Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Statsministeren med udmelding: Vil åbne for restauranter og store skolebørn

Af Redaktionen
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Tidligere i dag stod det klart, at Statens Serum Institut vurderer, at Danmark godt kan genåbne, og at Corona-epidemien er ved at uddø i denne omgang. Det kan du læse mere om her.

Nu melder Statsminister Mette Frederiksen ud forud forhandlingerne med Folketingets partier onsdag aften.

I forhold til næste fase af genåbningen gør statsministeren det klart, at hun gerne ser, at en del flere ting genåbner. Det kan ske allerede mandag, lyder det.

“I den videre genåbning er det fortsat vigtigt for regeringen, at vi tager mest muligt hensyn til dansk økonomi, og samtidig er der nu i højere grad plads til at tage andre hensyn.

På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase 2 blandt andet genåbner hele detailhandelen, herunder storcentre, at restauranter og cafeer kan begynde at åbne igen og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage, også selvom der måske ikke bliver tale om en fuld skolegang,” siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Fælles indsats hjælper

Hun supplerer;

Ingen har interesse i at holde dele af Danmark lukket én dag mere end højst nødvendigt, men alle er også enige om, at vi skal gøre det, der sundhedsmæssigt er forsvarligt,” siger statsministeren.

Med den seneste rapport fra Statens Serum Institut er Mette Frederiksen optimistisk.

“Danskerne holder afstand, har styr på hygiejnen og viser hensyn. Og som samfund går vi kontrolleret og gradvist frem.

Det ser vi nu resultaterne af. Takket være vores fælles indsats, er der nu plads til at åbne Danmark yderligere. Det er godt gået. Og det er enormt glædeligt, at vi kan fortsætte genåbningen af Danmark allerede på mandag,” siger hun.

Der kommer endelig besked torsdag, lyder det endvidere.

Vi kan både designe fase to og give besked i morgen. Sådan at dem, der får lov at åbne mere op i starten af næste uge, får besked, så de kan bruge weekenden på at få tingene på plads, siger hun.

– Hun gør det samtidig klart, at regeringen også vil komme med en udmelding om forsamlingsforbuddet, som i øjeblikket sætter et maksimum for, at ikke mere end ti personer må være samlet.

Del artikel

Andre læser også