Startede med et lille sted i Odense: I dag har Bar’sushi succes i flere byer

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Bar Sushi
Foto: Bar Sushi

Sponsoreret af udbringningsapp’en Wolt

Odenseanere med god hukommelse vil huske, at der førhen lå en dyrehandel skråt overfor Dalumcentret på Dalumvej.

Men nu er den kendte sushirestaurant Bar’sushi klar til at indtage samme grund i Dalum, hvor dyrehandlen i sin tid lå med sin anden restaurant i Odense.

Bar’sushi har en lang historie bag sig. Helt tilbage i 2005 åbnede den første, lille sushiforretning i Læssøegade 9.

Sidenhen flyttede Bar’sushi ind i hjørneejendommen Læssøegade 1. Der er åbnet filialer i både Vejle og Kolding – og nu udvides der altså med endnu en odenseansk Bar’sushi.

Det sker sidst i september på Dalumvej 35c, og det nyeste skud på Bar’sushi-stammen får nogenlunde samme størrelse, som den nuværende 250 kvadratmeter store forretning i Læssøegade, som fortsætter som hidtil.

At det bliver i Dalum, at det nye sushisted åbner, er ikke helt tilfældigt, fortæller ejer af Bar’sushi, Søren Gordon Rasmussen.

”Vi har tidligere har haft en foodtruck ude for at teste området med succes. Og planen er, at dække Odense med Sushi,” siger han og understreger, at Bar’sushi løbende udvider med nye forretninger forskellige steder.

Foruden to i henholdsvis Vejle og Kolding samt to i Odense, er Bar’sushi også snart klar til at prøve kræfter med København igen, afslører Søren Gordon Rasmussen overfor MigogOdense.

En japansk take-away og diner

Bar’sushi tæller altså snart fire forretninger i tre byer, men det hele begyndte i Læssøegade for 13 år siden, hvor Søren sammen med Claus Skovsted åbnede den første Bar’sushi.

De havde begge en fortid i restaurationsbranchen, og nu var lysten og tiden moden til selv at kaste sig ud som restaurantejer.

”Jeg elsker alt asiatisk mad, og Claus har tidlige haft den japanske restaurant Fudu i Odense, så det var oplagt at prøve med sushi,” fortæller Søren om selve opstarten i 2005.

Men Bar’sushi er mere end bare en sushirestaurant, eller som Søren selv beskriver stedet:

”Vi er en japansk take-away og diner med små 30 siddepladser. Og vi er egentlig ikke en restaurant, da folk sidder der, hvor take-away-kunderne også kommer.”

Derfor er der heller ikke langt fra køkkenet til kunderne.

”Vi har et dejlig stort og åbent køkken, hvor kunderne kan snakke med kokken og stille spørgsmål. Faktisk er der kun cirka 15 centimeter høj glasvæg, som adskiller kokken og gæsterne,” siger Søren.

Åbenhed og nærhed til gæsterne er derfor en stor del af stedets identitet.

”Spis til pindene knækker” hitter

Selvom Bar’sushi med Sørens egne ord mest er et take-away-sted, så er der også spisende gæster i forretningen på Lassøegade. Og især konceptet ”Spis til pindene knækker” er populært.

”Her kan du for en fast pris spise alt den sushi, som du vil, og vores kokke laver hele tiden friske stykker. Det er ikke rester, og gæsterne kan se kokkene lave et nyt fad, mens de venter. Det koncept har vores kunder taget rigtig godt imod,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Nyt samarbejde med Wolt

Selvom mange spiser på Bar’sushi, så anslår Søren dog, at omkring 70 procent af kunderne køber deres sushi som take-away.

Blandt andet derfor har Bar’sushi indledt et nyt samarbejde med madleverings-app’en Wolt, hvor folk hjemme i sofaen via mobilen kan bestille de sushi-varianter, som de har lyst til, og så få det bragt hjem til døren.

”Vi er meget glade for Wolt. Det er en fed service, og det fungerer. Vi kan med Wolt få vores mad hurtigt ud til kunderne, og det har gjort hele processen med at få bragt mad ud meget nemmere for os,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Derfor ser Bar’sushi ikke Wolt som en konkurrent til deres egen udbringning, hvor man bestiller via Bar’sushis hjemmeside, men som et rigtig godt supplement, forklarer Søren Gordon Rasmussen.

Læs mere om Wolt her

Her finder du Bar’sushis egen hjemmside, og her kan du downloade Wolt.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.