Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sundhedsministeren melder ud: Der er to gode – og en enkelt dårlig nyhed

Af Michael Qureshi

Landets sundhedsminister Magnus Heunicke er blandt de mennesker i Danmark, som har allerbedst styr på Corona-tallene.

Fredag skriver han via sin personlige profil på Facebook, at der er grund til optimisme på flere punkter. Han serverer to gode – og en enkelt dårlig nyhed til danskerne.

Den første gode nyhed set fra hans stol er, at vi er godt med, når det gælder levering og brug af vacciner.

“Danmark ligger i spidsen blandt alle EU-lande, når det handler om at få de leverede vacciner taget i brug.

I dag får vi rundet en milepæl, som jeg har set frem til: Om nogle timer har vi nået, at samtlige beboere på vores plejehjem er blevet tilbudt vaccinen.

Et vigtigt skridt fremad for at beskytte vores mest udsatte.

Vi kan se, at vi har en rekordhøj deltagelsesprocent, tak til de ældre og medarbejderne for at gå foran og vise os alle vejen ud af pandemien. Det er så flot,” skriver Magnus Heunicke.

Kurven er knækket igen

Den anden gode nyhed er i forhold til smittetallene. Torsdag var en god dag, hvor der “kun” var 1842 registrerede smittetilfælde og med en positivprocent på 1,76.

“Tiltagene virker, og vi kan se, at vi har tøjlet smittekurverne. Derfor er det helt afgørende, at vi alle holder fast nu.

Meget vigtigt: Ingen må tolke at smitten går ned som et signal om, at vi skal slippe grebet og bløde op på vores efterlevelse af restriktioner og anbefalinger.

Vi må og skal længere ned i smittetal og antal indlagte. Fra i dag gælder derfor det 2 meters afstandskrav, fordi vi nu skal stå sammen om at få banket smittetallene ned,” lyder det videre.

Engelsk Corona-variant spreder sig

Der er som nævnt også lidt dårlige nyheder. Den meget smitsomme engelske Corona-variant som er skyld i yderligere restriktioner ser ud til at brede sig i landet.

“Selv om de generelle smittetal begynder at gå ned, gælder det ikke for den engelske variant. Den fortsætter med at brede sig neden under i vores daglige smittetal.

Den er nemlig som bekendt mere smitsom end de varianter, vi har haft hidtil.

Derfor vil den på et tidspunkt i løbet af februar blive den dominerende virus i den danske epidemi, og vores opgave er kort og godt, at den skal have så lidt kraft som muligt i sig, når den tager over.

Derfor har vi nu i de her hårde januar-uger et vindue til at få de smittetal banket ned.

Del artikel

Andre læser også