Stor satsning: Rosengårdscenteret udvider med terrasse og Food Avenue

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Rosengårdcentret.
Foto: Rosengårdcentret.

De cirka syv millioner shoppeglade odenseanere, der hvert år gæster Rosengårdscentret, får fra november noget helt nyt at se frem til. Håndværkere er nemlig i fuld gang med at omdanne Rød Gade til en ren madgade med navnet Food Avenue. Men ikke nok med det, for udover en ny madgade, så er håndværkerne også i gang med at bygge en udendørs terrasse, der forventes at kunne åbne allerede her i juli.

I alt bliver der plads til 15 nye indendørs og udendørs spisesteder. Det skriver TV2 Fyn.

Især det nye udendørs område forventes at tiltrække mange gæster. Ifølge planen skal der plantes træer omkring terrassen, og samtidig ændres køreretningen på centerets parkeringsplads, så trafikken i stedet ledes mod Ørbækvej fremfor mod selve centeret. Det sker for at skabe mere ro for de spisende gæster på den nye terrasse.

”Familierne i dag vil meget gerne ud og være effektive samtidigt med, at de foretager indkøb. En af måderne er ved at kombinere det med et måltid, som gør indkøbsstedet mere attraktivt. På den måde bruger de mere tid på stedet og bruger dermed flere penge,” udtaler Per Nyborg, som er administrerende direktør i Institut for Centerplanlægning, til TV2 Fyn.

Mærker konkurrencen fra nethandlen

Ifølge TV2 Fyn er den nye terrasse og madgade en del af en større satsning for at tiltrække flere gæster. For også I Rosengårdscentret kan man mærke en stigende konkurrence fra handlen på internettet.

”Det er så nemt at handle på Amazon.com, der endda leverer varer samme dag. Vi må tilpasse os og give mere værdi til kunderne, der kommer her. Ellers kan vi ikke klare os mod nethandlen,” forklarer centermanager i Rosengårdcentret, Tim Mayer, til TV2 Fyn.

Udover fokus på madoplevelser før, under og efter shoppeturen, så vil Rosengårdscentret derfor i højere grad også satse på events og børneaktiviteter for at tiltrække flere kunder.

Den udendørs terrasse er klar til at åbne i juli måned, mens første etape af den nye indendørs Food Avenue forventes at kunne åbne til november med de første ti madsteder. Sidste del forventes at stå færdig i løbet af første kvartal 2019.

Julekalender-stjerner i Odense: Få en autograf og et billede med Tinka og Lasse

Skrevet af: Michael Qureshi

Lige nu ser over en million danskere med hver dag i december, når Tinka skal forsøge at vinde Kongespillet.

Årets helt store julekalender-hit er uden sammenligning Tinka og Kongespillet på TV 2.

Det er anden sæson af det hyggelige og spændende juleeventyr, der første gang løb over skærmen i 2017.

Burhan G synger titelsangen til Tinkas Juleeventyr, der har fået skabt et stort jule-univers i danske familiehjem.

Store dele af Tinka er faktisk filmet i og tæt på Odense.

Tinka og Lasse gæster Odense

Nu kan du tage hele familien på slæb og møde tv-stjernerne, når Tinka og Lasse besøger Autohuset Vestergaard/FordStore Odense i morgen søndag d. 8. december kl. 14.30-16.00.

“Som et led i TV 2’s og Fords samarbejde har du mulighed for at opleve Tinka og Lasse til julestue i vores FordStore i Odense.

Vi julehygger hele dagen med småkager, saftevand og juleklip og kvitterer med en Tinka nissehue til alle de børn, der farvelægger og kommer forbi med emblemet fra lågekalenderen.”

Det sker søndag fra 14.30-16.00 hos Autohuset Vestergaard/FordStore Du finder dem på Svendborgvej 90, 5260 Odense S.. Arrangementet er gratis. Du kan læse mere om eventet her

 

Kåret til Danmarks bedste: Fynsk bager solgte 9.000 romkugler på blot en dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er det brunsviger, som de fynske bagere mestrer disciplinen i.

Men i Nørre Aaby knap 40 minutters kørsel fra Odense kom bagermester Carsten Mathiessen på alle læber.

Han fik nemlig håndgribeligt bevis i 2018 på, at han laver Danmarks bedste romkugler.

Kåringen fandt sted sidste år på madmessen Foodexpo i Herning.

Lige siden den dag i marts 2018 har intet været, som det plejer i bageriet i Nørre Aaby.

