Nye madboder og kendt kok ombord: Storms Pakhus genåbner med et brag

Skrevet af: Simone Vestergaard
Storms Pakhus.
Storms Pakhus.

Fredag d. 18. januar 2019 kl. 11 åbner Storms Pakhus igen efter at have været vinterlukket.

I den tid Pakhuset har været lukket, er der blevet brygget på flere spændende tiltag, som de nu kan løfte sløret for.

En dygtig fynsk kok er kommet med på holdet, to nye madboder slår dørene op, og så er Pakhuset blevet mere bæredygtigt, og temperaturen blevet en del mere behagelig.

Hallundbæk skal hæve niveauet

Pakhuset kan med glæde fortælle, at den kendte fynske kok Per Hallundbæk i sæsonen 2019 skal være med til at højne det gastronomiske niveau.

Hallundbæk skal kvalitetssikre madbodernes retter, men også hjælpe de fynske iværksættere med at udvikle deres koncepter.

“Vi er utrolig stolte over at have fået Per Hallundbæk som sparringspartner. Han er med sin mangeårige erfaring den helt rigtige til at hjælpe os med at gøre vores gæsters madoplevelse endnu bedre, end den er i forvejen,” siger Bjørn Hentze, direktør i Storms Pakhus.

Hallundbæk har gennem de seneste 25 år været med til at sætte den gastronomiske scene i Danmark og Norge, og han er en af Danmarks kendte kokke – og tidligere kendt som direktør og køkkenchef på Falsled Kro gennem 10 år.

Han glæder sig til at udvikle gastronomien i Pakhuset, hvor han også kommer privat.

Giver feedback til boderne

Inden længe skal han smage sig gennem alle madboderne og give sin feedback.

“Boderne skal være tro mod deres egne køkkener, hvad enten det er det italienske køkken eller en bod, der centrerer sig om en bestemt råvare. Og det skal både kunne ses, duftes og smages.

Det skal også stå helt klart, hvad gæsterne får, hvis de vælger den ene eller den anden madbod. Og så handler det om det samlede indtryk,” siger han og fortsætter:

“Pakhusets boder skal ikke hver for sig kunne det hele, men netop differentiere sig fra hinanden. Det handler om at kunne tilbyde forskellige retter i ægte street food-ånd og i fællesskab give gæsten en god oplevelse.”

I den kommende tid skal Hallundbæk også komme med idéer til, hvordan Pakhuset kan forblive et gastronomisk samlingspunkt for odenseanerne.

“Storms Pakhus skal være et mødested for mennesker i alle aldre, både i weekender og i hverdagen, og hvad enten man ønsker street food eller blot en øl eller to.” afslutter Per Hallundbæk.

To nye madboder i huset

Fremover vil gæsterne i Pakhuset kunne opleve noget af et street food-show, når de kommer forbi Abdul Manans nye madbod Tandoori BBQ.

Her vil man nemlig blive fristet af friskbagt naanbrød og grillspyd – som er lavet på autentisk pakistansk-indisk maner.

Naanbrød og spyd bliver lavet i to indiske lerovne, som Abdul Manan har bestilt hjem fra London.

“Det ser vildt fedt ud at lave mad i lerovnene. Det vil være ligesom, når man går ned ad gaden i Indien eller Pakistan, hvor der dufter af barbeque på hvert hjørne.

Jeg glæder mig meget til at se, hvordan gæsterne tager imod det,” siger han og fortsætter:

“Det kræver en vis teknik at kunne bruge ovnene. For eksempel skal naanbrødet smækkes op på siden af ovnen, der har en høj temperatur på op til 400 grader.

Metoden gør, at brødet bliver sprødt og luftigt, som naan bør være, og kyllinge- og lammekødet får endnu mere barbeque-smag, fordi det får varme hele vejen rundt.

Med den hjemmelavede chutney og en salat vil et besøg hos Tandoori BBQ være som at spise i Indien eller Pakistans gader,”

Abdul Manan glæder sig til at vise gæsterne, hvordan man laver mad på traditionel vis i Pakistan og Indien.

“Udover at jeg har lært mig selv en del, har jeg også lært meget fra mine forældre, der er pakistansk- indiske.

Jeg har stræbt efter at få min identitet frem i retterne i min nye bod, og mit mål har været at servere noget, jeg selv spiser. Jeg synes, det er lykkedes.” afslutter Abdul Manan.

Vafler er en kæmpe succes

I november og december havde kokken Thanh Phan stor succes i Storms Pakhus med sin pop up-bod Vorfor Vaffel. 

Hele 7326 æbleskiver – med eller uden brunsvigersovs – fik Pakhusets gæster mæsket sig igennem.

