MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor guide: Odense Blomsterfestival for børn og voksne

Af Christina Frederiksen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Hvert år i august bliver centrum i Odense ekstra flot.

Det sker, når Odense Blomsterfestival indtager byen og pynter om med de smukkeste blomster og planter.

Festivalen bliver i år skudt i gang af Johnny Haugaard, også kendt som Blomstermanden.

Traditionen tro samles festivalen om et tema, og i 2023 er temaet “Lad sanserne blomstre”.

Festivalen er gratis at besøge og byder på et væld af kreative blomster- og planteudsmykninger, handelsboder, aktiviteter og workshops i dagene den 17.-20. august 2023.

Festivalen åbner torsdag den 17. august 15.30.

I samarbejde med Odense Blomsterfestival bringer vi her en guide til gode oplevelser for små og store på festivalen.

For børn – fredag 18. august 2023 

12.00 – 13.00
Mød Plantoramas maskotter Gro & Liv (11.00-16.00)

Start jeres dag med et besøg hos Plantoramas maskotter, kaninen Gro og pigen Liv, når de besøger Blomsterfestivalen og uddeler krammere. De søde maskotter er ikke til at stå for og du kan få taget et billede med dem. Gro & Liv kan hver hele time, i 15 min. 

Lokation: Plantanpladsen 

13.00-14.00
Hils på kæledyr (10.00-15.00) 

Forsæt på Plantoramas Odenses stand, hvor du kan møde en masse søde kæledyr, når deres dyreafdeling kommer på besøg. Der vil være bløde kaniner og nuttede kyllinger. 

Lokation: Plantanpladsen 

14.00-14.30
Ballet til Vivaldis Gloria 

Træd ind i et sanseligt univers, når Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og AMOK præsenterer et enestående værk på Amfiscenen med 20 dansere.

Forestillingen er skabt særligt til Odense Blomsterfestival, og værket viser den utrolige rigdom og kontrasterne i H.C. Andersens historier, som ofte er kendetegnet ved en detaljeret rejse gennem et botanisk univers. 

Lokation: Amfiscenen, Brandts Klædefabrik. 

15.00-16.00
Højtbelagt med grønt (14.00-20.00)

Alle holder af den klassiske højtbelagte mad, men nu har du chancen for at være en del af madaktiviteten ‘Højbelagt med grønt’, hvor Det Rullende Madværksted præsenterer nye danske klassikere og giver inspiration til, hvordan du kan skabe dit eget smørrebrød med frugt og grønt fra aftensmaden.

Lokation: Flakhaven 

16.00-16.30
H.C. Andersen Paraden 

Afslut dagen med H.C. Andersen Paradens forestilling ’24 eventyr på 24 minutter’. Oplev en lang række af figurerne fra H.C. Andersen eventyr i en festlig forestilling. 

Lokation: Eventyrslottet, eventyrhaven. 

16.30-17.00
Buketter- og dekorationer for børn 10.00-20.00

Blomsterpigerne står og binder friske, flotte buketter, som man kan købe med hjem. Børn kan for 30,- lave deres egen blomsterdekoration i en genbrugspotte efter eget valg. 

Lokation: Domkirken 

For voksne – lørdag 19. august 2023 

10.30-11.00
Brandorff Orchide – foredrag om orkideer i hjemmet og i drivhuset

Hvis du også altid kæmper med dine orkidéer, kan du starte dagen ud med Knitta Brandorff fra Brandorff Orchide, som fortæller hvordan du bedst passer på din orkideer i hjemmet eller i drivhuset. 

Lokation: Rådhushallen 

11.00-11.30
Johnny Haugaard – Den lille have  

Fortsæt i planternes tegn, og mød den inspirerende blomstermand Johnny Haugaard og oplev ham give sit bud på en sanselig have. Få gode tips til at opbygge mindre haverum på enten terrassen eller altanen. 

Lokation: Plantanpladsen 

12.00 13.00
Gartnernes fif om krydderurter (11.00-15.00)

Er du nysgerrig på økologi krydderurter og har spørgsmål til dyrkning, pasning eller smagsvarianter, så kan du hos gartneres hjørne lære en masse om forskellige økologiske krydderurter. Du kan også komme forbi til en smagsprøve. 

Lokation: Flakhaven 

13.00-14.00
Gå på opdagelse i byen 

Gå på opdagelse og oplev smukke blomster installationer over hele byen.

Gå ikke glip af Blomsterfestivalens centrale udstilling på Flakhaven foran Odense Rådhus, som bliver omdannet til én stor, sanselige oplevelseshave skabt i samarbejde med landskabsarkitekten Helle Nebelong, som er specialist i indretningen af sansehaver.

Her vil et væld af små sanseområder pryde Flakhaven, som hver især vil omhandle vores forskellige sanser. 

14.30-15.15
Workshop By Vembye – Lav din egen miljøvenlige blomsterdekoration 

Lær at fremstille din egen blomsterdekoration med fokus på en mere bæredygtig tilgang af blomsterdekoratør, faglærer og forfatter Dorte Vembye. Det bliver anvendt materialer og teknik, som alt kan smides på komposten. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her.

Lokation: Rådhushallen. 

17.00-17.30 Nordisk Musik og Eventyr (dansk program)

Slap af til nordiske fortællinger og glæd dig til samspillet mellem ord og lyd. Torben Iversen er oplæser og unge musikere under konservatorieforberedende uddannelse fra tre nordiske venskabsbyer fremstiller lyden. 

Lokation: Eventyrslottet, Eventyrhaven 

21.30-24.00
Tommelises Blomster 

Slut aftenen af med et lyslandskab af lyserøde kirsebærblomster, hvor små menneskelignende væsner ubesværet og elgenes bevæger sig rundt i de bløde blomsterblade. Tommelises Blomster er en hyldest til sartheden og omsorgen og til danses med hinanden. Gå også på opdagelse i byrummet i aftentimerne og opdag, hvordan poesien opstår efter mørkets frembrud. 

Lokation: Domkirken

Ekstra anbefalinger

15.30
Åbningsceremoni.

Odense Blomsterfestival bliver skudt i gang torsdag den 17. august kl. 15.30 på Flakhaven under temaet ’ Lad Sanserne blomstre’.

Fire smukke dage starter med den officielle åbning, hvor årets æresgæst er Johnny Haugaard også kendt som blomstermanden.

Åbningen bliver ført igennem af Sara Gadborg som konferencier, akkompagneret af forskellige aktører med sanselige udtryk og små overraskelser, som alle hylder sanseligheden og livslysten. 

Plantesalg
Efter festivalen sælges blomster og blomsterdekorationer.

Plantesalget kommer til at foregå over to dage.

Det første plantesalg foregår mandag den 21. august kl. 14.00-19.00.

Man kan købe adgang for 50 kr. Fra kl. 15.00 er der fri adgang for alle. Anden omgang af plantesalg foregår søndag den. 27 august kl. 18.30-20.00. Der er fri adgang for alle i tidsrummet. Betaling kan ske ved mobilepay eller kontant. 

Du kan læse mere om Odense Blomsterfestival her.

Del artikel

Andre læser også