Stor stigning i lejlighedspriser i Odense i 2018

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det har ikke været til at undgå, at høre om, at den vilde himmelflugt for lejlighedspriserne er ved at stagnere. Meget tyder dog på, at det udelukkende gør sig gældende for København og Aarhus – og til dels Aalborg. Det er nemlig endnu ikke noget, der har ramt ejerlejlighedsmarkedet i Odense.

I København oplevede de en beskeden prisændring på 0,9% på ejerlejligheder. I Aarhus lyder tallet på 1,2%, mens det i Aalborg faktisk blev til -2,8%. Odense trumfer derfor samtlige danske storbyer med en stigning på intet mindre end 13% i 2018. Derfor er der god grund til glæde blandt de odenseanske lejlighedsejere.

Fortsætter den positive udvikling i 2019?

Det er svært at spå om fremtiden. Det er dog muligt at komme med kvalificerede gæt. Ikke desto mindre, så er boligmarkedet ikke nemt at spå om. På trods af, at der har været meget positive stigninger, så er Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, dog fortsat af den opfattelse, at udviklingen bremses.

Lejlighedsmarkedet er allerede bremset op i 2018 i store dele af landet, men det er dog hovedsageligt i den danske hovedstad, at det er tilfældet. Det er dog flere elementer, der er med til at forårsage, at kurven for det generelle prisniveau for ejerlejligheder vil være nedadgående i løbet af 2019.

Boligskattereformen kommer til at have betydning

Én af de faktorer, der i høj grad vil komme til at påvirke prisudviklingen på ejerlejlighederne er den nye boligskattereform. Det er en reform, der træder i kraft pr. 1. januar 2021. Den vil i høj grad have betydning for ejere af de dyre lejligheder. Det er dog ikke placeringen, men derimod prisen, der har relevans her.

Det er dog ikke en regning, der ender hos de nuværende ejere af denne type bolig. Den vil derimod ende hos de kommende boligkøbere. Det er noget, der vil komme til at lægge en hånd på den kraftige udvikling i prisen, der har været over de seneste år. Faktisk er det noget, der allerede nu har lagt en dæmper på prisen.

Det er en ganske naturlig følge af, at et højere udgiftsniveau på driften af boligen vil medføre, at der også ske et fald i prisen. Ifølge Lise Nytoft Bergmann er det også én af de mest afgørende faktorer for prisudviklingen på ejerlejligheder over hele landet – og det inkluderer selvfølgelig også ejerlejlighederne i Odense.

Antallet af bolighaler daler

I og med, at prisniveauet har været under kraftig vækst i løbet af de seneste par år, så er det mange steder nået et niveau, hvor den menige dansker ikke længere kan være med. Det har betydet, at antallet af handler er faldet i løbet af de sidste par år, hvor lejlighedspriserne har været sendt på en sand himmelflugt.

Sidste år blev der ligeledes indført nye regler pr. 1. januar om, at det skal være sværere at få realkreditlån med afdragsfrihed og rentetilpasningslån som F1- og F3-lån. Det er ikke længere muligt med en gældsfaktor på mere end fire gange husstandsindkomst og en belåningsgrad på over 60% af boligens værdi.

Det har medført, at der er færre og færre, der rent faktisk har råd til at købe de dyre ejerlejligheder i storbyerne. Det er også med afsæt i disse retningslinjer, at det er nemmere at se, at priserne har nået et for højt niveau.

Danskerne begynder at undersøge andre muligheder

På baggrund af dette, er der mange danskere, der er begyndt at undersøge andre muligheder. Nogle vælger at købe bolig udenfor centrum, mens det hos andre er lån penge hos én af udbyderne af boliglån på nettet, der synes at være den bedste løsning.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her