” siger hun.

Strømforbrug reduceres hele tiden

Der er med andre ord plads til forbedring hos de fleste.

Rådmanden glæder sig derfor over, at Odense Kommune løbende optimerer byens gadebelysning, så strømforbruget falder år for år.

I 2013 var strømforbruget på godt 12 millioner kilowatttimer.

I 2018 var tallet faldet til under otte millioner, og dermed er der sket en reduktion af forbruget på 34 procent.

Odense Kommune fortsætter også i de kommende år med at renovere gadebelysningen, som er tændt cirka 4.000 timer om året og styres efter, hvor mørkt det er.

Selv om en time med slukket gadebelysning ikke betyder så meget i det store regnskab, så bliver der dog alligevel sparet, hvad der svarer til det årlige energiforbrug i et typisk en-families rækkehus.

WWF Naturfonden sætter i år fokus på klimaforandringernes konsekvenser for vores natur, økosystemer og dyr. Hver sjette art er nemlig i fare for at uddø på grund af klimaforandringer.

Du kan også selv deltage i kampen ved at slukke for lyset og andre elektriske apparater i tidsrummet 20.30 til 21.30 den 30. marts.

Kampagnen kan også følges på Instagram under de to hashtags #EarthHour og #Connect2Earth

 

Helt unikt tilbud: Overtag værtshus i Odense for 0 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Majoren/Facebook
Foto: Majoren/Facebook

De brune værtshuse er en stor del af den danske historie.

Rent faktisk er de ved at få et popularitets comeback, hvor flere og flere yngre mennesker bruger værtshusene til at varme op til byturen senere på natten.

Hvis du har gået med en nostalgisk drøm om at stå bag baren på dit eget værtshus, så er der opstået en gylden mulighed i hjertet af Odense.

Værtshuset Majoren i Overgade kan nemlig overtages ganske kvit og frit. Det skriver TV 2 Fyn.

Fuldtidsjob koster på energien

Siden september har kammeraterne Nicolai Lommer og Rasmus Dolmer drevet værtshuset Majoren sideløbende med fuldtidsjobs.

Men det kan de ikke længere overskue, og derfor er de klar til at overlevere nøglerne for 0 kr.

“Vi har skabt en forretning og en succes hernede, og vi har mange stamkunder.

Så det er ikke bare at sælge stedet. Vi håber i virkeligheden, at nogen vil overtage nøglerne til Majoren,” fortæller Nicolai Lommer til TV 2/Fyn.

Ramte også Ekstra Bladet

Nyheden ramte også onsdag et af Danmarks største medier, da Ekstra Bladet på deres website skrev nyheden.

På Ekstra Bladets Facebook fik den også vanvittigt mange kommentarer med over 1000 i skrivende stund.

Tidligere hed stedet Aben & Kyllingen, som var kendt som et af de bedste raflesteder i Odense.

Da makkerparret overtog stedet i Overgade renoverede de lokalerne helt igennem og fik sat et mere moderne udtryk ind.

Nicolai Lommer er i forvejen kendt i Odense, hvor han har sandwichbaren Lommer’s Sandwich og Salat, som også har til huse i Overgade.

Vild nyhed: Megastjernen Miley Cyrus kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Den amerikanske popstjerne sættes på plakaten sammen med Giorgio Moroder, Stefflon Don, Eric Prydz og 20 andre danske og internationale navne

Plakaten til Tinderbox 2019 indeholder allerede verdensstjerner som Neil Young, Swedish House Mafia, Lana Del Rey, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, The Chainsmokers, Duran Duran, Greta Van Fleet, The Lumineers, Macklemore og mange andre.

Nu færdiggøres et allerede imponerende program med tilføjelsen af 24 stærke navne inklusive megastjernen Miley Cyrus, der topper, hvad der må siges at være den stærkeste plakat i festivalens 5-årige levetid.

Ingen har som Miley Cyrus konverteret en karriere som populær barnestjerne på tv til en provokerende, farvestrålende og konstant grænsesøgende karriere som popstjerne, der kun har gjort hende til et endnu større og mere omdiskuteret navn.

Siden Miley Cyrus i 2008 sprang ud som sanger i eget navn, har hun solgt 16 millioner plader, ligget nummer et på albumhitlisten i USA tre gange og haft verdensomspændende hits med sange som ”Malibu”, ”We Can’t Stop” og ”Wrecking Ball”.

Mere end en milliard visninger på Youtube

Sidstnævnte har mere end 1 milliard visninger på YouTube, hvilket var en afgørende faktor, da Time Magazine i 2014 for anden gang listede hende som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Senest har Miley Cyrus medvirket på Mark Ronsons seneste hit, ”Nothing Breaks Like a Heart”, hvor den 26-årige sanger endnu engang viser, at uanset om det er pop, rock, rap eller country, så mestrer hun det som ingen anden.

Miley Cyrus har kun en gang tidligere spillet i Danmark, så det er lidt af en sensation, at den millionsælgende megastjerne har valgt at spille på Tinderbox som et ud af kun en håndfuld shows i Europa denne sommer.

“Vi er vanvittigt begejstrede over, at det er lykkedes at få så stort et navn med i sidste runde offentliggørelser. Der har været stor efterspørgsel på et stort popnavn, og med Miley Cyrus må man sige, at vi har leveret et af de største i verden lige nu.

Programmet i år er vanvittigt stærkt, og det har krævet et markant større musikbudget end tidligere. I år bruger vi ikke mindre end 58 millioner på musik, så prisreguleringen på billetten er geninvesteret i programmet,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Miley Cyrus får følgeskab af 23 andre spændende navne, hvor særligt legendariske Giorgio Moroder, og den stærke dancehall-rapper Stefflon Don er værd at fremhæve.

Derudover vil man kunne opleve Eric Prydz som hovednavn på Magicbox i år. Den populære svenske dj har haft internationale hits som ”Proper Education” og ”Pjanoo” og har stået bag remixes for verdensstjerner som Depeche Mode, Calvin Harris og Duran Duran.

Han ligger i top 20 på DJ Mags liste over verden største dj-navne, og lørdag aften står han som sidste navn på Magicbox.