Nye madboder og kendt kok ombord: Storms Pakhus genåbner med et brag

Skrevet af: Simone Vestergaard
Storms Pakhus.
Storms Pakhus.

Fredag d. 18. januar 2019 kl. 11 åbner Storms Pakhus igen efter at have været vinterlukket.

I den tid Pakhuset har været lukket, er der blevet brygget på flere spændende tiltag, som de nu kan løfte sløret for.

En dygtig fynsk kok er kommet med på holdet, to nye madboder slår dørene op, og så er Pakhuset blevet mere bæredygtigt, og temperaturen blevet en del mere behagelig.

Hallundbæk skal hæve niveauet

Pakhuset kan med glæde fortælle, at den kendte fynske kok Per Hallundbæk i sæsonen 2019 skal være med til at højne det gastronomiske niveau.

Hallundbæk skal kvalitetssikre madbodernes retter, men også hjælpe de fynske iværksættere med at udvikle deres koncepter.

“Vi er utrolig stolte over at have fået Per Hallundbæk som sparringspartner. Han er med sin mangeårige erfaring den helt rigtige til at hjælpe os med at gøre vores gæsters madoplevelse endnu bedre, end den er i forvejen,” siger Bjørn Hentze, direktør i Storms Pakhus.

Hallundbæk har gennem de seneste 25 år været med til at sætte den gastronomiske scene i Danmark og Norge, og han er en af Danmarks kendte kokke – og tidligere kendt som direktør og køkkenchef på Falsled Kro gennem 10 år.

Han glæder sig til at udvikle gastronomien i Pakhuset, hvor han også kommer privat.

Giver feedback til boderne

Inden længe skal han smage sig gennem alle madboderne og give sin feedback.

“Boderne skal være tro mod deres egne køkkener, hvad enten det er det italienske køkken eller en bod, der centrerer sig om en bestemt råvare. Og det skal både kunne ses, duftes og smages.

Det skal også stå helt klart, hvad gæsterne får, hvis de vælger den ene eller den anden madbod. Og så handler det om det samlede indtryk,” siger han og fortsætter:

“Pakhusets boder skal ikke hver for sig kunne det hele, men netop differentiere sig fra hinanden. Det handler om at kunne tilbyde forskellige retter i ægte street food-ånd og i fællesskab give gæsten en god oplevelse.”

I den kommende tid skal Hallundbæk også komme med idéer til, hvordan Pakhuset kan forblive et gastronomisk samlingspunkt for odenseanerne.

“Storms Pakhus skal være et mødested for mennesker i alle aldre, både i weekender og i hverdagen, og hvad enten man ønsker street food eller blot en øl eller to.” afslutter Per Hallundbæk.

To nye madboder i huset

Fremover vil gæsterne i Pakhuset kunne opleve noget af et street food-show, når de kommer forbi Abdul Manans nye madbod Tandoori BBQ.

Her vil man nemlig blive fristet af friskbagt naanbrød og grillspyd – som er lavet på autentisk pakistansk-indisk maner.

Naanbrød og spyd bliver lavet i to indiske lerovne, som Abdul Manan har bestilt hjem fra London.

“Det ser vildt fedt ud at lave mad i lerovnene. Det vil være ligesom, når man går ned ad gaden i Indien eller Pakistan, hvor der dufter af barbeque på hvert hjørne.

Jeg glæder mig meget til at se, hvordan gæsterne tager imod det,” siger han og fortsætter:

“Det kræver en vis teknik at kunne bruge ovnene. For eksempel skal naanbrødet smækkes op på siden af ovnen, der har en høj temperatur på op til 400 grader.

Metoden gør, at brødet bliver sprødt og luftigt, som naan bør være, og kyllinge- og lammekødet får endnu mere barbeque-smag, fordi det får varme hele vejen rundt.

Med den hjemmelavede chutney og en salat vil et besøg hos Tandoori BBQ være som at spise i Indien eller Pakistans gader,”

Abdul Manan glæder sig til at vise gæsterne, hvordan man laver mad på traditionel vis i Pakistan og Indien.

“Udover at jeg har lært mig selv en del, har jeg også lært meget fra mine forældre, der er pakistansk- indiske.

Jeg har stræbt efter at få min identitet frem i retterne i min nye bod, og mit mål har været at servere noget, jeg selv spiser. Jeg synes, det er lykkedes.” afslutter Abdul Manan.

Vafler er en kæmpe succes

I november og december havde kokken Thanh Phan stor succes i Storms Pakhus med sin pop up-bod Vorfor Vaffel. 

Hele 7326 æbleskiver – med eller uden brunsvigersovs – fik Pakhusets gæster mæsket sig igennem.