Derfor har Thanh Phan, der også står bag madboden Mr. Phan House, valgt at gøre Vorfor Vaffel til et permanent indslag i Pakhuset i den nye sæson.

Her vil fokus være på den gode dessert i form af vafler med fx nutella eller is, og man kan også købe såkaldte ”waffsicles”, som er vafler på pind.

Til dem kan man vælge forskellige toppings til, og man kan også købe en milkshake eller en sund smoothie.

Foto: Cæcilie Moustgaard

Et mere bæredygtigt pakhus med et bedre indeklima

Det er ikke kun de nye madboder, der gør, at Storms Pakhus ser anderledes ud i 2019.

Store rør løber nu på tværs i hallerne og udgør tilsammen et helt nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding.

En millioninvestering, der betyder, at gæsterne vil opleve et markant mindre koldt Pakhus i vintermånederne – og det er ikke kun godt nyt for indeklimaet, men også for vores alle sammens klima.

“Vi har besluttet at genanvende mest mulig energi, fordi vi ønsker at være så bæredygtige som muligt, og det her et stort skridt derhen,” siger Bjørn Hentze.

Før blev den energi, som madboderne afledte i deres køkkener, ledt ud i ingenting. Men nu bliver op til 70 procent brugt til at varme ny luft op, som bliver ledt tilbage ind Pakhuset og brugt til opvarmning.

“Vores CO2-aftryk bliver reduceret en hel del pga. varmegenvindingen, og gæsterne vil ikke længere kunne mærke trækgener på samme måde som før.” afslutter han.

Helt unikt tilbud: Overtag værtshus i Odense for 0 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Majoren/Facebook
Foto: Majoren/Facebook

De brune værtshuse er en stor del af den danske historie.

Rent faktisk er de ved at få et popularitets comeback, hvor flere og flere yngre mennesker bruger værtshusene til at varme op til byturen senere på natten.

Hvis du har gået med en nostalgisk drøm om at stå bag baren på dit eget værtshus, så er der opstået en gylden mulighed i hjertet af Odense.

Værtshuset Majoren i Overgade kan nemlig overtages ganske kvit og frit. Det skriver TV 2 Fyn.

Fuldtidsjob koster på energien

Siden september har kammeraterne Nicolai Lommer og Rasmus Dolmer drevet værtshuset Majoren sideløbende med fuldtidsjobs.

Men det kan de ikke længere overskue, og derfor er de klar til at overlevere nøglerne for 0 kr.

“Vi har skabt en forretning og en succes hernede, og vi har mange stamkunder.

Så det er ikke bare at sælge stedet. Vi håber i virkeligheden, at nogen vil overtage nøglerne til Majoren,” fortæller Nicolai Lommer til TV 2/Fyn.

Ramte også Ekstra Bladet

Nyheden ramte også onsdag et af Danmarks største medier, da Ekstra Bladet på deres website skrev nyheden.

På Ekstra Bladets Facebook fik den også vanvittigt mange kommentarer med over 1000 i skrivende stund.

Tidligere hed stedet Aben & Kyllingen, som var kendt som et af de bedste raflesteder i Odense.

Da makkerparret overtog stedet i Overgade renoverede de lokalerne helt igennem og fik sat et mere moderne udtryk ind.

Nicolai Lommer er i forvejen kendt i Odense, hvor han har sandwichbaren Lommer’s Sandwich og Salat, som også har til huse i Overgade.

Vild nyhed: Megastjernen Miley Cyrus kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Den amerikanske popstjerne sættes på plakaten sammen med Giorgio Moroder, Stefflon Don, Eric Prydz og 20 andre danske og internationale navne

Plakaten til Tinderbox 2019 indeholder allerede verdensstjerner som Neil Young, Swedish House Mafia, Lana Del Rey, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, The Chainsmokers, Duran Duran, Greta Van Fleet, The Lumineers, Macklemore og mange andre.

Nu færdiggøres et allerede imponerende program med tilføjelsen af 24 stærke navne inklusive megastjernen Miley Cyrus, der topper, hvad der må siges at være den stærkeste plakat i festivalens 5-årige levetid.

Ingen har som Miley Cyrus konverteret en karriere som populær barnestjerne på tv til en provokerende, farvestrålende og konstant grænsesøgende karriere som popstjerne, der kun har gjort hende til et endnu større og mere omdiskuteret navn.

Siden Miley Cyrus i 2008 sprang ud som sanger i eget navn, har hun solgt 16 millioner plader, ligget nummer et på albumhitlisten i USA tre gange og haft verdensomspændende hits med sange som ”Malibu”, ”We Can’t Stop” og ”Wrecking Ball”.

