Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store stjerner på plakaten: Heartland er klar med de første musiknavne

Af Emil Kjær Jørgensen
Fotograf/Kilde: Graham Macindoe
Fotograf/Kilde: Graham Macindoe

I dag kan Heartland afsløre de første 11 navne på det musikprogram, man kan opleve ved Egeskov Slot næste sommer fra den 29. til 31. maj 2020.

Her kan publikum se frem til at opleve stjernerne fra The National, svenske The Cardigans, indierockens superstjerne Kurt Vile, det alternative rockband The Jesus and Mary Chain fra Skotland, den amerikansk-canadiske Rufus Wainwright, bluesikonet Seasick Steve, Caroline Polachek fra Chairlift, Savages-frontkvinden Jehnny Beth, succes-duoen Phlake og indie-gruppen Efterklang samt rockbandet Psyched Up Janis.

”Vi er utrolig stolte over at præsentere de første 11 musiknavne til næste års Heartland.

Med populære navne som The National, Rufus Wainwright og The Cardigans i samspil med yngre kunstnere som bl.a. Jehnny Beth og Caroline Polachek, der optræder i egne navne for første gang i Danmark, er vi godt på vej til at kunne præsentere vores til dato stærkeste musikprogram,” siger Ulrik Ørum-Petersen, direktør og musikchef for Heartland.

Flere offentliggørelser på vej

De 11 navne er de første, der er offentliggjort til musikscenen, mens TALK-programmet allerede tæller de første syv navne.

De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både MUSIC, ART, TALKS og FOOD. De vil alle kunne opleves på Heartland 2020, der finder sted fra fredag den 29. maj til søndag den 31. maj ved Egeskov Slot på Midtfyn.

The National

I 2001 udgav bandet det selvbetitlede debutalbum, der placerede The National i krydsfeltet mellem indierock, traditionel amerikansk rock og country. Det var dog det anmelderroste album Boxer fra 2007, som gav bandet sit helt store gennembrud, og allerede i den første uge efter udgivelsen strøg albummet ind på den amerikanske Billboard 200-hitliste.

The National har siden markeret sig med flere perler som I Need My Girl, Afraid of Everyone og Fake Empire, og i 2017 modtog bandet, der består af Matt Berninger samt Dessner- og Devendorf-brødrene, en Grammy for albummet Sleep Well Beast for Bedste Alternative Musikalbum.

I 2019 fulgte bandet op på det succesrige album med udgivelsen I Am Easy to Find, hvor de bl.a. samarbejder med singer-songwriter Sharon Van Etten, irske Lisa Hannigan og den mangeårige David Bowie-bassist Gail Ann Dorsey.

The Cardigans

I 1990’erne bragede det svenske rockband The Cardigans igennem med det internationale kæmpehit Lovefool, der efter at være soundtrack til blockbusteren Romeo + Juliet fra 1996 markerede gruppen som et af årtiets største musikikoner.

Sangen strøg ind på hitlister over hele verden, hvor den bl.a. var nr. 1 på USA’s Mainstream Top 40 Billboard.

Men allerede med debutalbummet Emmerdale fra 1994 markerede gruppen sig i sit eget hjemland, hvor de modtog Årets Bedste Album af Sveriges dengang førende musikmagasin.

Senere kom det succesfulde album Gran Turismo i 1998 med hits som Erase/Rewind og My Favourite Game, der blev internationale succeser. En plade, der førte til et samarbejde med den britiske sanger Tom Jones om en coverudgave af Talking Heads-nummeret Burning Down The House, der blev et kæmpe verdenshit.

Kurt Vile

39-årige Kurt Vile er blevet udråbt som indierockens sidste store superstjerne. Hans brede gennembrud kom i 2011, hvor han udgav sit fjerde studiealbum Smoke Ring for My Halo, der lå højt på musikmediernes listers over det års bedste album.

Det samme gjorde sig gældende for opfølgeren Wakin on a Pretty Daze fra 2013, inden han i 2016 toppede singlehitlister med kæmpehittet Pretty Pimpin fra det sjette studiealbum b’lieve I’m goin down.

Kurt Vile var i 2005 en af grundlæggerne bag The War on Drugs og har igennem hele karrieren været en stor inspirationskilde for og samarbejdet med en række af tidens største stjerner som newzealandske Lorde og australske Courtney Barnett, som han i 2017 udgav det anmelderroste album Lotta Sea Lice sammen med.

Senest udgav han i 2018 albummet Bottle It In, hvor han bl.a. samarbejder med artister som Kim Gordon, Cass McCombs og Warpaints Stella Mozgawa.

The Jesus and Mary Chain

The Jesus and Mary Chain har markeret sig som en af musikhistoriens helt store grupper med en enorm indflydelse på den musikalske mainstreamkultur.

Gruppen debuterede i 1985 med albummet Psycho Candy, hvor man kan bl.a. kan finde hittet Just Like Honey, der har fået genopstandelse gennem film og tv-serier som Lost in Translation og The Man Who Loved Yngve.

Det var dog opfølgeren Darkland fra 1987, som cementerede gruppen som en af den alternative rockscenes mest markante skikkelser.

