Storms Pakhus går helt “Brunner-amok”: Hvem kan spise flest brunsvigere på tid?

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Storms Pakhus
PR-foto Storms Pakhus

Vi har allerede skrevet om d. 11. oktober, som egentlig bør være fynsk nationaldag.

Her er det Brunsvigerens Dag, og på DR i Odense fejres det med et kæmpe event.

Det kan du læse mere om her.

Men Street Food Markedet Storms Pakhus har ikke tænkt sig at stå tilbage for det arrangement. I stedet går de totalt brunsvigeramok fredag d. 11. oktober.

Brunsviger-cocktail

Her afholder man ganske enkelt Fyensmesterskaberne i brunsvigerspisning. Så hvis du simpelthen ikke kan få nok af en snasket “Brunner”, så er det bare om at tilmelde dig.

Der bydes også på gratis brunsviger til de 200 første fra klokken 15.00. Det hele topper med en brunsviger-cocktail, som kan købes i barerne på Storms.

Den unikke drink er nænsomt udarbejdet af vores kyndige bartender.

Programmet for Brunsvigerens Dag i Storms Pakhus

  • Tip en 13’er (Fynbo Quiz) Udfyld din tipskupon og vind fede præmier! Kuponerne kan du finde rundt på bordene i Pakhuset

  • 15.00: Harske Hubbi

  • 16.00: Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning (v/ Harske Hubbi)

  • 16.30: Harske Hubbi

  • 17.00: 200 gratis stykker brunsviger + Harske Hubbi

Tilmeldingen til Fynsmesterskaberne i brunsvigerspisning sker på dagen kl. 15.00 foran scenen i Hal 1. Først til mølle – bemærk kun 10 pladser.

I det hele taget venter der en spændende oktober i Storms. Her er et udpluk af højdepunkter fra efterårsferien i Storms.

HERLIG HØSTFEST // LØRDAG D. 12. OKT. // KL. 11.00-16.00

Storms Pakhus inviterer til høstfest, hvor dagen byder på mange sjove aktiviteter for børn – og den står selvfølgelig også på lidt godt til ganen til de voksne.

Bliv inspireret og begiv dig på opdagelse i Pakhusets mange workshops og skønne arrangementer.

  • Lav din egen æblemost (gratis)

Synes du, det kunne være sjovt at vise dine børn, hvordan man kan lave sin egen most? Så kig forbi Storms Pakhus hvor frugtpresseren står klar! Medbring gerne dine egne æbler – og ellers kan du prøve presseren med Pakhusets fynske æbler.

Kan du ikke få nok af æbler, så smut forbi Vofor Vafler, hvor du i dagens anledning kan få en vaffel a la god gammeldags æblekage.

For de voksne byder Fino Vino på udvalgte æble-lækkerier. Prøv Pommeau de Normandie, Graham’s 10 Years Old Tawny og Drouin Cider Demi Sec. Der vil dagen igennem være smagsprøver, men også yderst imødekommende priser på lækkerierne. 

  • Kastanje-workshop (gratis)

Kom og vær’ krea sammen med dine børn og Frk. Følleslev. Workshoppen byder på glimmer, glitter og selvfølgelig en masse kastanjer. Familiens mindste kan male og lave figurer og andre kreative ting ud af kastanjerne.

Hjælp dit barn med at lave det fineste edderkoppespind eller den sødeste kastanje-giraf. Kun fantasien og jeres kreative evner sætter grænser. 

  • Instrument-workshop (gratis)

Er dine unger friske på at bygge deres helt eget musikinstrument ud af alle mulige genbrugsmaterialer såsom toiletruller og andet som kan bruges som rasleinstrumenter?

Ja, hvis det er tilfældet, så er denne byg-dit-eget-instrument workshop helt sikkert noget for dem.

Der er Odense Tamburkorps, der i samarbejde med Storms Pakhus inviterer alle børn (fra 3 år) og unge til en sjov og anderledes event, hvor man bl.a. tester instrumenterne og lærer, hvordan lyde kan komme i mange forskellige udformninger. 

  • Bind din egen efterårskrans (husk tilmelding)

Vær klar kl. 14.00 hvor du sammen med Lille Frøken Flora kan lave den fineste krans til dit eget hjem. Workshoppen er for de lidt større børn.

Tilmeldingen skal ske senest den 4. oktober. Det koster 199 kr, og du kan købe billetten her


VELGØRENHED: PIZZASKOLE MOD KRÆFT // MANDAG D. 14. OKT. // KL. 10.00-14.00 

Giv dit barn en enestående oplevelse i en god sags tjeneste.

Alessandra fra “Pizza Pazza” inviterer alle børn og unge på pizzaskole i Pakhuset.

Eventet koster normalt 250 kr., men til denne workshop er det gratis at deltage – selvfølgelig med et lille tvist i velgørenhedens tegn.

Hvis man har lyst, kan man nemlig støtte og donere et mindre eller større beløb, hvor hele overskuddet ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse.

PR-foto Storms Pakhus

QUIZ I ALMEN VIDEN // TIRSDAG D. 15. OKT. // KL. 19.00-21.00

Elsker du at spille Trivial Pursuit, og er du lidt af en Bezzerwisser?

Så få fat i slænget og tilmeld dit hold til dyst i Storms Pakhus.

Det er igen Quizmaster Michael, som byder op til quiz i paratviden indenfor alle tænkelige emner. 

I dyster i hold med max. 4 personer, og man gør det på paratviden uden brug af telefoner eller andre hjælpemidler. Der er naturligvis fine præmier på højkant til de tre dygtigste hold!

Du kan få mere info om tilmeldinger og andre arrangementer i oktober på Storms Pakhus Facebook-side

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00