Forventer 5000 gæster: Vilde navne bekræftet til Semesterstartfest

Skrevet af: Michael Qureshi
Saveus
Saveus

Hvert år skydes studietiden for de studerende på SDU i gang med en kæmpe fest.

År efter år formår arrangørerne fra Syddanske Studerende at hente fede kunstnere til Semesterstartfest. Men i år overgår det nærmest de andre år.

Ikke alene har man lykkedes med at hente topnavnet Karl William til Odense. Nu er Saveus også bekræftet som hovednavnet. Saveus åbnede blandt andet selveste dette års Roskilde Festival på Orange Scene.

Derudover har man også Fool og DJ Er Du Dum Eller Hvad som er blandt landets hotteste DJs på plakaten.

Festen løber af stablen lørdag den 15. september.

Karl William

Scarlet Pleasure på hovedscenen sidste år

Sidste år var det Scarlet Pleasure, der var hovednavnet sammen med TopGunn.

Udover den store scene vil der også være et stort clubområde med fokus på alt den fedeste dansemusik. Her vil forskellige DJ’s spille. Desuden er der Comedy i løbet af dagen som warm up til den helt store fest om aftenen.

“I forbindelse med Semesterstartsfesten 2018 inviterer Syddanske Studerende hele SDU til GRATIS comedy fra kl. 15.30-17:30 lørdag den 15. september 2018.

Danmarks elite af stand-up komikere sørger for opvarmning af lattermusklerne inden aftenens brag af en fest. Tuborg har sørget for kolde øl til de tørstige og vi har sørget for god mad til studievenlige priser,” skriver Syddanske Studerende.

Forventer 5000 gæster igen

Sidste år var der 5000 gæster, og man forventer at nå det tal igen i år.

Semesterstartsfesten er den største fest på Syddansk Universitet, og det er en af de største semesterstartsfester i hele Danmark med godt 5.000 gæster.

Festen er en tilbagevende begivenhed med et festival set-up, og den bliver afholdt udendørs på SDU midt i september måned hvert år.

Til både comedyshowet og Semesterstartsfesten gælder det, at man skal være studerende på Syddansk Universitet for at deltage. Dog må alle studerende på Syddansk Universitet tage én gæst med, som ikke går på universitetet. I skal blot ankomme samtidig.

Billetten koster 135 kr. – du kan booke billet her

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her