Succes-instruktøren Jacob Pilgaard: Her er mit næste projekt

Skrevet af: Kasper Junge Wester
Jacob Pilgaard under optagelserne til
Jacob Pilgaard under optagelserne til "Se, hvilken klovn" (Foto: Tom Rasmussen)

Når succes kommer helt uventet, kan det være svært at vide, hvordan man skal reagere.

Det har Jacob Pilgaard måtte sande, efter den massive offentlig interesse i kølvandet på udgivelsen af kortfilmen ”Se, hvilken klovn” slog benene væk under ham.

Som reaktion på en voldsom efterspørgsel efter muligheder for at se filmen, er den for få dage siden blev gjort offentligt tilgængeligt på Filmmagasinet Ekko.

Selv om ”Se, hvilken klovn” er udtaget til 14 filmfestivaler verden over, har Jacob Pilgaard ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Der er så småt nye film i støbeskeen hos den fynsk baserede filmskaber.

Kortfilmskomedie står først for

Hvor ”Se, hvilken klovn” beskæftigede sig med den tunge, sørgmodige ende af følelsesregistret, påtænker Jacob Pilgaard med sit nye projekt at bevæge sig i en helt anden retning stemningsmæssigt.

”Jeg overvejer at lave en komedie næste gang, hvis jeg skal være helt ærlig – som jeg har skrevet, og som jeg faktisk rigtig gerne vil lave,” fortæller han og fortsætter:

”Der er stadig en dramatisk kerne i det, men jeg synes, det har en lige så stor værdi at få folk til at have det sjovt og hygge sig i tyve minutter, som det har at få dem til at græde.”

Det er naturligvis billigere at lave kortfilm end traditionelle spillefilm, og derfor er det også en kortfilm, der er mest realistisk at få lavet først, mener Jacob Pilgaard. At det denne gang skal være en kortfilmskomedie har at gøre med, at ”Se, hvilken klovn” har berørt så mange mennesker.

”Jeg ved ikke, hvordan jeg skal overgå det – få dem til at græde endnu mere?”, spørger han med et grin.

Forventningspres fra omverdenen

Med den aktuelle succes følger selvsagt også et vist forventningspres fra omverdenen. Det er Jacob Pilgaard udmærket klar over:

”Jeg fornemmer allerede, at det nok bliver højt. Det er underligt og uvant. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal stille op med det.”

Allerede nu ligger der dog flere spændende projekter i skrivebordsskuffen, og den fynske filminstruktør – som, hvis ret skal være ret, faktisk oprindeligt er fra Jylland – kunne også godt tænke sig at udforske andre formater end kortfilm.

Derfor har han også skrevet et politisk drama omhandlende lukningen af den såkaldte Irak-kommission i 2015. Dette manuskript skulle gerne udmønte sig i en spillefilm i fuld længde.

Den slags kræver som bekendt penge, for det er dyrt at lave film. Her kan den overvældende succes med ”Se, hvilken klovn” vendes til en fordel, mener Jacob Pilgaard.

”Det kommer til at åbne nogle døre. Når vi begynder at søge her til efteråret, så gør det selvfølgelig en forskel.”

Vi glæder os til at se manuskripterne bragt til live og håber, at Det Danske Filminstitut finder den store pengepung frem, når Jacob Pilgaard ringer på!

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.