Startede med et lille sted i Odense: I dag har Bar’sushi succes i flere byer

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Bar Sushi
Foto: Bar Sushi

Sponsoreret af udbringningsapp’en Wolt

Odenseanere med god hukommelse vil huske, at der førhen lå en dyrehandel skråt overfor Dalumcentret på Dalumvej.

Men nu er den kendte sushirestaurant Bar’sushi klar til at indtage samme grund i Dalum, hvor dyrehandlen i sin tid lå med sin anden restaurant i Odense.

Bar’sushi har en lang historie bag sig. Helt tilbage i 2005 åbnede den første, lille sushiforretning i Læssøegade 9.

Sidenhen flyttede Bar’sushi ind i hjørneejendommen Læssøegade 1. Der er åbnet filialer i både Vejle og Kolding – og nu udvides der altså med endnu en odenseansk Bar’sushi.

Det sker sidst i september på Dalumvej 35c, og det nyeste skud på Bar’sushi-stammen får nogenlunde samme størrelse, som den nuværende 250 kvadratmeter store forretning i Læssøegade, som fortsætter som hidtil.

At det bliver i Dalum, at det nye sushisted åbner, er ikke helt tilfældigt, fortæller ejer af Bar’sushi, Søren Gordon Rasmussen.

”Vi har tidligere har haft en foodtruck ude for at teste området med succes. Og planen er, at dække Odense med Sushi,” siger han og understreger, at Bar’sushi løbende udvider med nye forretninger forskellige steder.

Foruden to i henholdsvis Vejle og Kolding samt to i Odense, er Bar’sushi også snart klar til at prøve kræfter med København igen, afslører Søren Gordon Rasmussen overfor MigogOdense.

En japansk take-away og diner

Bar’sushi tæller altså snart fire forretninger i tre byer, men det hele begyndte i Læssøegade for 13 år siden, hvor Søren sammen med Claus Skovsted åbnede den første Bar’sushi.

De havde begge en fortid i restaurationsbranchen, og nu var lysten og tiden moden til selv at kaste sig ud som restaurantejer.

”Jeg elsker alt asiatisk mad, og Claus har tidlige haft den japanske restaurant Fudu i Odense, så det var oplagt at prøve med sushi,” fortæller Søren om selve opstarten i 2005.

Men Bar’sushi er mere end bare en sushirestaurant, eller som Søren selv beskriver stedet:

”Vi er en japansk take-away og diner med små 30 siddepladser. Og vi er egentlig ikke en restaurant, da folk sidder der, hvor take-away-kunderne også kommer.”

Derfor er der heller ikke langt fra køkkenet til kunderne.

”Vi har et dejlig stort og åbent køkken, hvor kunderne kan snakke med kokken og stille spørgsmål. Faktisk er der kun cirka 15 centimeter høj glasvæg, som adskiller kokken og gæsterne,” siger Søren.

Åbenhed og nærhed til gæsterne er derfor en stor del af stedets identitet.

”Spis til pindene knækker” hitter

Selvom Bar’sushi med Sørens egne ord mest er et take-away-sted, så er der også spisende gæster i forretningen på Lassøegade. Og især konceptet ”Spis til pindene knækker” er populært.

”Her kan du for en fast pris spise alt den sushi, som du vil, og vores kokke laver hele tiden friske stykker. Det er ikke rester, og gæsterne kan se kokkene lave et nyt fad, mens de venter. Det koncept har vores kunder taget rigtig godt imod,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Nyt samarbejde med Wolt

Selvom mange spiser på Bar’sushi, så anslår Søren dog, at omkring 70 procent af kunderne køber deres sushi som take-away.

Blandt andet derfor har Bar’sushi indledt et nyt samarbejde med madleverings-app’en Wolt, hvor folk hjemme i sofaen via mobilen kan bestille de sushi-varianter, som de har lyst til, og så få det bragt hjem til døren.

”Vi er meget glade for Wolt. Det er en fed service, og det fungerer. Vi kan med Wolt få vores mad hurtigt ud til kunderne, og det har gjort hele processen med at få bragt mad ud meget nemmere for os,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Derfor ser Bar’sushi ikke Wolt som en konkurrent til deres egen udbringning, hvor man bestiller via Bar’sushis hjemmeside, men som et rigtig godt supplement, forklarer Søren Gordon Rasmussen.

Læs mere om Wolt her

Her finder du Bar’sushis egen hjemmside, og her kan du downloade Wolt.

Gælder også Odense: Gastromand og Mads Cortsen leverer vild nytårsmenu til døren

Skrevet af: Michael Qureshi

Mads Cortsen og Gastromand går sammen om at levere den ultimative nytårsmenu – til døren

Er du typen der ikke kan få det vildt nok på årets sidste aften, ja så er det måske nu du skal spidse ører.

For hvordan lyder kaviar, trøffel, hummer og bladguld måske?

