Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag testen her: Hvilken ladetype er du?

Af Christina Frederiksen
Foto: Marthe Thu
Foto: Marthe Thu

Der er mange beslutninger at træffe, når elbilen er købt, og du skal vælge en ladeløsning. De første spørgsmål er oftest:

Hvilken aftale passer bedst til mit kørselsbehov? Vil jeg købe eller leje? Hvad med afgiftsrefusion, hvordan får jeg det?

Dertil kommer andre tilvalg såsom udseende og farve, hvilket mærke skal ladeboksen være, og giver det mening for mig at vælge en aftale med ekstra support?

Undersøgelser, som Energi Fyn har foretaget, har for eksempel vist, at 29% af elbilsejerne oplever, at de har stået i en situation, hvor de har haft brug for ekstra hjælp, så beslutningen om, hvorvidt support skal indgå, er derfor vigtig at forholde sig til.

Det er med andre ord ikke for ingenting, at mange beskriver udvalget af ladeløsninger som en “jungle”, der er svær at finde rundt i.

“Opladningsbehovet er ikke det samme fra person til person.

For vennerne er det måske en lejeløsning, der passer bedst. For naboen er en udvidet supportaftale måske et godt valg, og for den travle kollega og familiefar er det måske noget helt andet, der er i spil,” lyder det fra Maria Varnild, teamleder, ved Energi Fyns ladeteam.

For at blive klogere på, hvilken ladeløsning, der er den rigtige for dig, har Energi Fyn lanceret en test. Den skal gøre det nemmere for alle, der er på vej ud for eller allerede har købt en el-bil.

Baseret på ønsker for opladningen giver testen en god indikation af, hvilken retning der er den rigtige for dig at vælge.

Tag testen her.

“Mange har svært ved at vurdere deres kørselsmønster og dermed også deres ladebehov. De tror, at de får brug for at lade en hel masse på farten. Men virkeligheden er som regel en anden,” siger kommerciel direktør hos Energi Fyn, Finn Andersen og tilføjer:

“Tidligere analyser af elbilforbrugere viser tydeligt, at en ladeboks hjemme i carporten eller på husmuren er alt rigeligt til at dække opladningsbehovet i hverdagen.

For majoriteten af bilejerne er der med andre ord sjældent behov for at vælge en aftale med en fast pris hver måned for at kunne lade “ude”.

I stedet bør man kigge på, om der er support inkluderet, hvad el-aftalen rummer, om man kan få afgiftsrefusion, og om der er en nem mulighed for at følge sit forbrug.”

Har du behov for at finde ud af, hvilken ladetype du er, så kan du altså tage testen her.

Fakta

Energi Fyn er et af Danmarks ældste andelsejede energiselskaber med mere end 215.000 fynske andelshavere. Energi Fyn driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn og har blandt andet et dedikeret team til at yde rådgivning om ladestandere.

Dansk døgnsupport er inkluderet som standard i alle deres ladeløsninger, og der er tilmed mulighed for at tilvælge en udvidet supportaftale for ekstra tryghed.

Energi Fyns ladeteam taler hver dag med en masse kunder, som bliver rådgivet om kørselsbehov, ladeløsninger og supportmuligheder. Derfor har Energi Fyn lavet testen: Hvilken ladetype er du?

Denne kan hjælpe med afklare flere spørgsmål i forbindelse med anskaffelse af en ladeløsning.

Del artikel

Andre læser også