MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Statens Serum Institut i rapport: Corona-epidemien er ved at dø ud i Danmark

Af Redaktionen

Nedlukningen af Danmark har været utrolig effektiv i forhold til første bølge af Corona-epidemien.

Holder regeringen fast i den nuværende grad af nedlukning, så vil den dø ud af sig selv i Danmark. Det skriver TV 2 på baggrund af en rapport fra Statens Serum Institut, som mediet har fået indblik i.

Man konkluderer dog også, at risikoen for en anden bølge på et senere tidspunkt er betydelig.

Folketingets partiledere har modtaget rapporten her onsdag formiddag som et led i forhandlingerne om næste fase af genåbningen af det danske samfund.

Her ser det bl.a. ud til, at der er gode nyheder for storcentre og Zoologiske Haver i landet. For der skulle ikke være en høj risiko ved at lade følgende genåbne, står der i rapporten.

“Scenarierne tager alle udgangspunkt i en grundblok, hvor detailhandel (herunder storcentre), professionel idræt uden tilskuere, biblioteker (kun ind- og udlån), kritiske offentlige arbejdspladser samt zoologiske- og botaniske haver genåbnes.” lyder det ifølge TV 2.

Udeservering på restauranter i spil

Andre scenarier som fortsat vil holde smittetrykket forsvarligt nede er også genåbning af efterskoler samt for udeservering på restauranter og caféer.

Der er dog også et faresignal som varsler om en anden bølge på et senere tidspunkt. Det skriver Berlingske, der også har fået indblik i rapporten.

Således står der også i rapporten;

“På nuværende tidspunkt er immuniteten i den danske befolkning relativ lav, der er således en betydelig risiko, for at der senere kommer en 2. bølge af epidemien,” skriver eksperterne.

Del artikel

Andre læser også