Svane Køkkenet Odense skaber særlige events: Kokkedyst mellem Fyns to bedste håndboldhold

Skrevet af: Kamilla Kilias

Forleden slog Svane Køkkenet Odense dørene op til en klassisk kokkedyst mellem Odense Håndbolds ligadamer og GOG’s ligaherrer.

Deres store showroom på Rødegårdsvej 209 var denne aften fyldt med mere end bare stilrene køkkener.

Mellem udstillingerne var der linet meterlange og dekorerede borde op, mens butikkens hjerte og madværksted var gjort klar til at danne ramme om den gastronomiske duel.

De to hold, der til hverdag kæmper om vigtige point i den bedste danske håndboldliga, skiftede derfor spillertrøjerne og harpiksen ud med forklæder og køkkenmaskiner.

GOG vs. Odense Håndbold

Selvom rammerne var nye for de fynske håndboldspillere, så kunne begge hold trække på de samarbejdserfaringer, de gør sig på banen.

Den gastronomiske kokkedyst krævede nemlig mere end blot mestring af kødgryderne:

“Kokkedysten handler i bund og grund om at lave mad. Hvert hold får stillet en kok og nogle råvarer til rådighed, og så bliver de guidet gennem madlavningen.

Men de bliver også målt på parametre som borddækning, samarbejde og præsentationen af maden.

”Så holdene bliver udfordret og kommer lidt ud af deres komfortzone”, fortæller Carsten Eriksen, der er direktør og indehaver af Svane Køkkenet Odense.

Det er ikke helt tilfældigt, at det netop er de to hold, der blev scoutet til torsdagens store duellering i køkkenet.

Svane Køkkenet Odense har længe været sponsor for begge håndboldhold.

Både pigerne fra Odense Håndbold og drengene fra GOG gik kampklare til opgaven:

“Vi synes, det er hyggeligt at lave ting sammen uden for banen, og så kan man bruge det som en slags teambuilding,” siger Kamilla Kristensen fra Odense Håndbold.

Hun tilføjer, at hun synes konkurrenceelementet er sjovt, og at de håber at vinde over herrerne fra GOG.

Emil Jakobsen fra GOG mener også, at det er en god og ny måde at lære både hinanden og modstanderholdet at kende på:

“Det er super hyggeligt med sådan et arrangement med Odense-pigerne.

Vi lærer både dem og hinanden at kende på lidt andre måder. Vi bliver rystet sammen og får grint sammen – og det er jo altid godt for et hold.

Sponsorer var inviteret
Til at bedømme holdendes gastronomiske og kreative evner var sponsorer og samarbejdspartnere inviteret.

Ud over at vurdere spillernes præstation i køkkenet, var der også rig mulighed for at netværke på kryds og tværs:

“Hele idéen er at skabe synergi i to store, fynske klubber. En anden ting er, at få de her meget store netværk til at være sammen på kryds af hinanden.

Jeg håber på den måde, at spillerne får en anden måde at skabe et bånd og snakke med deres sponsorer på,” siger Carsten Eriksen.

Netop den anderledes måde at være sammen med både sponsorer og de to håndboldhold på er noget, som GOG’s klubdirektør synes godt om:

“Det er en god måde at arbejde sammen med Odense Håndbold og lægge vores netværk sammen på til et enkelt arrangement hos vores fælles partner,” siger Kasper Jørgensen.

Han tilføjer:

“Det er sjovt at få set spillerne i andre sammenhænge end på håndboldbanen. Og så kommer vores samarbejdspartnere også lidt tættere på spillerne.

Klubdirektøren fra Odense Håndbold, Lars Peter Hermansen, ser også arrangementet som en god kontrast til håndboldbanen:

“Vi synes, det er et spændende og anderledes arrangement, der er et godt afbræk til en travl hverdag, hvor spillerne udelukkende har fokus på håndbold.

Det er dejligt at komme herud og lave en masse socialt sammen og hygge sig på tværs af klubberne og sponsorerne,” forklarer Lars Peter Hermansen.

Kreative netværksformer
Kokkedysten mellem de to håndboldklubber har fundet sted tre gange før, og det er ikke de eneste netværk-arrangementer Svane Køkkenet Odense er vært for.

“Vi laver også kokkedyste mellem nogle af vores allerstørste kunder.

Det kunne for eksempel være et typehus-firma med flere afdelinger i landet, hvor vi så inviterer to afdelinger ind og laver en dyst mellem dem,” fortæller Carsten Eriksen.

Svane Køkkenet Odense afholder kokkedyst-arrangementet i flere forskellige anledninger med det fælles formål, at de vil lære deres netværk bedre at kende.

“Det er en meget afslappet måde at netværke på i stedet for bare at bytte visitkort – og det vil vi gerne være garant for,” siger Carsten Eriksen.

Han tilføjer også, at det at netværke over mad gør, at man er mere afslappet og tilpas, og så kan man ikke bare smutte hurtigt igen.

Kokkedystens vindere

Hvad angår kokkedysten mellem de to fynske håndboldklubber, så lå skæbnen i deres netværk og samarbejdspartneres hænder.

Stemmesedlerne blev nøje talt op, og i sidste ende måtte Odense Håndbolds damer se sig slået, da det var GOG’s håndboldherrer, der havde præsteret bedst i køkkenet og ved serveringen.

De kunne derfor stolt løfte trofæ og arme i vejret.

Kan ryge over 20 grader i næste uge: Så vildt bliver påskevejret

Skrevet af: Redaktionen

Okay, indrømmet.

Det her bliver måske den vanskeligste påske, vi har oplevet i Danmark i årtier – ja måske nogensinde.

Mens politiet og regeringen appellerer til, at vi holder os mest muligt hjemme, så er påskevejret tilsyneladende ude på at drille os.

For TV2 Vejrets seneste prognoser varsler om en noget lun påske.

Det starter allerede på mandag, når et højtryk rammer Danmark. Her er der lidt uenighed mellem DMI og TV2 Vejret omkring temperaturerne her i Odense.

For her vurderer man hos TV2, at det ganske vist vil føles lunt, men det bliver ikke over 15 grader.

DMI er derimod ude og melde om helt op til 20 grader. Ja, faktisk mener man, at den kan ryge over de magiske 20.

Vejret de kommende dage
Kilde DMI

 

Det er til at græde over

Kigger man så på selve påskedagene, så er det nærmest før, at man triller nogle tårer, når nu omstændighederne er som de er.

Langfredag d. 10. april melder TV2 Vejret nemlig 17 grader og sol. Det samme gør sig gældende lørdag d. 11. april med 18. grader. Påskedag rammer også de 18 grader.

2. påskedag som indtil videre er sidste dag i Danmarks nedlukning er på 19 grader, mens man så vurderer, at tirsdag d. 14. april bliver det 20 grader.

Helt så optimistisk er DMI dog ikke. Men de er dog pænt på linje med TV2 Vejret omkring påskedagene, hvor de lidt mere forsigtigt skyder på omkring de 16-17 grader og sol.

Her er TV2 Vejrets bud på påskevejret

Påskevejret Kilde TV2 Vejret

 

Her er DMIs bud på påskevejret

Påskevejret
Kilde DMI

 

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.