Stjerneregn på Restaurant Vår: Topkokke kreerer 10-retters menu
Er du til mad og vin i topklasse, så er der godt nyt til dig. Lørdag 12. maj gæster to af nutidens dygtigste kokke Restaurant Vår i Odense, og sammen med restaurantens egen kok kreerer de en delikat forårsmenu af fynske råvarer med tilhørende vinmenu.
Der er garanti for en madoplevelse ud over det sædvanlige – og du er inviteret med.
Vild madoplevelse med mesterkokke fra ind- og udland
Restaurant Vår er en anerkendt odenseansk restaurant, der har ry for at levere gastronomi i særklasse. De er kreative i køkkenet og har styr på madkundskaberne, men det får dem ikke til at hvile på laurbærrene.
De tror på, at det altid er godt med inspiration udefra, og derfor inviterer de to talentfulde kokke fra ind- og udland med i køkkenet lørdag 12. maj.
Her skal de to kokke i fællesskab med Restaurant Vårs ejer og køkkenchef, Jacob Burmølle-Jensen, skabe en forårsinspireret gourmetmenu med ti retter.
“Vi synes, at det er sjovt at få inspiration ude fra. Både for os og for vores gæster. Det er altid godt at ryste posen og se, hvad der sker. Vi har store forventninger til vores arrangement og håber, at vi kan give odenseanerne en mindeværdig aften og en vild oplevelse ud over det sædvanlige,” siger Jacob Burmølle-Jensen.
De to kokke, der besøger Restaurant Vår, er Casper Sundin og Paul Walsh. Casper Sundin er en af Danmarks bedste dessertkokke. Han er køkkenchef på Restaurant Niels i København og har tidligere arbejdet på bl.a. Kadeau og Søllerød Kro.
Paul Walsh er køkkenchef på Jason Athertons restaurant City Social i London og har igennem fem år været senior souschef på Gordon Ramsays trestjernede restaurant i London. Der er altså tale om velrenommerede kokke i mesterklasse.
“For os på Restaurant Vår er det vildt fedt at få besøg af så dygtige kokke og se, hvad de kan komme op med. De er begge på et superhøjt niveau, så vores gæster kan forvente mad på et ekstremt højt plan. De kommer med det bedste, de har, så det skal nok blive en super god aften. Vi glæder os rigtig meget,” siger Jacob Burmølle-Jensen.
Sammensat gourmetmenu krydret med anekdoter
De tre kokke kommer fra hver sin madtradition, og det vil menuen bære præg af. Kokkene står nemlig for hver deres retter. Jacob laver fire retter, og de to gæstekokke laver hver tre retter. Alle skal komme med deres bedste bud på fynsk forårsmad, og den røde tråd er fynske råvarer.
De ti retter vil blive præsenteret undervejs af de dedikerede kokke, som krydrer præsentationen med sjove anekdoter.
“Det er helt nye kreationer, og derfor vil vi gøre meget ud af at fortælle om de retter, vi kommer op med. Både hvilke råvarer de er lavet af, og hvad ideen og historien bag dem er. Derudover vil Paul underholde med et oplæg, hvor han deler ud af morsomme historier fra sin tid i kokkebranchen i London. Det er en helt anden verden, og han har mange sjove fortællinger derfra,” fortæller Jacob Burmølle-Jensen.
Delikat menu med ti retter og ti glas vin
God mad smager bedst sammen med delikate druer. Derfor har Restaurant Vårs sommelier, Pernille Bohn Pedersen, sammensat en vinmenu bestående af ti glas, der matcher de ti retter.
Du kan se de ti retter her:
- Kammusling, æble, hvide ribs
- Krabbe, kålrabi, grape
- Torsk, tomat, olivenolie
- Kanin, spelt, sort hvidløg
- Havre, kylling, salvie
- Gris, æble, Madeira
- Lam, rabarber, rødbede
- Brissel, kyllingeskind, brunet smør
- Fermenteret honning, yoghurt, havesyre
- Porter, solbær
Udover mad- og vinmenu får du også serveret snacks, sprøde bobler, mineralvand ad libitum, kaffe og te. Hele herligheden koster 1995 kroner per person.
Hvis du vil med, skal du skynde dig at bestille bord, for der er kun 21 pladser, og de fordeles efter først-til-mølle-princippet. Arrangementet starter kl. 19 lørdag 12. maj og varer omkring tre timer.