MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor ændring for dem der kører med tog: DSB indfører krav om pladsbillet

Af Redaktionen

Tidligere på dagen kunne vi fortælle, at FynBus kun kører med halvtomme busser for at imødekomme regeringens opfordring om færre passagerer på busser og toge.

Nu indfører DSB et helt nyt krav, som er ret væsentligt især her i Odense, hvor mange rejser til København og Jylland med toge.

DSB melder nu ud, at man straks indfører krav om pladsbillet. Dermed kan du ikke bare hoppe på det næste tog og tage chancen på at finde plads eller stå op.

Har man ikke pladsbillet kan man ikke længere stige på toget.

Kører med lange toge og krav om pladsbillet

DSB skriver følgende;

“I kølvandet på regeringens strategi om at inddæmme spredningen af coronasmitten iværksætter DSB nu en række initiativer.

Vi vil køre med lange tog også uden for myldretiden, for at sikre bedst mulig plads til de rejsende. Samtidig indføres der krav om pladsbillet på alle rejser med Intercity og IC-Lyn tog.

Alle pladsbilletter vil være gratis indtil situationen ændre sig.

Du får den gratis pladsbillet, når du vælger plads sammen med dit billetkøb på dsb.dk eller i DSB app. Det vil fremgå af din rejsesøgning, om rejsen foregår med InterCity– eller IC-lyntog.

Hvis du har købt billet, uden at bestille plads samtidig, kan du hente en gratis pladsbillet, ved at søge og finde din rejse i DSB app’en, eller i billetautomaten på stationen.”

Du kan finde mere info her