MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spændende univers for kreative sjæle: Stof og Stil bliver til “Selfmade”

Af Clara Edgar Jakobsen

Kan man lide at sy, strikke eller sysle med DIY-projekter, kender man næsten med garanti Stof og Stil.

For med sine hylder efter hylder, gange efter gange fyldt med alverdens smukke stoffer i forskellige farver, teksturer og mønstre, er butikken lidt af en drøm.

Men ikke længere – Stof og Stil har nemlig skiftet navn til Selfmade.

Heldigvis betyder den forandring ikke, at butikkerne bliver mindre spændende – tværtimod! For med navneskiftet gør personalet også klar til at tage kreativiteten til helt nye højder og udvikle butikkerne til mere end bare en indkøbscentral. 

Dorte Staunstrup begyndte at arbejde i Stof og Stil for 22 år siden, og har i de sidste mange år været butikschef, og hun forklarer, at butikken er på en spændende rejse mod at blive et kreativt univers, som kan rumme både de garvede og spirende kreative sjæle. 

“Vi udvider sortimentet, så vi også har en masse spændende produkter til for eksempel at lave smykker, og så lancerer vi en række workshops og arbejdsstationer i butikken, man kan låne helt gratis, så der kommer til at være mere liv og hjælp til at få ført de kreative projekter ud i livet i Selfmades lokaler,” siger hun.

Den store relancering bliver naturligvis fejret. Den 26. februar inviterer Dorte og hendes kollegaer nemlig til lidt af en festivitas, hvor der både vil være lidt godt til ganen og forskellige demonstrationer som en smagsprøve på de mange workshops, man allerede nu kan tilmelde sig i løbet af foråret og sommeren.

Snus til forskellige teknikker

Workshopsene kommer til at stikke i mange retninger, og der er både kurser, som er designet til nybegyndere og til dem, som er ferme med symaskinen. Man kan blandt andet få hjælp til strikkeprojekter, hvordan man syr den perfekte nederdel, patchwork eller lære, hvordan man ompolstrer en stol.

“Nogle kurser står vi selv for, men vi inviterer også gæster ind udefra til at afholde et kursus, og det synes jeg er rigtig spændende og en god måde at blive inspireret på,” siger Dorte.

Hun forklarer, at de små workshops er en god måde at få en føling med, om en bestemt teknik er noget for en, og kan bruges som en lille forsmag, inden man melder sig til et længerevarende kursus.

“Det er en rigtig god måde at snuse til nogle genrer, uden at det koster så meget eller tager så meget tid, som et hold på en aftenskole. Så det kan helt sikkert være indgangen til at komme i gang og få lidt blod på tanden,” siger Dorte.

Man kan blive klogere på workshopudvalget på selfmades hjemmeside, hvor man også kan se dage, tidspunkter og pris, som varierer fra gratis og op til 350 kroner. 

Kreativt frirum

For Dorte er det kreative et frirum, som hun håber, at endnu flere vil få øjnene op for og tage til sig.

“At sy og være kreativ har helt sikkert fået en renæssance, hvor flere unge også har taget det til sig og opdaget hvor berigende det er at skabe noget fra bunden og den ro, det giver, at sysle med noget. Det er helt sikkert også noget, jeg mærker selv,” siger Dorte.

Dorte oplever det næsten som terapeutisk, når hun sætter sig foran symaskinen, og har i mange år syet sit eget tøj.

“På den måde får jeg noget, der er helt unikt og som passer min krop perfekt. Jeg kan ikke købe bukser i butikkerne, som bare sidder, og den udfordring er der mange, der har,” siger hun. 

Vil man gerne i gang med at fylde garderoben med egne kreationer, men mangler vejledning eller udstyr, kan man altså også låne en maskine hos Selfmade, ligesom man altid kan spørge butikkens kompetente medarbejdere til råds.

“Vi vil altid gerne hjælpe, i det omfang, vi har tid, så man kan altid komme til os med spørgsmål. Men ellers synes jeg, at workshopsene er en rigtig god indgang til at få noget af den viden, man mangler,” siger Dorte. 

Hvor: Rugårdsvej 48, 5000 Odense C
Hvornår: Man – tors 10-18.00, fre 10-19.00, lør – søn 10-16.00

Del artikel

Andre læser også