Sund økonomi i din startup eller forening

Skrevet af: Martin Jørgensen

Få styr på budgetter og regnskab med de rette redskaber

Uanset om du drømmer om at starte egen virksomhed, eller du allerede er godt i gang, så er det øverste på listen med de sjove arbejdsopgaver næppe bogføring og regnskab! Lige så indviklet, det kan være at lave årsregnskab og momsregnskab, lige så vigtigt er det at have styr på disse centrale ansvarsområder for at sikre virksomhedens sunde økonomi.

Dagene hvor man måtte notere dags- og månedsregnskab på stiplede linier i papirhæfter er længe ovre, men alligevel bokser mange med regnskabet i regneark på computere. Der kan dog ske uheldige slåfejl i forhold til tal eller i kodningen, og det kan tage timevis at finde fejlen og rette op på den.

 

Solid bogføring – uden udgifter til revisor!

Men du behøver nu ikke tage en lang efteruddannelse som revisor for at få bogføringen op at køre, for der findes efterhånden et bredt og solidt udvalg af online bogføringsprogrammer på dansk. Det koster ofte et mindre beløb i månedligt abonnement at benytte sig af disse regnskabsprogrammer – til gengæld vil du ofte kunne finde et bogføringsprogram som passer til flere af dine behov.

Tænk derfor nærmere over, hvad du har brug for, at et regnskabsprogram hjælper med – fx løn, årsbudget, årsregnskab, fakturaer eller overblik over medlemskontingenter, hvis det er en forening. Undersøg derefter de mange forskellige muligheder online og tjek brugernes anmeldelser, så du kan være sikker på at finde det rette bogføringsprogram til dine behov.

Hvis du ikke føler dig som den helt store ekspert på regnskabsområdet, så læg vægt på beskrivelser og anmeldelser, hvor brugervenligheden først og fremmest fremhæves. Det rette regnskabsprogram, som er nemt at bruge, forstå og at betjene, vil nemlig spare dig for meget besvær og gøre regnskabet til en hel del mere behagelig opgave at udføre i det daglige. Har du ansvaret for regnskab i en forening, kan du endda prøve forskellige programmer ad uden at betale noget, da der findes op til flere online bogføringsprogrammer, der gratis til foreninger.

 

Lev op til alle krav virksomhedens bogføring

En meget central fordel ved at benytte online bogføringsprogrammer er også, at du lever op til krav om, hvordan en virksomhed skal udføre sit regnskab. Laver du eksempelvis dit regnskab i Excel, kan det være på kant af loven, da kravet er at man ikke må kunne ændre i fx transaktioner i regnskabet på et senere tidspunkt.

Et andet krav går på sikker opbevaring af regnskabet, fx beskyttelse mod brand, oversvømning samt computerrelaterede uheld og datalæk, ligesom du altid skal opbevare de sidste 5 års regnskab for virksomheden. Med et online bogføringsprogram har du på den måde altid sikker tilgang til dine regnskaber og vigtige dokumenter, ligesom udbyderen af programmet sørger for professionel sikring af dine data.

Det kan altså i høj grad betale sig at tjekke op på andre nemmere måder at lave sine regnskaber og bogføring – både i forhold til tidsforbrug, men så sandelig også i forhold til virksomhedens drift.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019