Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Startede som studieprojekt: I dag er Odense-virksomhed kæmpe forbillede

Af Betina Vestergård Jepsen
TimberNests nuværende team.
TimberNests nuværende team.

Måske har du set dem på Tinderbox eller i Kongensgade?

De vuggende stole i træ, som giver folk mulighed for at sidde overfor hinanden og snakke sammen?

Navnet på det unikke siddemøbel er TimberNest, som i 2016 startede som et studieprojekt mellem Tinderbox og seks ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet.

To af de studerende, Nickolai Isaksen og Kristian Grove Poulsen, så potentialet til at arbejde videre med projektet, og de er i dag ejere af virksomheden TimberNest.

Har opnået stor succes

Da de studerende i sin tid tog fat i Tinderbox, afholdt festivalen en workshop, hvor de studerende kunne præsentere deres tanker og idéer. Det blev til vippestolen TimberNest, som støttes økonomisk af Tinderbox.

“TimberNest har skabt et genialt socialt møbel, som bryder med tidens digitale trends og skaber en anderledes engagerende ramme for menneskers samvær,” siger direktør i Dansk Design Center, Christian Bason, på TimberNests hjemmeside.

Siden 2016 er det gået stærkt for den lille virksomhed, som har udviklet forskellige udgaver af møblet og fået 10 ekstra personer med på holdet. Herunder mentorer, praktikanter, studentermedhjælpere, bachelorstuderende og frivillige, der brænder for at bære projektet videre til næste niveau.

Fra Tinderbox Festival 2016.

TimberNest har oplevet stor efterspørgsel fra andre festivaler end blot Tinderbox. Så man kan nu også opleve møblet på f.eks. Roskilde Festival og Heartland Festival.

Udfordrer måden, vi socialiserer på

“Visionen i TimberNest er at udfordre måden, vi socialiserer på i nutidens samfund. Igennem vores sociale møbler skaber vi en anderledes ramme omkring samværet mellem mennesker, hvilket er præcis derfor, at TimberNest passer så godt ind på festivaler.

Vores produkter vækker nysgerrighed hos folk, hvilket virker som en icebreaker til at møde andre mennesker og skabe venskaber,” fortæller Kristian Grove Poulsen til MigogOdense. Han fortsætter:

“Vi ser et kæmpe problem i vores (over)forbrug af de sociale medier i dag, hvor vi bevæger os væk fra de stærke og nære relationer, der bliver skabt ansigt til ansigt.

Vi vil ikke bekæmpe de sociale medier, vi har i dag, tværtimod. De sociale medier skaber relationer og subkulturer, der hidtil ikke kunne lade sig gøre. Vi vil dog sætte fokus på de nære relationer, der bliver skabt i det fysiske rum. For disse er de mest værdifulde, vi kan have som mennesker.”

TimberNest er for nylig blevet sat op i Kongensgade, hvor man er velkommen til at tage et hvil.

Hjælper syge børn på OUH

TimberNest er ikke udelukkende til festivaler. Møblet er nu også fast inventar på Børnehospitalet i Odense, hvor det sætter rammen for mødet mellem barnet, de pårørende og lægerne.

“TimberNest er på den ene side et helt almindeligt møbel men på en og samme tid en ny opfindelse, der betyder at alle sanser er i spil når man sætter sig (ikke som når man sætter sig på en almindelig bænk…).

TimberNest åbner for mødet med sine nære, der måske sidder overfor – nogle gange også for fremmede,” siger Børnevelfærdskoordinator på OUH, Mette Sorang, på TimberNests hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også