Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Milliondonation til Den Fynske Landsby: Store forandringer på vej

Af Christina Frederiksen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den Fynske Landsby vil i de kommende år gennemgå en mærkbar forandring, som betyder, at frilandsmuseet i Odense vil sætte fokus på samfundsaktuelle emner som bæredygtighed, cirkulær levevis og fællesskab.

Det skal såvel ske indadtil i driften som udadrettet i den kulturhistoriske formidling til frilandsmuseets gæster, og det lader sig alene gøre ved hjælp af et væsentligt bidrag fra Augustinus Fonden.

Med en økonomisk indsprøjtning på 3 mio. kroner kan Den Fynske Landsby allerede i den kommende sæson begynde at tilbyde nye aktiviteter og samtidig forberede yderligere skift mod at blive et af de første frilandsmuseer med fokus på det vigtigste emne i vores tid.

Med transformationen vil Den Fynske Landsby give et bud på, hvordan et museum kan gentænke sig selv på en måde, der bevarer en stærk og vigtig kulturhistorisk fortælling samtidig med, at museet bliver en aktuel medspiller i debatten i det omgivende samfund.

Skal fremtidssikre landsbyen

Den nye identitet skal give Den Fynske Landsby fornyet berettigelse. 

Udviklingschef for Den Fynske Landsby Lise Gerda Knudsen siger:

”Med støtte fra Augustinus Fonden bliver vi i stand til at indfri de første skridt af vores store ambitioner for Den Fynske Landsby og sikre, at frilandsmuseet bliver en vigtig og væsentlig stemme i kultur- og museumslandskabet i Danmark, og ikke mindst at Den Fynske Landsby bliver ved med at være relevant at besøge for vores gæster.

Den Fynske Landsby repræsenterer ikke alene enestående national kulturarv, som skal bevares, vi er også en nødvendig stemme i debatten om at binde fortidens måde at leve på sammen med fremtidens”.

Den Fynske Landsby er et fynsk ikon og blev i efterkrigstiden kendt i hele Danmark og søgt af udenlandske turister.

I dag er det oftest lokale gæster, som lægger vejen forbi, men museets ambition er, at danskere fra hele landet sammen med turister fra det nære udland igen vil fatte interesse for at besøge Den Fynske Landsby for at lære, hvordan man kan bruge fortiden til at navigere i fremtiden. 

I Museum Odenses strategi for Den Fynske Landsby fremgår det tydeligt, at frilandsmuseet frem over skal satse på fællesskab, bæredygtighed og økologi med dagsaktuelt fokus og et historisk perspektiv på klima og verdensmål.

Fakta om Den Fynske Landsby:

Er en del af Museum Odense, der er en organisation som består af seks enkeltmuseer.

Har eksisteret siden 1946.

Består af 25 fynske bygninger og gårde – flest fra 1800-tallet, men det rækker tilbage til 1500-tallet.

Bygninger og jord bearbejdes efter datidens metoder. Der er husdyr i landsbyen og lejlighedsvis levende historiefortælling.

Har butik og biograf i besøgscentret.

Havde flere end 90.000 gæster i 2022.

Besøges i forbindelse med friluftsspillet H.C. Andersen Festspillene og koncerter i Den Fynske Landsby.

Læs strategien for Den Fynske Landsby her.

Direktør Henrik Harnow siger:

”Det er vores opfattelse, at Den Fynske Landsbys omdannelse til moderne frilandsmuseum for bæredygtighed er original og usædvanlig, fordi planen ikke alene arbejder med bæredygtig drift, men har bæredygtighed som selve kernen i sin fortælling.

Samtidig er sådan en plan med til at bevare et af Danmarks umistelige kulturelle ikoner”.

Del artikel

Andre læser også