MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Styrk arbejdsmiljøet i virksomheden

Af Redaktionen

I løbet af de senere år er der i hele landet, og altså også her på Fyn, kommet et øget fokus på arbejdsmiljøet, for flere og flere medarbejdere må melde sig syge på grund af stress eller forlader deres job til fordel for et bedre et andet sted med et bedre arbejdsmiljø. Netop arbejdsmiljø dykker vi ned i her, så læs med og få gode råd til at opnå et bedre arbejdsmiljø i din virksomhed.

Det kan være forbundet med store omkostninger, når en medarbejder forlader en virksomhed, for så skal der rekrutteres en ny og denne skal oplæres. Der går typisk flere måneder før den nye medarbejder tjener sin løn ind og begynder at generere overskud, så også derfor kan det være værd at prioritere arbejdsmiljøet og dermed holde på sine medarbejdere, men også af den grund, at det skal være rart at gå på arbejde, og man ganske enkelt skal behandle andre mennesker pænt.

Ryst medarbejderne sammen med teambuilding

En af de ting, man kan gøre for at styrke arbejdsmiljøet, er, at styrke samarbejdet mellem medarbejderne. Teambuilding på fyn kan være en mulighed for at bringe medarbejderne tættere på hinanden og blive bedre til at arbejde sammen. Der findes mange forskellige former for teambuilding, og der burde således være noget for enhver smag. Teambuildingarrangementer bør være af en type, hvor alle kan være med, for ikke alle holder af motionsløb eller Carl-Mar lignende aktiviteter, og det må man som leder respektere. Teambuilding kan med fordel efterfølges af et socialt arrangement, hvor man i hyggeligt lag kan sludre og samle op på dagens oplevelser.

Ros motiverer

Et vigtigt indsatsområde, som mange ledere desværre ikke er opmærksomme på, men som har en stor betydning for medarbejderne, er ros. Som medarbejder har man brug for at få at vide, at man gør et godt stykke arbejde, og at ens indsats er noget værd. Det er ikke sådan, at hvis man ikke hører noget, er det godt nok, for alle har brug for bekræftelse og at føle sig værdsat. Hvis man kun får feedback, når der er noget galt, kan man føle sig usikker på, om det man laver er godt nok, og det er ikke motiverende.

Forkæl medarbejderne

Endelig kan det også betyde meget for arbejdsmiljøet, at virksomheden ikke er fedtet med f.eks. at give kage eller smørrebrød en gang i mellem, når der er noget at fejre, eller at man har gjort sig umage med at købe en fin julegave til medarbejderne. Også en årlig sommerudflugt til f.eks. en golfbane, hvor man kan hygge sig med at spille golf sammen efterfulgt af en et måltid kan være med til at gøre det til et godt sted at arbejde og altså i sidste ende betyde, at folk har lyst til at blive på arbejdspladsen i mange år.

Der er altså flere indsatsområder, man kan se på, når man ønsker at styrke arbejdsmiljøet, arbejdsglæden og ikke mindst bundlinjen i sin virksomhed, og med denne lille guide er du godt rustet til at holde på dine medarbejdere.

Del artikel

Andre læser også