Mere end en milliard visninger på Youtube

Sidstnævnte har mere end 1 milliard visninger på YouTube, hvilket var en afgørende faktor, da Time Magazine i 2014 for anden gang listede hende som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Senest har Miley Cyrus medvirket på Mark Ronsons seneste hit, ”Nothing Breaks Like a Heart”, hvor den 26-årige sanger endnu engang viser, at uanset om det er pop, rock, rap eller country, så mestrer hun det som ingen anden.

Miley Cyrus har kun en gang tidligere spillet i Danmark, så det er lidt af en sensation, at den millionsælgende megastjerne har valgt at spille på Tinderbox som et ud af kun en håndfuld shows i Europa denne sommer.

“Vi er vanvittigt begejstrede over, at det er lykkedes at få så stort et navn med i sidste runde offentliggørelser. Der har været stor efterspørgsel på et stort popnavn, og med Miley Cyrus må man sige, at vi har leveret et af de største i verden lige nu.

Programmet i år er vanvittigt stærkt, og det har krævet et markant større musikbudget end tidligere. I år bruger vi ikke mindre end 58 millioner på musik, så prisreguleringen på billetten er geninvesteret i programmet,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Miley Cyrus får følgeskab af 23 andre spændende navne, hvor særligt legendariske Giorgio Moroder, og den stærke dancehall-rapper Stefflon Don er værd at fremhæve.

Derudover vil man kunne opleve Eric Prydz som hovednavn på Magicbox i år. Den populære svenske dj har haft internationale hits som ”Proper Education” og ”Pjanoo” og har stået bag remixes for verdensstjerner som Depeche Mode, Calvin Harris og Duran Duran.

Han ligger i top 20 på DJ Mags liste over verden største dj-navne, og lørdag aften står han som sidste navn på Magicbox.

Fed fest i vente: Grøn offentliggør endnu et stort dansk navn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi kan ikke være de eneste, der glæder os til sommer, kolde fadøl, hyggeligt samvær og ikke mindst lækker musik på årets Grøn.

I 2019 besøger Grøn for 36. år i træk otte danske byer, og Odense er selvfølgelig igen at finde på tourplanen.

Det bliver fredag d. 26. juli, at Dyrskuepladsen igen bliver omdannet til en festplads uden lige.

Nu har endnu et stort dansk navn meldt sin ankomst.

Eneste live-koncerter i 2019

Carpark North fejrer i år deres 20-års jubilæum, og det bliver i selskab med Grøn.

De spiller nemlig en række helt særlige shows på årets grønne koncerter, som er det eneste sted man kan opleve Carpark North live i 2019.

Med Carpark North på plakaten er den danske sommer sikret lige dele kant, nerve og sammenhold.

Den rå energi, der fik bandet ud til resten af landet, er nemlig ikke svundet, siden gruppen i slut 90’erne overrumplede både publikum og anmeldere.

“At spille på Grøn er en følelse af at starte et lille “riot”.

En protest mod sofahængeri og ensomhed. Mod hængefjæs og regnvejr. Og et oprør for “høren-til”, kuldegysninger, vægtløshed og fadøl. På Grøn er vi alle en del af oprøret.

Og vi mærker det ligeså meget på scenen, som publikum mærker det på græsset,” fortæller Carpark North i en pressemeddelelse.

I radioen har gruppen været særdeles populære blandt andet med numre som “Transparent and Glasslike”, “Human” og sidste års rockhit “Raise Your Head”. Samlet er det blevet til hele fem gange som P3´s ”Ugens uundgåelige”.

“I år er femte år vi spiller Grøn, og det bliver bare bedre og bedre!

Vi glæder os helt vildt til at fyre den af på Grøn i år. Både til at spille rockmusik, slikke solskin, drikke fadøl og til at hænge ud med publikum og vores mega dejlige kolleger backstage.

Folk kan forvente et eksplosivt show og et ekstremt tændt band. Grøn er nemlig det eneste vi spiller i hele 2019.”

Tre store navne offentliggjort

Carpark North er det tredje danske navn, som skal sikre en kæmpe fest til sommer.

Det fulde program er endnu ikke offentliggjort, men Grøn har indtil videre offentliggjort to andre store danske navne.

Carpark North får nemlig selskab af rap-fænomenet Kesi og Scarlet Pleasure, som er et af de hotteste bands i Danmark lige nu.

“Vi glæder os helt vildt at spille på Grøn i 2019. Vi har meget stærke minder om vores debut på Grøn i 2017, og det bliver helt specielt at vende tilbage.

Det er en intens følelse af symbiose at rejse landet rundt i en karavane med andre bands og alle de frivillige – og så glæder vi os til at spille nye sange for publikum,” siger Scarlet Pleasure til grøn.dk

Hvad: Grøn
Hvor: Dyrskuepladsen, Odense
Hvornår: Fredag d. 26. juli fra klokken fra kl. 13.

Du finder info om billetkøb her.