Det er det unge stjernefrø Mads Cortsen, der dagligt lever af at servere menuer i 3-4000 kroners klassen, der er gået sammen med folkene bag Danmarks måske mest populære madblog Gastromand.dk, om at lave deres svar på den ultimative nytårsmenu.

Mads Cortsen har desuden opnået en andenplads i tv-programmet Masterchef.

Her på MigogOdense redaktionen tør vi godt at lægge hovedet på blokken og hævde, at det ikke blive

Menuen indeholder 3 snacks og 4 retter.

Med andre ord: Alt hvad man behøver for en nytårsaften i særklasse!

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Ingen detalje er for lille

Ifølge de ambitiøse herrer er intet overladt til tilfældighederne.

“Det er bare ikke nytårsaften, du ønsker at stå med en overtilberedt mørbrad eller en skilt sauce!” 

Derfor kommer menuen i 3 kasser – 1 til fryseren, 1 til køleskabet og 1 til køkkenbordet.

Samtlige råvarer er pakket i passende bøtter, poser og flasker, mærket med en farvekode for henholdsvis snacks, forret osv.

En farvekode der går igen i opskrifterne, så det er nemt at afkode og finde de rigtige råvarer – også når alkoholen går ind.

Sidst men ikke mindst er tilberedningen minimal og vejledningerne er overskuelige og nemt forståelige.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Leverer til døren

Som de eneste i landet leveres menuen til døren af professionelle kokke, som personligt gennemgår menuen, så alle forudsætninger er på plads for en perfekt aften.

“For os er det rigtig vigtigt, at alt står helt skarpt og lever fuldt ud op til jeres forventinger.

Derfor kører vores kokke selv ud og leverer alle nytårmenuerne personligt og gennemgår ved leveringen menuen med gæsterne,” forklarer Mads Cortsen til MigogOdense.

Omkring samarbejdet mellem en af Danmarks største madblogs og et uovertruffent kokke-talent lyder det;

“Mads er kompromisløs og det vildeste kokketalent.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hans nytårsmenu anno 2017 var med afstand den bedste jeg har prøvet.

Menuen er skræddersyet til den kræsne nytårsvært/gæst, der vil have det bedste af det bedste på årets sidste dag! Hvor mange andre nytårsmenuer får du eksempelvis en hel dåse luksuskaviar pr. mand?,” spørger Anders Damm fra Gastromand retorisk.

Omkring menuen tilføjer;

“Der er lagt så mange timer og så meget energi i at levere det ultimative produkt. Vi kan stå inde for hvert et gram,” afslutter Mads Cortsen.

Menuen kommer i stærkt begrænset antal, koster 995,- pr. kuvert og kan bestilles på cortsendining.dk og der leveres direkte til hoveddøren i hele Danmark (brofaste øer).

Snedronningen opføres i Rådhushallen: Gratis entré til eventyrlig forestilling

Skrevet af: Redaktionen

Julen nærmer sig med hastige skridt.

Det er nu, at december-hyggen for alvor træder i karakter.

I weekenden er der lagt op til et arrangement, der i den grad kan frembringe hyggen og ikke mindst fascinationen af dygtige unge mennesker.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Det Kongelige Teater Balletskolen Odense afholder en fortryllende forestilling i hjertet af Odense hvert år i december.

Nærmere betegnet Rådhushallen på Flakhaven. I år bliver ingen undtagelse.

Opfører Snedronningen i år

Eleverne fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og Danse Grunduddannelsen DGU – professionelt dansegymnasium vil i 2018 fortolke H.C. Andersens eventyr Snedronningen.

Der er gratis entré til alle forestillinger. For børn og voksne i alle aldre!

Skoleforestillingerne er allerede totalt forhåndsreserveret, men i weekenden afvikles der seks forestillinger over to dage ud over selve premieren på fredag.

For dem som ikke helt kender historien om Snedronningen, så følger her et meget kort oprids;

“Djævlen har skabt et spejl, der har den egenskab, at alt godt og smukt, som spejler sig deri, svinder til næsten ingenting.

Smukke mennesker og gode gerninger forvrænges og ser ækle ud. Og alt dårligt synes endnu værre.

Men da Djævelens troldskolelever vil spejle Vorherre og englene i spejlet, splintrer det og går i mange tusind stykker.

Små stykker flyver ud i verden, hvor de sætter sig i mennesker. Og rammes et hjerte af en sådan splint, så er det ganske grueligt, for det hjerte bliver ligesom en klump is…”

Hvad: Snedronningen
Hvor: Rådhushallen på Flakhaven
Hvornår: Fredag den 14. december kl. 17.00 Premiere (primært for inviterede gæster).
Lørdag den 15. december kl. 13.00, 15.00, 17.00
Søndag den 16. december kl. 13.00, 15.00, 17.00

Der er gratis entré til alle forestillinger.

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.