Stjerneregn på Restaurant Vår: Topkokke kreerer 10-retters menu

Skrevet af: Redaktionen

Er du til mad og vin i topklasse, så er der godt nyt til dig. Lørdag 12. maj gæster to af nutidens dygtigste kokke Restaurant Vår i Odense, og sammen med restaurantens egen kok kreerer de en delikat forårsmenu af fynske råvarer med tilhørende vinmenu.

Der er garanti for en madoplevelse ud over det sædvanlige – og du er inviteret med.

Vild madoplevelse med mesterkokke fra ind- og udland

Restaurant Vår er en anerkendt odenseansk restaurant, der har ry for at levere gastronomi i særklasse. De er kreative i køkkenet og har styr på madkundskaberne, men det får dem ikke til at hvile på laurbærrene.

De tror på, at det altid er godt med inspiration udefra, og derfor inviterer de to talentfulde kokke fra ind- og udland med i køkkenet lørdag 12. maj.

Her skal de to kokke i fællesskab med Restaurant Vårs ejer og køkkenchef, Jacob Burmølle-Jensen, skabe en forårsinspireret gourmetmenu med ti retter.

“Vi synes, at det er sjovt at få inspiration ude fra. Både for os og for vores gæster. Det er altid godt at ryste posen og se, hvad der sker. Vi har store forventninger til vores arrangement og håber, at vi kan give odenseanerne en mindeværdig aften og en vild oplevelse ud over det sædvanlige,” siger Jacob Burmølle-Jensen.

De to kokke, der besøger Restaurant Vår, er Casper Sundin og Paul Walsh. Casper Sundin er en af Danmarks bedste dessertkokke. Han er køkkenchef på Restaurant Niels i København og har tidligere arbejdet på bl.a. Kadeau og Søllerød Kro.

Paul Walsh er køkkenchef på Jason Athertons restaurant City Social i London og har igennem fem år været senior souschef på Gordon Ramsays trestjernede restaurant i London. Der er altså tale om velrenommerede kokke i mesterklasse.

“For os på Restaurant Vår er det vildt fedt at få besøg af så dygtige kokke og se, hvad de kan komme op med. De er begge på et superhøjt niveau, så vores gæster kan forvente mad på et ekstremt højt plan. De kommer med det bedste, de har, så det skal nok blive en super god aften. Vi glæder os rigtig meget,” siger Jacob Burmølle-Jensen.

Sammensat gourmetmenu krydret med anekdoter

De tre kokke kommer fra hver sin madtradition, og det vil menuen bære præg af. Kokkene står nemlig for hver deres retter. Jacob laver fire retter, og de to gæstekokke laver hver tre retter. Alle skal komme med deres bedste bud på fynsk forårsmad, og den røde tråd er fynske råvarer.

De ti retter vil blive præsenteret undervejs af de dedikerede kokke, som krydrer præsentationen med sjove anekdoter.

“Det er helt nye kreationer, og derfor vil vi gøre meget ud af at fortælle om de retter, vi kommer op med. Både hvilke råvarer de er lavet af, og hvad ideen og historien bag dem er. Derudover vil Paul underholde med et oplæg, hvor han deler ud af morsomme historier fra sin tid i kokkebranchen i London. Det er en helt anden verden, og han har mange sjove fortællinger derfra,” fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Delikat menu med ti retter og ti glas vin

God mad smager bedst sammen med delikate druer. Derfor har Restaurant Vårs sommelier, Pernille Bohn Pedersen, sammensat en vinmenu bestående af ti glas, der matcher de ti retter.

Du kan se de ti retter her:

  • Kammusling, æble, hvide ribs
  • Krabbe, kålrabi, grape
  • Torsk, tomat, olivenolie
  • Kanin, spelt, sort hvidløg
  • Havre, kylling, salvie
  • Gris, æble, Madeira
  • Lam, rabarber, rødbede
  • Brissel, kyllingeskind, brunet smør
  • Fermenteret honning, yoghurt, havesyre
  • Porter, solbær

Udover mad- og vinmenu får du også serveret snacks, sprøde bobler, mineralvand ad libitum, kaffe og te. Hele herligheden koster 1995 kroner per person.

Hvis du vil med, skal du skynde dig at bestille bord, for der er kun 21 pladser, og de fordeles efter først-til-mølle-princippet. Arrangementet starter kl. 19 lørdag 12. maj og varer omkring tre timer.

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her