Startede med et lille sted i Odense: I dag har Bar’sushi succes i flere byer

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Bar Sushi
Foto: Bar Sushi

Sponsoreret af udbringningsapp’en Wolt

Odenseanere med god hukommelse vil huske, at der førhen lå en dyrehandel skråt overfor Dalumcentret på Dalumvej.

Men nu er den kendte sushirestaurant Bar’sushi klar til at indtage samme grund i Dalum, hvor dyrehandlen i sin tid lå med sin anden restaurant i Odense.

Bar’sushi har en lang historie bag sig. Helt tilbage i 2005 åbnede den første, lille sushiforretning i Læssøegade 9.

Sidenhen flyttede Bar’sushi ind i hjørneejendommen Læssøegade 1. Der er åbnet filialer i både Vejle og Kolding – og nu udvides der altså med endnu en odenseansk Bar’sushi.

Det sker sidst i september på Dalumvej 35c, og det nyeste skud på Bar’sushi-stammen får nogenlunde samme størrelse, som den nuværende 250 kvadratmeter store forretning i Læssøegade, som fortsætter som hidtil.

At det bliver i Dalum, at det nye sushisted åbner, er ikke helt tilfældigt, fortæller ejer af Bar’sushi, Søren Gordon Rasmussen.

”Vi har tidligere har haft en foodtruck ude for at teste området med succes. Og planen er, at dække Odense med Sushi,” siger han og understreger, at Bar’sushi løbende udvider med nye forretninger forskellige steder.

Foruden to i henholdsvis Vejle og Kolding samt to i Odense, er Bar’sushi også snart klar til at prøve kræfter med København igen, afslører Søren Gordon Rasmussen overfor MigogOdense.

En japansk take-away og diner

Bar’sushi tæller altså snart fire forretninger i tre byer, men det hele begyndte i Læssøegade for 13 år siden, hvor Søren sammen med Claus Skovsted åbnede den første Bar’sushi.

De havde begge en fortid i restaurationsbranchen, og nu var lysten og tiden moden til selv at kaste sig ud som restaurantejer.

”Jeg elsker alt asiatisk mad, og Claus har tidlige haft den japanske restaurant Fudu i Odense, så det var oplagt at prøve med sushi,” fortæller Søren om selve opstarten i 2005.

Men Bar’sushi er mere end bare en sushirestaurant, eller som Søren selv beskriver stedet:

”Vi er en japansk take-away og diner med små 30 siddepladser. Og vi er egentlig ikke en restaurant, da folk sidder der, hvor take-away-kunderne også kommer.”

Derfor er der heller ikke langt fra køkkenet til kunderne.

”Vi har et dejlig stort og åbent køkken, hvor kunderne kan snakke med kokken og stille spørgsmål. Faktisk er der kun cirka 15 centimeter høj glasvæg, som adskiller kokken og gæsterne,” siger Søren.

Åbenhed og nærhed til gæsterne er derfor en stor del af stedets identitet.

”Spis til pindene knækker” hitter

Selvom Bar’sushi med Sørens egne ord mest er et take-away-sted, så er der også spisende gæster i forretningen på Lassøegade. Og især konceptet ”Spis til pindene knækker” er populært.

”Her kan du for en fast pris spise alt den sushi, som du vil, og vores kokke laver hele tiden friske stykker. Det er ikke rester, og gæsterne kan se kokkene lave et nyt fad, mens de venter. Det koncept har vores kunder taget rigtig godt imod,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Nyt samarbejde med Wolt

Selvom mange spiser på Bar’sushi, så anslår Søren dog, at omkring 70 procent af kunderne køber deres sushi som take-away.

Blandt andet derfor har Bar’sushi indledt et nyt samarbejde med madleverings-app’en Wolt, hvor folk hjemme i sofaen via mobilen kan bestille de sushi-varianter, som de har lyst til, og så få det bragt hjem til døren.

”Vi er meget glade for Wolt. Det er en fed service, og det fungerer. Vi kan med Wolt få vores mad hurtigt ud til kunderne, og det har gjort hele processen med at få bragt mad ud meget nemmere for os,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Derfor ser Bar’sushi ikke Wolt som en konkurrent til deres egen udbringning, hvor man bestiller via Bar’sushis hjemmeside, men som et rigtig godt supplement, forklarer Søren Gordon Rasmussen.

Læs mere om Wolt her

Her finder du Bar’sushis egen hjemmside, og her kan du downloade Wolt.