Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter arbejdet på nyt p-areal: Her kommer knap 800 nye parkeringspladser

Af Redaktionen

Pendlere, besøgende i Odense samt ansatte og brugere af universitetet og det nye regionshospital skal have nemt ved at parkere tæt ved motorvejsafkørslen – og derefter stige på letbanen.

Derfor bliver der anlagt et nyt, stort, parkeringsanlæg lige nord for letbanens kontrolcenter i Hjallese.

Nu begynder anlægsarbejdet så småt.

Letbanestationen ’Parkering Odense Syd’, som det nye P-anlæg bliver bygget op omkring, er stort set færdig. Og der er ved at blive ryddet op i jordbunker og andet materiel fra byggeriet af kontrolcenteret på nabogrunden.

Arbejdet med at anlægge den store parkeringsplads skal dog i den kommende tid tilpasses letbanens testkørsler, som også foregår i området.

Det skriver Odense Letbane.

Får knap 800 nye p-pladser

Når anlægget står færdigt, vil der være indkørsel fra Munkebjergvej og Søndre Hospitalsvej. Parkering Odense Syd vil bestå af 591 belagte pladser samt 200 pladser på grusbelagt areal.

Derudover vil der være holdepladser til fjernbusser, som fremover får endestation i Odense hér.

Anlægget rummer også en ventesal samt toiletter, der ikke mindst er tiltænkt fjernbuspassagerer, som skifter til eller fra letbanen.

Odense Letbane lægger desuden tomrør ud, så området er forberedt til videoovervågning samt ladestandere til el-biler. Endelig bliver der plantet masser i området, så udtrykket generelt bliver grønt og imødekommende.

Efter planen skal parkeringsanlægget stå færdigt inden udgangen af 2020 – i god tid inden letbanens åbning. Det bliver dog først taget i brug, når letbanen også åbner.

Det er entreprenørfirmaet M.J. Eriksson, som også har anlagt nye veje, stier og fortove på hele letbanens sydlige strækning, der står for arbejdet.

Del artikel

Andre læser også