MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vokseværk hos Tarup Centeret: Får grønt lys til ny udvidelse

Af Jens Erik Møller
Foto: Tarup Center.
Foto: Tarup Center.

Der har længe været planer om at udvide Tarup Center, og nu er der grønt lys fra By- og Kulturudvalget. Der mangler derfor nu kun et formelt ja fra byrådet, før man kan gå i gang med en udvidelse af butikscenteret med yderlige 2.285 kvadratmeter.

”Hvis alt går vel, og byrådet giver sit ja, så kan vi gå i gang i løbet af efteråret,” siger ejer af Tarup Center, Karsten Bill Rasmussen, til fyens.dk.

Tarup Centeret i det nordvestlige hjørne af Odense åbnede tilbage i 1968. Dengang havde centeret 21 butikker fordelt på 9.000 kvadratmeter. Siden da er det blevet udvidet flere gange, og i dag har det 44 forskellige butikker under sit tag. I alt er butikscenteret på 22.000 kvadratmeter med tilhørende 600 p-pladser. Der er derfor tale om en markant udvidelse.

Biograf og større butikker på vej

Ifølge lokalplanen, som By og Kulturudvalget nu har nikket ja til, ønsker man at supplere det eksisterende butiksudbud med nye og større butikskoncepter og centerfunktioner som frisører, restauranter, caféer, hotel, biograf og fitnesscenter.

Lokalplanen giver mulighed for en op til fire etages bygning ud mod krydset Rugårdsvej og Rismarksvej faldende til tre etager ud mod Rismarksvej i retning mod Rugvang.

Odense Letbane får endestation ved Tarup Center, og i den gældende letbane-lokalplan beskrives en pladsdannelse ved hjørnet af Rugårdsvej og Rismarksvej. Odense Letbane og ejeren af Tarup Center ønsker med denne lokalplan at integrere den kommende letbanestation og de tilhørende servicefaciliteter med centeret.

Den nye udvidelse ventes at kunne stå færdig i løbet af 2019, hvis alt går efter planen.

Del artikel

Seneste nyt