Stjernekokke åbner ny restaurant: En ambitiøs legeplads på Østerbro

Skrevet af: Morten Hopballe

Lørdag 11. november åbner der en ny restaurant i Odense. Helt præcist i et gammelt autoværksted på Østerbro. Bag restauranten står de to Michelin-kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe, der begge to er rykket tilbage til Fyn efter en årrække i København.

”Det skal være et sted, hvor vi kan prøve vores ambitioner af, men ikke en fin restaurant. Vi vil gerne have et åbent køkken med musik og gang i den – og så kommer vi til at gå all in på maden,” siger Christoffer Schärfe, og Bjørn Jacobsen tilføjer:

”Det skal være vores legeplads, men samtidig en restaurant, hvor vi giver odenseanerne ekstraordinære madoplevelser til rimelige penge.”

Skille os ud og udfordre odenseanerne

Navnet på den nye restaurant bliver Restaurant Aro – opkaldt efter den maskinfabrik, der er nabo til det gamle autoværksted på Østerbro 32.

”Det viste sig, at barnebarnet til Arne Rasmussen, som stiftede Aro Maskinfabrik, driver fabrikken i dag og er Christoffers grandfætter, og det åbnede en dør til det gamle autoværksted. Den slags lokaler er umulige at finde i København – og endnu sværere at betale dem – så vi slog hurtigt til, da vi så det,” siger Bjørn Jacobsen.

Og lokalet passer perfekt til de to kokkes ønsker med Restaurant Aro:

Det er i det her tidligere autoværksted på Østerbro, at der 11. november åbner en ny restaurant.

”Restaurationsmarkedet i Odense har udviklet sig fantastisk de sidste år, men nu synes vi, at det er blevet tid til at tage næste skridt – og det er Aro. Vi vil gerne skille os ud og udfordre odenseanerne, og så håber vi bare på, at odenseanerne kan se det charmerende i at tage lidt ud for centrum for at få en skøn madoplevelse serveret,” siger Christoffer Schärfe og tilføjer, at de to kokke tror på deres håndværk.

Michelin-kokkene er rykket til Fyn

Det er da også nogle imponerende cv’er, de to restaurantejere render rundt med.

Christoffer Schärfe er udlært fra Hotel D´angleterre, hvorefter turen er gået forbi Geranium og Pluto, inden han flyttede til Odense, hvor han er medejer af Kok & Vin. Makkeren Bjørn Jacobsen står blandt andet bag Pluto, Gorilla og Jagger i København, ligesom at han har været på Le Sommelier i København, Tesuya i Sydney og WD50 i New York. Og for halvandet år siden købte han en gammel vingård mellem Nyborg og Kerteminde.

”Planen er, at vi skal have så meget som muligt leveret fra gården. I første omgang kød samt ting som jordskokker, porrer og løg, men på sigt flere økologiske grøntsager – og måske en dag også noget vin,” siger Bjørn Jacobsen, mens Christoffer Schärfe tilføjer, at det netop er en del af udfordringen, at kødet kommer direkte fra gården:

”Vi får leveret hele dyret, og deri ligger der en interessant udfordring. Det er et spændende mindset, man skal have, når man skal bruge alt fra dyret. Det kræver ret meget af ens kokkeevner.”

Man kan bestille bord på Restaurant Aro på deres hjemmeside og på deres Facebook-side.