Det stak helt af

Faktisk stak det så meget af, at Carsten Mathiessen slet ikke kunne følge med i succesen. Det fortæller han lørdag i et interview med Fyens Stiftstidende.

I interviewet fortæller bagermesteren, at de lavede 20.000 romkugler om ugen, hvor det en dag før påske gik helt amok med 9.000 romkugler på samme dag.

“Vi stod jo og lavede dem derude hele tiden.

Vi stod der til klokken otte hver aften i et forsøg på at være på forkant, men det endte jo med, at det vi stod og lavede om aftenen til næste dag, det blev solgt samme dag.

Vi stod og skovlede ned i et bundløst hul,” forklarer Carsten Mathiessen i interviewet med avisen.

“Prøv at spørge andre virksomheder, hvad de ville gøre, hvis deres omsætning blev firdoblet på 14 dage. Det var lidt lige som humlebien, der ikke vidste, den ikke kunne flyve,” lyder det fra bagermesteren.

Han erkender, at det nåede så vidt, at han overvejede helt at stoppe produktionen.

Deler gerne sin opskrift

MigogOdense har tidligere bragt opskriften på Danmarks bedste romkugle, og det gør vi gerne igen.

Det kunne virke som en fabrikshemmelighed, hvordan man laver Danmarks bedste romkugler, men sådan har Carsten Mathiessen det ikke, for som han siger: “Vi tænkte, om vi kunne skubbe nogle grænser og få romkuglen en klasse eller to op.”

Så her er opskriften:

  • Selve romkuglen laves af 600 g wienerbrød, 300 g mazarinbund og 100 g kakaopulver, der røres sammen med en spartel på røremaskine og sættes på køl, til det har en fast konsistens – eventuelt natten over
  • Ganachen laves ved at røre 125 g ægte, mørk chokolade op med 125 g kogende fløde og køle det ned natten over. Efter nedkøling tilsættes 0,5 dl Malibu-rom, 100 g nutella (eller anden nougatcreme) og romessens (efter smag), og ganachen røres godt sammen med romkuglerne på en røremaskine med spartel
  • Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på cirka 50 gram, og sæt dem på frost, til de mærkes faste
  • Til sidst rulles de små toppe runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad, og pyntes med chokoladekrymmel og Crispearls Salted Caramel

 

Nostalgisk julepynt og personlig shopping: Julen er for alvor skudt i gang i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu nærmer juletiden sig, som for de fleste er lig med familietid, søde sager og massevis af hygge.

I Magasin er julen noget helt særligt, og derfor kan odenseanerne blandt andet se frem til at opleve en flot og nostalgisk udsmykning inde såvel som ude:

“Julen er altid en helt særlig tid på året i Magasin, hvor man kan komme forbi og opleve en magisk julestemning.

Årets juleudsmykning er inspireret af en klassisk jul med snemænd, juletræer og guirlander, som vi har krydret med nogle moderne elementer i et gennemgående tema med guld og støvede nuancer af rosa, grøn og blå, som spiller rigtig godt sammen,” siger Sofie Andreassen, der er Store Manager i Magasin i Odense.

 Foruden et gennemgående farvetema kan odenseanerne glæde sig til at opleve forskellige ikoner, der går igen i hele forretningen, eksempelvis mus, kaktusser og hjerter, som har fået en julet og moderne twist.

Derudover kan ikonet Veronica traditionen tro opleves som en del af Magasins juleudsmykning, hvor hun tager på eventyr rundt omkring i børneafdelingen.

Få hjælp til juleshoppingen

Jagten på julegaver eller det perfekte outfit til julens festlige begivenheder kan for nogle være en kaotisk og tidskrævende affære. For at gøre juleshoppingen lettere kan man med fordel rådføre sig med Magasins dygtige personlige shoppere, som hele julen står klar til at yde professionel rådgivning til odenseanerne.

“Der er faktisk mange, der ikke ved, at man helt gratis kan booke en tid ved Magasins gaveshoppere, som står klar til at hjælpe odenseanerne med juleshoppingen, uanset om det er til sig selv eller sine nærmeste.

Julen skal ikke være stressende, og derfor står vi klar til at gøre julens mange indkøb lidt mere overskueligt, siger Anita Balsby, der er personlig shopper i Magasin i Odense.

Magasin holder åbent fra kl. 10-22 fra d. 13. december og helt frem til jul.

Med Magasins goodie-app er det muligt at holde sig opdateret på forskellige arrangementer i julen.