MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Streetfood, pumptrack og eliteløb: Fyen Rundt er for hele familien

Af Christina Frederiksen
Foto: Claus Fisker
Foto: Claus Fisker

Det er Danmarks ældste cykelløb.

Og lige om lidt er Fyen Rundt klar til at sende børn, motionister og eliteryttere ud til endnu en omgang cykelløb på det naturskønne Vestfyn.

26. maj 2024 er datoen for årets Fyen Rundt – en begivenhed, der forener motion og elitecykling i en festlig atmosfære.

Du kan både være med i festlighederne som deltager og som tilskuer, men lige meget, hvad du vælger, så venter der dig en fantastisk dag i smukke Middelfart.

Start- og målområde er på havnen i Middelfart med udsigt til Lillebæltsbroen – så flottere bliver det ganske enkelt ikke.

Foto: Claus Fisker

Hos Middelfart Kommune, der afholder løbet, lægger man ikke skjul på, at dagen er for hele familien, og at der virkelig er noget at komme efter for alle dem, der bare gerne vil være med som tilskuere.

Fra klokken 11 er der børneløb for Fyen Rundts yngste deltagere.

Man kan deltage på alt fra løbecykler til helt almindelige cykler. Og de små får den helt store oplevelse, når de gennemfører distancen på eliterytternes opløbsstrækning!

Og ikke nok med det, får de også lov til at komme på podiet og blive hyldet, lyder beskeden fra arrangørerne.

Efterfølgende kan de unge prøve en tur på den pumptrack, der bliver sat op til løbet.

Stærkt felt med danske og udenlandske ryttere

Lokale cykelryttere vil stå klar til at hjælpe børnene med at gennemføre forhindringsbanen samt give tips og gode råd til, hvordan man holder balancen.

Bliver man sulten efter al den aktivitet, kan man kigge forbi foodtrucken på parkeringspladsen, hvor LM Streetfood er klar med de lækreste burgere og fritter!

Foto: Claus Fisker

Og det er jo noget både børn og voksne kan lide.

Den tidligere professionelle cykelrytter Frank Høj kigger også forbi Fyen Rundt.

Han bliver en del af optakten til, at elitefeltet kommer ind og gør klar til de små omgange på ruten, og han vil med sit velkendte gode humør give interview og kommentere løbet, mens feltet suser forbi på den korte del af ruten.

Eliterytterne kører i alt 198 kilometer, hvor af de sidste 20 kilometer foregår som tre omgange på en 6,92 kilometers-rute.

Elitefeltet ved Fyen Rundt 2024 vil bestå af både danske og internationale hold, hvilket garanterer et højt niveau af konkurrence.

Forvent masser af spændende action og et taktisk cykelløb fra nogle af Danmarks bedste ryttere. Udover de professionelle hold vil det danske landshold også være til start, hvilket tilføjer endnu en dimension af spænding til løbet.

Fyen Rundt 2024 er ikke kun et cykelløb – det er en festlig begivenhed, der fejrer den smukke sport og samler folk i en fælles passion for cykling. Så sæt kryds i kalenderen den 26. maj og vær med til at opleve cykelsportens magi i Middelfart!

Læs mere om Fyen Rundt her.

Del artikel

Andre læser også