MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor hæder til HCA-museum: Indstillet til fornem europæisk pris

Af Christina Frederiksen
Foto: Bjørn Klausen
Foto: Bjørn Klausen

I Odense forstår vi at bruge byens kendteste søn, H.C. Andersen, når der skal trækkes turister til byen.

Det har udlandet også fået øjnene op for.

Som eneste museum i Danmark er “eventyrlandet”, Ville Vau, og undervisningsdelen, Læringsuniverset, der begge er integreret i H.C. Andersens Hus, indstillet til at modtage den ærefulde”Children in Museums”-prisen 2022”.

De internationale dommere besøger finalisterne i løbet af juli, og prisen uddeles i Luxemburg i september i forbindelse med et større internationalt Award.

”Children in museums”-prisen uddeles i et samarbejde mellem det prestigefyldte EMA (European Museum Academy) og den professionelle organisation ”Hands on!”. Prisen har til formål at anerkende innovative undervisningsforløb og udstillinger af høj kvalitet.

Den er siden 2011 uddelt årligt og har et særligt blik for innovation, højt læringsniveau og inklusion indenfor museumsformidling for og med børn.

Stolthed hos de nominerede

Ville Vau og Læringsuniverset er en integreret del af H.C. Andersens Hus og er blandt andet blevet til med bidrag fra midler fra Nordea-fonden, der har støttet udviklingen af særlige områder i udstillingen og forløb for de 0-6-årige.

Overinspektør Mette Stauersbøl Mogensen fra Odense Bys Museer siger om finalepladsen:

”Nomineringen til den internationale børnemuseumspris er kulminationen på mange års arbejde med at skabe verdens bedste tilbud med udgangspunkt i H.C. Andersen til børn og deres familier, og vi er virkelig glade for at blive anerkendt for arbejdet.

Gennem hele udviklingen af H.C. Andersens Hus har vi haft fokus på at skabe et helt særligt sted, hvor børnene er hovedpersonerne, og hvor deres meninger, deres leg og kultur er kernen i fortællingen”.

Også hos Læringsuniverset er der stolthed over den fine hæder.

”I Læringsuniverset er vi enormt glade for at være med i opløbet til netop denne pris.

Der er lagt en stor indsats i at udvikle nyskabende undervisningsforløb, der udfordrer den traditionelle museumstænkning.

Undervisningsforløbene skal være trygge, sjove og fordybende, så eleverne instinktivt engagerer sig i indhold og aktiviteter.

Vi har meget på hjerte omkring H.C. Andersen, men vi har også et stort ønske om, at børnenes tolkninger og friske blikke på eventyrene kommer i spil. Andersen er kulturarv – og det er børnene, der skal arve ham.”

Ud over Ville Vau er fem europæiske museer shortlistet til Children in Museums Award 2022.

De fem er: ANOHA – Children’s World of the Jewish Museum i Berlin, Hidrodoe i Herentals i Belgien, National Gallery of Slovenia i Ljubljana, Kindermuseum Creaviva i Bern, Schweiz og Leeds Museums & Galleries i England.

Om Ville Vau
Siden Ville Vau åbnede i december 2021, er flere end 20.000 gæster gået på opdagelse i det scenografiske univers. De har hørt levende fortællinger, har deltaget i fordybende workshops og fundet inspiration i Ville Vaus vidunderlige atelier.

I Ville Vau bliver H.C. Andersens univers foldet ud i et samspil med børnenes egen leg og skaberevner.

Både temaerne i Andersens eventyr og hans menneskesyn kommer til udtryk i Ville Vaus æstetiske rammer, hvor børnefamilier kan gøre eventyrene til deres egne ved at fortælle videre på dem.

Om Læringsuniverset
Læringsuniverset åbnede i september 2021, og siden er der afviklet over 350 undervisningsforløb, hvilket betyder, at omkring 8.500 elever har fået en eventyrlig oplevelse her.

Læringsuniverset har 7 forskellige undervisningsforløb plus 4 Minecraft education-lektioner, der fordeler sig over alle alders- og klassetrin.

Her tilbydes lærerige oplevelser til børn fra vuggestuealderen og op til og med gymnasieniveau. De møder H.C. Andersen, hans liv og kunstneriske metode samtidig med, at de selv skal prøve kræfter med de forskellige kunstarter.

I læringsuniverset vækker vi elevernes fællesskabsfølelse, nysgerrighed og kritiske sans, når vi sammen går på opdagelse i Andersens eventyrlige univers.

Del artikel

Andre læser også