Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store ambitioner: Odense får helt ny festival

Af Christina Frederiksen

Odense bliver næste år vært for en ny og ambitiøs festival med ordet i centrum.

Over tre dage i den første weekend af februar forvandler WORD-festival bymidten omkring ODEON og Odense Koncerthus til Danmarks største scene for foredrag, talks, debatter, fortællinger og oplæsninger af litteratur og lyrik og meget, meget mere.

På både de større og mindre kulturscener og pop-ups vil Danmarks mest aktuelle foredragsholdere og kulturpersonligheder krydret med internationale navne bidrage til et både stort og bredt udvalg af unikke events og den samlede festivalatmosfære. 

Målet er ifølge festivalens direktør, Jonas Mandix, at udbyde 150-200 events fordelt over de tre dage. 

”Vores ambition har fra dag ét været at skabe en unik festival med national appel og med internationalt perspektiv og med en stor volumen af interessante arrangementer.

Vi vil insistere på, at det er ordet, der skal være omdrejningspunktet for festivalen, og vi tror meget på, at der er et publikum til netop den type festival,” siger Jonas Mandix.

Fokus på fordybelse 

I en tid, hvor sociale medier og onlineliv hele tiden bombarderer og udfordrer sanserne med flygtige indtryk, vil WORD-festival gerne være en pauseknap og udgøre et rum til fordybelse og nye input. 

Jonas Mandix påpeger samtidig, at et af festivalens mantraer vil være at skabe rum til det smalle, det krævende eller det udfordrende foredrag eller oplæg.

”WORD-festival vil være for alle, men mere i betydningen, at i det samlede udvalg af events vil der være noget for alle.

Vi vil ikke kun være mainstream, men brede i vores udvalg og give plads til det, der også kræver mere og har et smallere publikum.

Vi vil gerne skabe oaser af fordybelse, fordi vi grundlæggende tror på, at det er der et behov for i en digital verden,” siger han. 

Odense er en kulturby

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig over, at der nu kommer endnu en festival til byen og denne gang med ordet som centrum.

For det er med til at manifestere Odense som en by, der med stærke events gør sig attraktiv overfor både turister og nye potentielle virksomheder og borgere.

Derfor støtter kommunen WORD-festivalen økonomisk de første tre år med over 2 mio. kroner i vækstmidler, der netop skal bidrage til by-stoltheden, og til at endnu flere får lyst til at besøge, bo og arbejde i kommunen:

”I Odense er vi hvert år vært for rigtig mange festivaler – fra de mindre med fokus på særlige kulturgenrer til store de helt store som Tinderbox og H. C. Andersen festival.

Vi forsøger virkelig at favne bredt og gøre byen så attraktiv som mulig, så turister får lyst til at besøge os og virksomheder lyst til at slå sig ned netop her. 

Derfor er det også oplagt, at porteføljen af kulturbegivenheder udvides med en, der er dedikeret til ordets verden – ikke mindst med den kulturhistoriske arv, vi bærer på.

Med vores støtte håber vi, at WORD-festivalen kan etablere sig som endnu et trækplaster for Odense og blive en succes mange år frem”, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

WORD-Festival skal samle Odense

I den kommende tid vil WORD-Festival bredt afsøge muligheder for samarbejde og partnerskaber.

F.eks. er der allerede opbakning fra Spoken Word-festivalen, der ønsker at bidrage med indhold fra scenen på Studenterhuset. 

”Vi er meget bevidste om, at festivalen skal samle byen, så vi kigger konkret ind i at få etableret samarbejder og partnerskaber til gavn for alle parter.

Odenses restauranter, caféer og hoteller er oplagte partnere, da vi forventer mange gæster fra andre dele af landet. Derudover vil landets forlag også blive en væsentlig del af festivalen.

Det er også vores håb, at vi kan involvere byens biblioteker og aftenskoler og fremadrettet måske byens folkeskoler. Vi vil generelt gerne invitere til samarbejder,” siger Jonas Mandix. 

Hen over foråret og sommeren forventer WORD-Festival at kunne offentliggøre en række af sine programnavne.

Festivalen har en målsætning om at nå 10.000 gæster i 2024 og tilbyder både partoutbilletter til alle tre dage, dagsbilletter eller billetter til enkeltstående arrangementer.

Billetsalget starter senere på foråret. Det vil være muligt at holde sig opdateret om billetsalg, navne m.m. i festivalens nyhedsbrev, som man kan tilmelde sig via hjemmesiden her.

Del artikel

Andre læser også