Stor restaurant-nyhed: Under Lindetræet åbner igen med nye ejere

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en trist dag, da ikoniske Restaurant Under Lindetræet i maj i 2019 lukkede og slukkede efter adskillige årtier som en af byens bedste spisesteder.

Daværende ejer Brian Madsen, som havde drevet stedet i 14 år, skulle videre på et nyt gastronomisk eventyr i Sønderjylland.

Dermed sluttede en æra i Odense. Men det gastronomiske eventyr genoplives heldigvis.

For Under Lindetræet genåbner med nye ejere i starten af marts.

Tre erfarne folk i restaurantionsbranchen står bag det “nye” Under Lindetræet, og stedet genåbnes med respekt og kærlighed for traditionerne på spisestedet.

“Under Lindetræet har været en vigtig del af Odenses madhistorie.

Vi vil videreføre den gode tradition med stedet, hvor vi sætter vores eget præg men stadig med stor respekt for huset og historien,” fortæller Michael Martinsen, som er en af de tre nye ejere, til MigogOdense.

De to øvrige er René Niebuhr samt Bent Andreasen.

De har tilsammen over 40 års erfaring i restaurantbranchen, forklarer Michael Martinsen.

Bevarer den hyggelige atmosfære

Trioen har næsten lige overtaget lokalerne og er i fuld gang med at friske det populære spisested op.

“Det er et gammelt hus, så vi skal have renoveret gulvet i restauranten og inde i køkkenet.

Så skal vi have frisket det op med maling både inde og ude. Men som helhedsindtryk forbliver det med den hyggelige atmosfære og omgivelser, Under Lindetræet er kendt for,” lyder det.

Michael Martinsen fortæller også lidt om, hvad gæsterne kan forvente på madfronten, når de genåbner.

Populær brunch vender tilbage

Heldigvis vender deres anmelderroste og meget populære brunch tilbage på menukortet.

“Den helt særlige brunch fortsætter vi med. Brian (tidligere ejer) gjorde det rigtig godt, da han lavede et lidt mere anderledes brunchkoncept med fire serveringer, og den fortsætter vi med.

Vi bliver også ved med at sælge hjemmebagt Ramsherred rugbrød.

I helt gamle dage var der jo en bager i huset, som blev kendt for sit helt særlige rugbrød. Der har vi overtaget den originale opskrift, og det viderefører vi også.

Det er ikke noget, vi kommer til at tjene styrtende på, men det er en hyggelig tradition, som kendetegner stedet,” forklarer han og fortsætter;

“Jeg synes det også understreger godt, at vi have, at Under Lindetræet igen bliver blandt de bedste i Odense med respekt for historien.”

Skruer op for gastronomisk oplevelse

Frokostdelen bliver en a la carte frokostmenu, og om aftenen skrues der op på den gastronomiske spiseoplevelse.

“Det bliver med minimum 3 retter, og man kan komme op på 6-8 retter og få en gourmetoplevelse med god vin til. Vi vil gerne servere god vin, også i glas så man ikke behøver at bruge tusinder på en flaske for at smage

Han og René Niebuhr har kendt hinanden siden de mødte hinanden i Svendborg for 15 år siden. De seneste seks år har de begge rejst rundt i verden i lande som Frankrig og USA, hvor de har arbejdet i restaurantbranchen.

“Vi har masser af inspiration med hjem fra udlandet. Vi har masser at tage af fra det franske køkken. Fokus for os bliver kvalitet og god smag. Så vil vi også rigtig gerne prioritere friske råvarer fra nærområdet, og det satser vi på, vil afspejle hele spiseoplevelsen på Under Lindetræet,” forklarer han.

Den nye restaurantejer håber, at odenseanerne tager godt imod genåbningen.

“Vi vil rigtig gerne give så mange som muligt en god oplevelse i en hyggelig stemning. Så vi håber, at mange kigger forbi og prøver maden, når vi genåbner,” slutter han.