Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Strid om rettigheder: Harry Potter Festival tvinges til navneændring

Af Jens Erik Møller
Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.
Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

I 16 år har efterårsferien for mange odenseanske børn og deres forældre stået i Harry Potters tegn. Det er slut nu. Selskabet Warner Bros. Studios, der ejer rettighederne til Harry Potter-navnet, har nedlagt forbud mod at bruge navnet og andre navne og stedbetegnelser fra det verdensberømte univers. Det skriver Fyens.dk.

Derfor er Harry Potter Festivalen, der strækker sig over tre dage og har mere end 12.000 deltagere, tvunget til at skifte kurs.

“Vi har gennem årene været i løbende dialog med Warner Bros. Studios, som administrerer alle rettigheder vedrørende Harry Potter-universet. Dialogen har været meget positiv, og vi respekterer selvfølgelig, at selskabet nu vurderer, at festivalen har nået en størrelse og udbredelse, som betyder, at de beder os om at ændre navnet fremadrettet,” siger Kent Skov Andreasen, chef for Biblioteker og Borgerservice, til Fyens.dk.

Festivalen fastholdes

Det er Odense Bibliotekerne der står bag festivalen, der nu må finde nyt navn. For der bliver ikke tale om at droppe festivalen, og folkene bag håber ifølge Fyens.dk, at festivalen trods nyt navn stadig kan titrækkke odenseanske børn i tusindvis.

Man har ikke lagt sig helt fast på, hvad Harry Potter Festivalen kommer til at hedde fremover, men indtil videre er navnet ifølge Fyens.dk ændret til “Magiske Dage i Odense”.

Sidste år gæstede omkring 12.500 festivalen, og med 16 år på bagen er håbet, at festivalen er blevet så stor en odenseansk tradition, at navneforandringen ikke kommer til at betyde det helt store.

“Vi plejer jo at blive væltet af interesserede mennesker og ikke have aktiviteter nok, selv om vi får flere og flere, så vi håber, at der fortsat vil være interesse for det, vi laver, og som vi jo ikke ændrer indholdsmæssigt på. Desuden har mange nye interessenter i byen fortsat lyst til at være med – for eksempel har vi lavet aftale med Storms Pakhus og med Kunstakademiet i dets nye bygning,” udtaler projektleder for festivalen, Søren Dahl Mortensen, til Fyens.dk.

Derfor vil publikum ifølge festivalens egen hjemmeside også stadig kunne deltage i Quidditch-turneringen, overvære Harry Potter koncerterne med symfoniorkestret, togturen og mange af de andre faste aktiviteter. Men det bliver under andre navne, ligesom der også bliver tilføje helt nye aktiviteter.

Dette års festival afholdes i dagene 18. til 20. oktober.

 

Del artikel

Andre læser også