Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stadig i toppen: Odense kåret som én af Danmarks bedste studiebyer

Af Christina Frederiksen
Pressefoto
Pressefoto

Hvert år skal tusindvis af unge til at vælge uddannelse, og valget af studieby er derfor også vigtigt. Odense er stadig blandt de unges favoritter, viser en ny undersøgelse lavet af studentum.dk.

Undersøgelsen viser blandt andet, at det er parametre som transportmuligheder, studiejob og karriere, der vægter tungest hos de unge, og det er især på disse områder, at Odense klarer sig godt. Ud af 10 byer på listen snupper Odense igen i år fjerdepladsen.

Odense er som bekendt i rivende udvikling med etableringen af blandt andet letbanen. Og opførelsen af nye kollegier og lejeboliger er også væsentligt, når de unge vælger studie og studieby.

Nemt at finde bolig

Modsat mange af de andre store studiebyer i Danmark er det forholdsvis let at finde en bolig for de studerende – endda til en overkommelig pris. Her peger undersøgelsen nemlig på en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 96 kroner og på et bredt udvalg af kollegier til de studerende. Skulle man være uheldig ikke at kunne finde bolig, har Odense lanceret ‘Tag-Over-Hovedet’-initiativet, der skaber tryghed for byens tilflyttere.

Forud for kåringen har studentum.dk spurgt unge over hele landet, hvad de prioriterer, når de leder efter deres kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra: Gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter og byliv.

Aarhus indtager førstepladsen på listen, på andenpladsen kommer Aalborg, mens København ligger på tredjepladsen. Odense havner altså på en fjerdeplads.

Del artikel

Andre læser også