Stor restaurant-nyhed: Under Lindetræet åbner igen med nye ejere

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en trist dag, da ikoniske Restaurant Under Lindetræet i maj i 2019 lukkede og slukkede efter adskillige årtier som en af byens bedste spisesteder.

Daværende ejer Brian Madsen, som havde drevet stedet i 14 år, skulle videre på et nyt gastronomisk eventyr i Sønderjylland.

Dermed sluttede en æra i Odense. Men det gastronomiske eventyr genoplives heldigvis.

For Under Lindetræet genåbner med nye ejere i starten af marts.

Tre erfarne folk i restaurantionsbranchen står bag det “nye” Under Lindetræet, og stedet genåbnes med respekt og kærlighed for traditionerne på spisestedet.

“Under Lindetræet har været en vigtig del af Odenses madhistorie.

Vi vil videreføre den gode tradition med stedet, hvor vi sætter vores eget præg men stadig med stor respekt for huset og historien,” fortæller Michael Martinsen, som er en af de tre nye ejere, til MigogOdense.

De to øvrige er René Niebuhr samt Bent Andreasen.

De har tilsammen over 40 års erfaring i restaurantbranchen, forklarer Michael Martinsen.

Bevarer den hyggelige atmosfære

Trioen har næsten lige overtaget lokalerne og er i fuld gang med at friske det populære spisested op.

“Det er et gammelt hus, så vi skal have renoveret gulvet i restauranten og inde i køkkenet.

Så skal vi have frisket det op med maling både inde og ude. Men som helhedsindtryk forbliver det med den hyggelige atmosfære og omgivelser, Under Lindetræet er kendt for,” lyder det.

Michael Martinsen fortæller også lidt om, hvad gæsterne kan forvente på madfronten, når de genåbner.

Populær brunch vender tilbage

Heldigvis vender deres anmelderroste og meget populære brunch tilbage på menukortet.

“Den helt særlige brunch fortsætter vi med. Brian (tidligere ejer) gjorde det rigtig godt, da han lavede et lidt mere anderledes brunchkoncept med fire serveringer, og den fortsætter vi med.

Vi bliver også ved med at sælge hjemmebagt Ramsherred rugbrød.

I helt gamle dage var der jo en bager i huset, som blev kendt for sit helt særlige rugbrød. Der har vi overtaget den originale opskrift, og det viderefører vi også.

Det er ikke noget, vi kommer til at tjene styrtende på, men det er en hyggelig tradition, som kendetegner stedet,” forklarer han og fortsætter;

“Jeg synes det også understreger godt, at vi have, at Under Lindetræet igen bliver blandt de bedste i Odense med respekt for historien.”

Skruer op for gastronomisk oplevelse

Frokostdelen bliver en a la carte frokostmenu, og om aftenen skrues der op på den gastronomiske spiseoplevelse.

“Det bliver med minimum 3 retter, og man kan komme op på 6-8 retter og få en gourmetoplevelse med god vin til. Vi vil gerne servere god vin, også i glas så man ikke behøver at bruge tusinder på en flaske for at smage

Han og René Niebuhr har kendt hinanden siden de mødte hinanden i Svendborg for 15 år siden. De seneste seks år har de begge rejst rundt i verden i lande som Frankrig og USA, hvor de har arbejdet i restaurantbranchen.

“Vi har masser af inspiration med hjem fra udlandet. Vi har masser at tage af fra det franske køkken. Fokus for os bliver kvalitet og god smag. Så vil vi også rigtig gerne prioritere friske råvarer fra nærområdet, og det satser vi på, vil afspejle hele spiseoplevelsen på Under Lindetræet,” forklarer han.

Den nye restaurantejer håber, at odenseanerne tager godt imod genåbningen.

“Vi vil rigtig gerne give så mange som muligt en god oplevelse i en hyggelig stemning. Så vi håber, at mange kigger forbi og prøver maden, når vi genåbner,” slutter han.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00