Pladen indeholder flere af bandets mest elskede numre som Happy When It Rains, April Skies og Darklands. I 1999 blev bandet opløst, men siden har de to brødre fra bandet fundet sammen igen til liveoptrædener og koncertarrangementer, og i 2017 udkom det genforenede bands seneste album Damage and Joy.

Rufus Wainwright

Siden barnsben har den amerikansk-canadiske sanger og sangskriver Rufus Wainwright været interesseret i musikken, og i en alder af 25 år udgav han i 1998 sit selvbetitlede debutalbum, som høstede stor anerkendelse hos anmelderne, der kaldte det årets album.

I 2001 fulgte han det op med det prisvindende album Poses, som af anmelderne beskrives som et album, der ”emmer af mystik og en tidsløs form for sangskrivning”.

Rufus Wainwrights helt store gennembrud kom i 2003, hvor han sang en coverversion af Leonard Cohens Halleluja, der blev brugt som soundtrack til animationsfilmen Shrek.

Sangen solgte dobbelt platin i USA, og den endte med at sælge over 2 millioner eksemplarer. Senest udgav Rufus albummet Take All My Love: 9 Shakespeare Sonnets i 2016, hvor bl.a. Helena Bonham Carter, Carrie Fisher, Peter Eyre og Fiora Cutler gæsteoptræder i de musikalske fortolkninger af Shakespeares klassiske sonetter.

Seasick Steve

Det amerikanske bluesikon Steven Gene Wold, bedre kendt under sit kunstnernavn Seasick Steve, har egentlig turneret siden 1960’erne, men fik først sit store gennembrud i 2006, efter han gæstede det britiske tv-program Hootenanny nytårsaften med bl.a. en version af sangen Dog House Boogie på sin ikoniske Three String Trance Wonder-guitar.

Den langskæggede kultmusiker er foruden sin skramlede blueslyd og hjemmebyggede instrumenter kendt som en særdeles underholdende livemusiker.

Ligesom hans tekstunivers er hans scenetilstedeværelse propfyldt med knastørre jokes om banale hverdagssituationer.

På Heartland kan man opleve helt nyt materiale fra den tidsløse musiker, når han medbringer sit nye, endnu unavngivne album – og sin faste trommeslager Dan ”Crazy Dan” Magnusson.

Caroline Polachek

Den tidligere Chairlift-frontkvinde Caroline Polachek udsendte i juni 2019 sin første single under eget navn, og siden er det gået stærkt for den amerikanske singer-songwriter. I oktober kom det anmelderroste debutalbum Pang, hvor den klassiske dimension af Polachek forenes med en futurisk og kreativ side.

Hendes seneste single fra albummet, So Hot You’re Hurting My Feelings, har fået massiv airplay i Danmark og er strøget ind på landets hitlister.

Jehnny Beth

Franske Jehnny Beth kendes bedst som frontkvinde i det britiske post-punkband Savages og som den anden halvdel af lo-fi-duoen John & Jehn, men de senere år har den talentfulde musiker markeret sig med en række særdeles interessante soloprojekter og samarbejder.

Jehnny Beth har bl.a. samarbejdet med Trentemøller på nummeret River in Me og fortolket Sort Sol sammen med Julian Casablancas fra The Strokes i 2015 samt medvirket på Gorillaz-singlen We Got the Power sammen med Noel Gallagher i 2017.

Senest har Beth givet sig i kast med filmmusikken, hvor hun sammen med sin partner, Savages-produceren Johnny Hostile, stod bag soundtracket til Chelsea Manning-dokumentaren XY Chelsea. Her fik man en forsmag på Beths solomateriale på singlen Let It Out.

Efterklang

Efter syv års albumpause udgav Efterklang den 20. september deres første studiealbum på dansk med titlen Altid sammen. Bandet, som består af barndomsvennerne Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg, havde ellers i 2014 meldt ud, at de ville tage en pause på ubestemt tid fra både album og turnélivet for i stedet at koncentrere sig om blandt andet filmmusik – nu er de klar til en ny start på modersmålet.

Phlake

Den danske succesduo Phlake har siden 2016 været et af de hotteste navne på musikscenen herhjemme. Med kæmpe radiohits som Pregnant, Angel Zoo, The Rascal og senest Waited All Summer har Mads Bo Iversen og Jonathan Elkær markeret sig med en særegen R&B-lyd, som har kastet adskillige P3s Ugens Uundgåelige af sig og haft over 100 millioner afspilninger på Spotify.

Psyched Up Janis

Efter en pause på 20 år, der kun har været afbrudt få gange med bl.a. en koncert på Roskilde Festival i 2014, er det danske rockband Psyched Up Janis nu tilbage til scenen, hvor de i efteråret 2019 har givet to koncerter for at fejre bandets 30-års jubilæum.

Bandet markerede sig i de rockhistoriske skelsår i 90’erne som et af de bands, der nydefinerede den danske rockscene med hits som I Died in My Teens, Wild Flames of Love og The Stars Are Out.

Del artikel

Andre læser også