Derfor har Thanh Phan, der også står bag madboden Mr. Phan House, valgt at gøre Vorfor Vaffel til et permanent indslag i Pakhuset i den nye sæson.

Her vil fokus være på den gode dessert i form af vafler med fx nutella eller is, og man kan også købe såkaldte ”waffsicles”, som er vafler på pind.

Til dem kan man vælge forskellige toppings til, og man kan også købe en milkshake eller en sund smoothie.

Foto: Cæcilie Moustgaard

Et mere bæredygtigt pakhus med et bedre indeklima

Det er ikke kun de nye madboder, der gør, at Storms Pakhus ser anderledes ud i 2019.

Store rør løber nu på tværs i hallerne og udgør tilsammen et helt nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding.

En millioninvestering, der betyder, at gæsterne vil opleve et markant mindre koldt Pakhus i vintermånederne – og det er ikke kun godt nyt for indeklimaet, men også for vores alle sammens klima.

“Vi har besluttet at genanvende mest mulig energi, fordi vi ønsker at være så bæredygtige som muligt, og det her et stort skridt derhen,” siger Bjørn Hentze.

Før blev den energi, som madboderne afledte i deres køkkener, ledt ud i ingenting. Men nu bliver op til 70 procent brugt til at varme ny luft op, som bliver ledt tilbage ind Pakhuset og brugt til opvarmning.

“Vores CO2-aftryk bliver reduceret en hel del pga. varmegenvindingen, og gæsterne vil ikke længere kunne mærke trækgener på samme måde som før.” afslutter han.

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Drive-in events tager landet med storm: Nu kommer stjernerne snart til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
L.O.C gav en mindeværdig koncert i København
L.O.C gav en mindeværdig koncert i København

I næste uge begynder de store Drive-in Live shows i Jyske Bank Arenas parkeringsområde.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Odense.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu og andre som er lidt dyrere.

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut forleden, og i weekenden var det så i Herning og Aarhus.

Meget rørende at opleve

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne. ‘

Fra scenen var det også en helt særlig oplevelse at lave Drive-In Events. Det fortæller Mads Steffensen til B.T.

Han lavede en helt særlig udgave af Mads & Monopolet forleden i Københavns Lufthavn, og det samme gør han her i Odense.

“Båthornene virkede faktisk, som et bifald ville have gjort.

Det var egentligt meget rørende, for jeg har hele tiden tænkt på, hvordan vi kan connecte med folk, når de sidder i deres biler. For når vi er ude i koncerthuse, på teatre og sådan noget og lave det, så kan man jo se og mærke folk på en anden måde,” siger Mads Steffensen til B.T.

Foto: DR Presse

To store shows

To af de navne vi også glæder os rigtig meget til her i O-Town er Anden og Ude af Kontrol. Anders Matthesen er uden sammenligning kongen af dansk comedy, og kommer med alt det bedste fra sine seneste shows.

Ude af Kontrol har skabt et paradigmeskifte i dansk musik.

Englando, Balken og Munken har de seneste år skabt en bølge af hits og opnået mere end 175.000.000 streams alene på Spotify, hvor drengene i den grad er vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet.

Senest var Ude af Kontrol de første til at spille en Fredagsrock i et publikum-tomt Tivoli, som blev transmitteret live på TV2 Zulu.

Det bliver hele tiden næste niveau for den opfindsomme trio, som endnu engang inviterer indenfor i deres vilde univers – og for første gang nogensinde – til en Drive-In koncert, hvor publikum i den grad bliver udfordret med at holde energien bag bilernes 4 døre.

Anders Matthesen er også gået med på bølgen af drive-in shows.

Han har – helt særligt – sammensat et drive-in show med det bedste fra hans seneste show, ”Anden bringer ud”. Her er garanteret en hylende morsom dag direkte fra dit eget bilsæde.

Stærkt samarbejde

Drive-in Live-konceptet er et samarbejde mellem Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark.

De starter allerede fra d. 10. juni og frem til d. 14. juni byder de på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Jyske Bank Arena Parkering

Hvornår: Fra d. 10. juni og helt frem til d. 14. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Odense

  • Annika Aakjær – onsdag d. 10 juni
  • Lars Lilholt – onsdag d. 10. juni
  • Anders ‘Anden’ Matthesen – torsdag d. 11. juni
  • Malk De Koijn – torsdag d. 11. juni
  • Mads Langer – fredag 12. juni
  • Phlake – fredag d. 12. juni
  • Onkel Reje – lørdag d. 13. juni
  • Claus Hempler & Teitur – lørdag d. 13. juni
  • L.O.C. – lørdag d. 13. juni
  • Ude Af Kontrol – lørdag d. 13. juni
  • Mads & Monopolet – søndag d. 14. juni