MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor barnevognsmarch: Gå for verdens mødre i Odense

Af Christina Frederiksen
Foto: Sex & Samfund
Foto: Sex & Samfund

Hvert år mister 287.000 kvinder verden over livet i forbindelse med enten graviditet eller fødsel. Det svarer til 786 mødre hver eneste dag.

På Mors Dag, søndag den 12. maj, kan du være med til at sætte fokus på de kvinder, når mødrefællesskabet MamaMest og Sex og Samfund for tredje gang afholder barnevognsmarch med temaet “Gå for verdens mødre”.

Det skriver Sex & Samfund i en pressemeddelelse.

Blot ved at tilmelde dig ganske gratis giver du din støtte, da RFSU for hver deltager donerer 100 kroner.

I år kan du gå med på en kort rute i Odense med start i Munke Mose fra kl. 10.30-12.30, som alle kan være med på – og man behøver selvfølgelig ikke at have barnevogn med.

Vær med til at nå målet

Marchen foregår på samme dag også i Aalborg, Roskilde, Helsingør og København.

I hver by vil der være en march og børnevenlige aktiviteter, der skal være med til at sikre, at dagen udover at være meningsfuld også bliver hyggelig.

For hvert par fødder der går med – store som små, donerer marchens sponsor, RFSU, 100 kroner, der går til til at forbedre vilkårene for mødre verden over.

I løbet af de sidste 30 år er det lykkedes at halvere den samlede mødredødelighed i verden – fra 600.000 i 1990 til 287.000 i 2020.

FN har et mål, der handler om at komme ned på 98.000 dødsfald i 2030.

Men for at det mål kan nås, skal der endnu mere fokus på udsatte kvinder ved at prioritere indsatser og oplysning om, hvordan man undgår, at kvinder dør, når de er gravide eller føder.

Ifølge Sex og Samfund kunne langt de fleste dødsfald være undgået med relativt simple virkemidler. Det handler om at give konsultationer under graviditeten, professionel fødselshjælp og essentielt udstyr til fødslen.

Sammen med efterfødselspleje og -behandling for både mor og barn, er det nemlig med til at skabe både sikre graviditeter og fødsler.

Derfor opfordrer Sex og Samfund alle til at give deres støtte ved at gå med på søndag den 12. maj.

Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Givende fællesskab for danske mødre

Mødrefællesskabet MaMaMesh har med stor succes lanceret en app, der matcher og forbinder danske mødre i lokale grupper.

En undersøgelse blandt deres medlemmer viste, at 81% af mødrene har mistet venskaber efter de fik børn og at 25% ofte føler sig ensomme.

Med Barnevognsmarchen har fællesskabet oplevet, at de frivillige mødre både finder det givende at arrangere noget for andre mødre (og familier) lokalt, men også meningsfuldt at samles om at gøre en forskel for andre mødre ude i verden.

I hver af byerne er der 3-5 kernefrivillige, der tager ejerskab og arrangerer en lokal barnevognsmarch, hvor frivillige mødre har fokus på at lave en festlig Mors Dag for hele familien.

Der vil være aktiviteter og mulighed for hygge for store og små før og efter Barnevognsmarchen – f.eks. balloner, børne-tatoveringer, ansigtsmaling, dans og mulighed for, at børnene kan lave perle-armbånd som Mors Dags-gave.

Del artikel

Andre læser også