Stjerneregn på Restaurant Vår: Topkokke kreerer 10-retters menu

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Er du til mad og vin i topklasse, så er der godt nyt til dig. Lørdag 12. maj gæster to af nutidens dygtigste kokke Restaurant Vår i Odense, og sammen med restaurantens egen kok kreerer de en delikat forårsmenu af fynske råvarer med tilhørende vinmenu.

Der er garanti for en madoplevelse ud over det sædvanlige – og du er inviteret med.

Vild madoplevelse med mesterkokke fra ind- og udland

Restaurant Vår er en anerkendt odenseansk restaurant, der har ry for at levere gastronomi i særklasse. De er kreative i køkkenet og har styr på madkundskaberne, men det får dem ikke til at hvile på laurbærrene.

De tror på, at det altid er godt med inspiration udefra, og derfor inviterer de to talentfulde kokke fra ind- og udland med i køkkenet lørdag 12. maj.

Her skal de to kokke i fællesskab med Restaurant Vårs ejer og køkkenchef, Jacob Burmølle-Jensen, skabe en forårsinspireret gourmetmenu med ti retter.

“Vi synes, at det er sjovt at få inspiration ude fra. Både for os og for vores gæster. Det er altid godt at ryste posen og se, hvad der sker. Vi har store forventninger til vores arrangement og håber, at vi kan give odenseanerne en mindeværdig aften og en vild oplevelse ud over det sædvanlige,” siger Jacob Burmølle-Jensen.

De to kokke, der besøger Restaurant Vår, er Casper Sundin og Paul Walsh. Casper Sundin er en af Danmarks bedste dessertkokke. Han er køkkenchef på Restaurant Niels i København og har tidligere arbejdet på bl.a. Kadeau og Søllerød Kro.

Paul Walsh er køkkenchef på Jason Athertons restaurant City Social i London og har igennem fem år været senior souschef på Gordon Ramsays trestjernede restaurant i London. Der er altså tale om velrenommerede kokke i mesterklasse.

“For os på Restaurant Vår er det vildt fedt at få besøg af så dygtige kokke og se, hvad de kan komme op med. De er begge på et superhøjt niveau, så vores gæster kan forvente mad på et ekstremt højt plan. De kommer med det bedste, de har, så det skal nok blive en super god aften. Vi glæder os rigtig meget,” siger Jacob Burmølle-Jensen.

Sammensat gourmetmenu krydret med anekdoter

De tre kokke kommer fra hver sin madtradition, og det vil menuen bære præg af. Kokkene står nemlig for hver deres retter. Jacob laver fire retter, og de to gæstekokke laver hver tre retter. Alle skal komme med deres bedste bud på fynsk forårsmad, og den røde tråd er fynske råvarer.

De ti retter vil blive præsenteret undervejs af de dedikerede kokke, som krydrer præsentationen med sjove anekdoter.

“Det er helt nye kreationer, og derfor vil vi gøre meget ud af at fortælle om de retter, vi kommer op med. Både hvilke råvarer de er lavet af, og hvad ideen og historien bag dem er. Derudover vil Paul underholde med et oplæg, hvor han deler ud af morsomme historier fra sin tid i kokkebranchen i London. Det er en helt anden verden, og han har mange sjove fortællinger derfra,” fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Delikat menu med ti retter og ti glas vin

God mad smager bedst sammen med delikate druer. Derfor har Restaurant Vårs sommelier, Pernille Bohn Pedersen, sammensat en vinmenu bestående af ti glas, der matcher de ti retter.

Du kan se de ti retter her:

  • Kammusling, æble, hvide ribs
  • Krabbe, kålrabi, grape
  • Torsk, tomat, olivenolie
  • Kanin, spelt, sort hvidløg
  • Havre, kylling, salvie
  • Gris, æble, Madeira
  • Lam, rabarber, rødbede
  • Brissel, kyllingeskind, brunet smør
  • Fermenteret honning, yoghurt, havesyre
  • Porter, solbær

Udover mad- og vinmenu får du også serveret snacks, sprøde bobler, mineralvand ad libitum, kaffe og te. Hele herligheden koster 1995 kroner per person.

Hvis du vil med, skal du skynde dig at bestille bord, for der er kun 21 pladser, og de fordeles efter først-til-mølle-princippet. Arrangementet starter kl. 19 lørdag 12. maj og varer omkring tre timer.

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her