Storms Pakhus går helt “Brunner-amok”: Hvem kan spise flest brunsvigere på tid?

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Storms Pakhus
PR-foto Storms Pakhus

Vi har allerede skrevet om d. 11. oktober, som egentlig bør være fynsk nationaldag.

Her er det Brunsvigerens Dag, og på DR i Odense fejres det med et kæmpe event.

Det kan du læse mere om her.

Men Street Food Markedet Storms Pakhus har ikke tænkt sig at stå tilbage for det arrangement. I stedet går de totalt brunsvigeramok fredag d. 11. oktober.

Brunsviger-cocktail

Her afholder man ganske enkelt Fyensmesterskaberne i brunsvigerspisning. Så hvis du simpelthen ikke kan få nok af en snasket “Brunner”, så er det bare om at tilmelde dig.

Der bydes også på gratis brunsviger til de 200 første fra klokken 15.00. Det hele topper med en brunsviger-cocktail, som kan købes i barerne på Storms.

Den unikke drink er nænsomt udarbejdet af vores kyndige bartender.

Programmet for Brunsvigerens Dag i Storms Pakhus

  • Tip en 13’er (Fynbo Quiz) Udfyld din tipskupon og vind fede præmier! Kuponerne kan du finde rundt på bordene i Pakhuset

  • 15.00: Harske Hubbi

  • 16.00: Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning (v/ Harske Hubbi)

  • 16.30: Harske Hubbi

  • 17.00: 200 gratis stykker brunsviger + Harske Hubbi

Tilmeldingen til Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning sker på dagen kl. 15.00 foran scenen i Hal 1. Først til mølle – bemærk kun 10 pladser.

I det hele taget venter der en spændende oktober i Storms. Her er et udpluk af højdepunkter fra efterårsferien i Storms.

HERLIG HØSTFEST // LØRDAG D. 12. OKT. // KL. 11.00-16.00

Storms Pakhus inviterer til høstfest, hvor dagen byder på mange sjove aktiviteter for børn – og den står selvfølgelig også på lidt godt til ganen til de voksne.

Bliv inspireret og begiv dig på opdagelse i Pakhusets mange workshops og skønne arrangementer.

  • Lav din egen æblemost (gratis)

Synes du, det kunne være sjovt at vise dine børn, hvordan man kan lave sin egen most? Så kig forbi Storms Pakhus hvor frugtpresseren står klar! Medbring gerne dine egne æbler – og ellers kan du prøve presseren med Pakhusets fynske æbler.

Kan du ikke få nok af æbler, så smut forbi Vofor Vafler, hvor du i dagens anledning kan få en vaffel a la god gammeldags æblekage.

For de voksne byder Fino Vino på udvalgte æble-lækkerier. Prøv Pommeau de Normandie, Graham’s 10 Years Old Tawny og Drouin Cider Demi Sec. Der vil dagen igennem være smagsprøver, men også yderst imødekommende priser på lækkerierne. 

  • Kastanje-workshop (gratis)

Kom og vær’ krea sammen med dine børn og Frk. Følleslev. Workshoppen byder på glimmer, glitter og selvfølgelig en masse kastanjer. Familiens mindste kan male og lave figurer og andre kreative ting ud af kastanjerne.

Hjælp dit barn med at lave det fineste edderkoppespind eller den sødeste kastanje-giraf. Kun fantasien og jeres kreative evner sætter grænser. 

  • Instrument-workshop (gratis)

Er dine unger friske på at bygge deres helt eget musikinstrument ud af alle mulige genbrugsmaterialer såsom toiletruller og andet som kan bruges som rasleinstrumenter?

Ja, hvis det er tilfældet, så er denne byg-dit-eget-instrument workshop helt sikkert noget for dem.

Der er Odense Tamburkorps, der i samarbejde med Storms Pakhus inviterer alle børn (fra 3 år) og unge til en sjov og anderledes event, hvor man bl.a. tester instrumenterne og lærer, hvordan lyde kan komme i mange forskellige udformninger. 

  • Bind din egen efterårskrans (husk tilmelding)

Vær klar kl. 14.00 hvor du sammen med Lille Frøken Flora kan lave den fineste krans til dit eget hjem. Workshoppen er for de lidt større børn.

Tilmeldingen skal ske senest den 4. oktober. Det koster 199 kr, og du kan købe billetten her


VELGØRENHED: PIZZASKOLE MOD KRÆFT // MANDAG D. 14. OKT. // KL. 10.00-14.00 

Giv dit barn en enestående oplevelse i en god sags tjeneste.

Alessandra fra “Pizza Pazza” inviterer alle børn og unge på pizzaskole i Pakhuset.

Eventet koster normalt 250 kr., men til denne workshop er det gratis at deltage – selvfølgelig med et lille tvist i velgørenhedens tegn.

Hvis man har lyst, kan man nemlig støtte og donere et mindre eller større beløb, hvor hele overskuddet ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse.

PR-foto Storms Pakhus

QUIZ I ALMEN VIDEN // TIRSDAG D. 15. OKT. // KL. 19.00-21.00

Elsker du at spille Trivial Pursuit, og er du lidt af en Bezzerwisser?

Så få fat i slænget og tilmeld dit hold til dyst i Storms Pakhus.

Det er igen Quizmaster Michael, som byder op til quiz i paratviden indenfor alle tænkelige emner. 

I dyster i hold med max. 4 personer, og man gør det på paratviden uden brug af telefoner eller andre hjælpemidler. Der er naturligvis fine præmier på højkant til de tre dygtigste hold!

Du kan få mere info om tilmeldinger og andre arrangementer i oktober på Storms Pakhus Facebook-side

Spændt op til lir: Jokeren giver gratis koncert på Odense-café

Skrevet af: Michael Qureshi

Jokeren kan stadig endnu.

Kendt for hits som “Spændt op til Lir”, “Havnen”, “Gravøl” og mange flere så formår Jokeren stadig at skyde en fest i gang, når han optræder.

Det gør han så i Odense fredag d. 3. januar. Man kunne vel være fræk og kalde det for nytårskur med Jokeren.

Gratis koncert på Kræz

Ganske usædvanligt er hans intime koncert gratis, når Café Kræz inviterer til koncert med hele Danmarks gadedreng.

“Han er stadig den dag i dag, Danmarks ukronede rapkonge og han kommer og fester med os 03. januar – måske for at skyde det nye år i gang med manér eller måske for at lære os alle sammen de forbudte trin fra Vild med Dans, og for at fyre fede numre af, både hans egne og fra Den Gale Pose. Glæd dig til bl.a. ”Spænd op til Lir’”, ”Den Dræbende joke” og ”Havnen,” skriver Kræz på deres Facebook-side.

Knap 1000 har allerede markeret sig som interesseret eller deltager i Facebook-begivenheden.

Koncerten starter ifølge Kræz lidt efter midnat, men de anbefaler, at man kommer i god tid og evt. booker deres bord-pakker.

Hvad: Gratis koncert med Jokeren
Hvor: Kræz
Hvornår: Fredag d. 3. januar
Læs mere her

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/