Nye madboder og kendt kok ombord: Storms Pakhus genåbner med et brag

Skrevet af: Simone Vestergaard
Storms Pakhus.
Storms Pakhus.

Fredag d. 18. januar 2019 kl. 11 åbner Storms Pakhus igen efter at have været vinterlukket.

I den tid Pakhuset har været lukket, er der blevet brygget på flere spændende tiltag, som de nu kan løfte sløret for.

En dygtig fynsk kok er kommet med på holdet, to nye madboder slår dørene op, og så er Pakhuset blevet mere bæredygtigt, og temperaturen blevet en del mere behagelig.

Hallundbæk skal hæve niveauet

Pakhuset kan med glæde fortælle, at den kendte fynske kok Per Hallundbæk i sæsonen 2019 skal være med til at højne det gastronomiske niveau.

Hallundbæk skal kvalitetssikre madbodernes retter, men også hjælpe de fynske iværksættere med at udvikle deres koncepter.

“Vi er utrolig stolte over at have fået Per Hallundbæk som sparringspartner. Han er med sin mangeårige erfaring den helt rigtige til at hjælpe os med at gøre vores gæsters madoplevelse endnu bedre, end den er i forvejen,” siger Bjørn Hentze, direktør i Storms Pakhus.

Hallundbæk har gennem de seneste 25 år været med til at sætte den gastronomiske scene i Danmark og Norge, og han er en af Danmarks kendte kokke – og tidligere kendt som direktør og køkkenchef på Falsled Kro gennem 10 år.

Han glæder sig til at udvikle gastronomien i Pakhuset, hvor han også kommer privat.

Giver feedback til boderne

Inden længe skal han smage sig gennem alle madboderne og give sin feedback.

“Boderne skal være tro mod deres egne køkkener, hvad enten det er det italienske køkken eller en bod, der centrerer sig om en bestemt råvare. Og det skal både kunne ses, duftes og smages.

Det skal også stå helt klart, hvad gæsterne får, hvis de vælger den ene eller den anden madbod. Og så handler det om det samlede indtryk,” siger han og fortsætter:

“Pakhusets boder skal ikke hver for sig kunne det hele, men netop differentiere sig fra hinanden. Det handler om at kunne tilbyde forskellige retter i ægte street food-ånd og i fællesskab give gæsten en god oplevelse.”

I den kommende tid skal Hallundbæk også komme med idéer til, hvordan Pakhuset kan forblive et gastronomisk samlingspunkt for odenseanerne.

“Storms Pakhus skal være et mødested for mennesker i alle aldre, både i weekender og i hverdagen, og hvad enten man ønsker street food eller blot en øl eller to.” afslutter Per Hallundbæk.

To nye madboder i huset

Fremover vil gæsterne i Pakhuset kunne opleve noget af et street food-show, når de kommer forbi Abdul Manans nye madbod Tandoori BBQ.

Her vil man nemlig blive fristet af friskbagt naanbrød og grillspyd – som er lavet på autentisk pakistansk-indisk maner.

Naanbrød og spyd bliver lavet i to indiske lerovne, som Abdul Manan har bestilt hjem fra London.

“Det ser vildt fedt ud at lave mad i lerovnene. Det vil være ligesom, når man går ned ad gaden i Indien eller Pakistan, hvor der dufter af barbeque på hvert hjørne.

Jeg glæder mig meget til at se, hvordan gæsterne tager imod det,” siger han og fortsætter:

“Det kræver en vis teknik at kunne bruge ovnene. For eksempel skal naanbrødet smækkes op på siden af ovnen, der har en høj temperatur på op til 400 grader.

Metoden gør, at brødet bliver sprødt og luftigt, som naan bør være, og kyllinge- og lammekødet får endnu mere barbeque-smag, fordi det får varme hele vejen rundt.

Med den hjemmelavede chutney og en salat vil et besøg hos Tandoori BBQ være som at spise i Indien eller Pakistans gader,”

Abdul Manan glæder sig til at vise gæsterne, hvordan man laver mad på traditionel vis i Pakistan og Indien.

“Udover at jeg har lært mig selv en del, har jeg også lært meget fra mine forældre, der er pakistansk- indiske.

Jeg har stræbt efter at få min identitet frem i retterne i min nye bod, og mit mål har været at servere noget, jeg selv spiser. Jeg synes, det er lykkedes.” afslutter Abdul Manan.

Vafler er en kæmpe succes

I november og december havde kokken Thanh Phan stor succes i Storms Pakhus med sin pop up-bod Vorfor Vaffel. 

Hele 7326 æbleskiver – med eller uden brunsvigersovs – fik Pakhusets gæster mæsket sig igennem.

Derfor har Thanh Phan, der også står bag madboden Mr. Phan House, valgt at gøre Vorfor Vaffel til et permanent indslag i Pakhuset i den nye sæson.

Her vil fokus være på den gode dessert i form af vafler med fx nutella eller is, og man kan også købe såkaldte ”waffsicles”, som er vafler på pind.

Til dem kan man vælge forskellige toppings til, og man kan også købe en milkshake eller en sund smoothie.

Foto: Cæcilie Moustgaard

Et mere bæredygtigt pakhus med et bedre indeklima

Det er ikke kun de nye madboder, der gør, at Storms Pakhus ser anderledes ud i 2019.

Store rør løber nu på tværs i hallerne og udgør tilsammen et helt nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding.

En millioninvestering, der betyder, at gæsterne vil opleve et markant mindre koldt Pakhus i vintermånederne – og det er ikke kun godt nyt for indeklimaet, men også for vores alle sammens klima.

“Vi har besluttet at genanvende mest mulig energi, fordi vi ønsker at være så bæredygtige som muligt, og det her et stort skridt derhen,” siger Bjørn Hentze.

Før blev den energi, som madboderne afledte i deres køkkener, ledt ud i ingenting. Men nu bliver op til 70 procent brugt til at varme ny luft op, som bliver ledt tilbage ind Pakhuset og brugt til opvarmning.

“Vores CO2-aftryk bliver reduceret en hel del pga. varmegenvindingen, og gæsterne vil ikke længere kunne mærke trækgener på samme måde som før.” afslutter han.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019