MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor politiøvelse i Odense i dag: Massiv tilstedeværelse af politi og udrykning

Af Betina Vestergård Jepsen
Foto: Rådet for Sikker Trafik
Foto: Rådet for Sikker Trafik

En række myndigheder afholder sammen med Fyns Politi en større øvelse i dag i tidsrummet fra klokken cirka 15 til 22. Så du skal ikke blive forskrækket, hvis du ser en masse synligt politi, redningsmandskab og udrykningskørsel med politi- og redningskøretøjer til og fra Odense Congress Center og Odense Universitetshospital.

Medfører vejlukninger mellem Heden og Kløvervænget

Øvelsen starter på OCC omkring klokken 15. I øvelsesområdet vil der blandt andet blive opsat afspærringer og være både politi og ambulancer til stede.

Omkring klokken 17.30 går anden del af øvelsen i gang. Den foregår på OUH. Også her vil der være synligt politi, redningsberedskab og andre myndigheder til stede. Ud over Odense Universitetshospital deltager blandt andre Beredskab Fyn, Sundhedsberedskabet i Region Syddanmark, Landsdelsregion Vest (Hjemmeværnet) og Beredskabsstyrelsen i øvelsen.

I forbindelse med øvelsen vil J.B.Winsløws Vej fra klokken ca. 17.30 til ca. 21 være lukket mellem Heden og Kløvervænget. Der vil være færdselsregulering på stedet.

Patientguider hjælper ved OUH

Ledelsen på OUH sørger for, at de mange patienter, pårørende og ansatte på hospitalet løbende får information om, hvad der sker, og hvilke restriktioner det medfører på sygehusets område. Bl.a. bliver visse dele af området ved sygehuset spærret af. OUH vil have patientguider til stede, som patienter og pårørende kan opsøge, hvis de har behov for hjælp og information.

“Vi har sammen med Fyns Politi valgt at lægge den del af øvelsen, der foregår på OUH, sidst på eftermiddagen, så vores mange dagpatienter og patienter, der skal møde ind til undersøgelser, stort set vil være kørt hjem igen. Vores indlagte patienter vil næppe mærke noget til øvelsen. For de pårørende og andre, der kommer på OUH, imens øvelsen finder sted, vi vil under hele øvelsen være klar med den nødvendige information. Alle pårørende vil kunne komme på besøg helt, som de plejer,” siger Søren Jepsen, beredskabsansvarlig overlæge på OUH.

Holder kortene tæt til kroppen

Fyns Politi vil dog ikke sige mere om øvelsen, for det er vigtigt at bibeholde overraskelsesmomentet for øvelsens deltagere:

“Vi holder selve øvelsesscenariet helt tæt ind til kroppen, så deltagerne ikke har mulighed for at forberede sig på, hvad de bliver mødt af. Netop det uvarslede og overraskende er vigtige elementer, når vi som myndigheder skal øve os. I en virkelig situation vil vi jo heller ikke vide, hvad der sker, før det faktisk sker. Den pludselige hændelse uden varsel, der udvikler sig fra minut til minut, er den virkelighed, vi skal kunne handle effektivt i”, siger politiinspektør Lisbeth Fried fra Fyns Politi, der har været med til at tilrettelægge øvelsen.

Seneste nyt