Årets tattoo-fest i Odense: Kæmpe tattoofestival åbner i weekenden

Af Michael Qureshi
Foto: HCA Ink
Foto: HCA Ink

I den kommende weekend vender Tattoofestivalen HCA INK – HC Andersen Tattoo Festival retur i Dok5000 fra på fredag d. 30. august til søndag d. 1. september..

Den første udgave af HCA INK – HC Andersen Tattoo Festival sidste år var en succes, så derfor afholdes den anden årlige udgave af den internationale tattoomesse igen.

I år udvides festivalen med en ekstra dag, så der også er åbent om søndagen.

Til HCA INK 2019 i Dok5000 vil alle interesserede og nysgerrige kunne opleve de bedste tatovører fra ind og udland, der vil udføre deres arbejde på messen.

Publikum kan komme helt tæt på og opleve tatoveringerne blive udført, eller selv blive tatoveret af nogle af de bedste tatovører, der i forbindelse med eventet kommer til Odense fra mange forskellige lande som tæller lande som SydKorea, USA, Canada, Mali, Ukraine, Rusland, Norge og Letland.

Foto: HCA Ink

Festival for alle

Det er den lokale tatovør Morten Jørgensen fra Søhus Tattoo, der står bag Odenses tattoofestival. Det gør han blandt andet i samarbejde med arrangørerne af den succesrige Prison Ink Tattoo Festival i Fængslet, Horsens.

Han forklarer, at der vil være omkring 150 tatovører på plads i Dok5000 og understreger, at det er en festival, hvor man godt kan få en stor oplevelse selvom man ikke selv er tatoveret.

“Det er for alle nysgerrige, der gerne vil se, hvordan tatoveringer bliver lavet og opleve det på tæt hold.

Hvis man har overvejet at få en tatoveringer er det et god sted, at komme til at se mange forskellige tatoveringer.

Det er nemt at få sig en snak med en tatovør, om det man har overvejet,” siger han.

Arrangøren understreger, at det altid er muligt, at få en aftale på stedet til HCA INK, hvis man gerne vil tatoveres.

Kim Hall fra Hall’s Tattoo Parlour ligger også vejen forbi HCA INK 2019 – HC Andersen Tattoo Festival. Har laver bl.a portrætter og Black’N’grey tatoveringer

Foto: Hall’s Tattoo Parlour

Burgere og motorcykler
HCA INK er en tattoofestival med tryk på festival, og et stort udendørsareal ved siden af Dok5000 åbnes op med barer, DJ og mad ligesom nogle af de bedste professionelle graffitikunstnere maler store streetart værker på den tilstødende bygning.

Det er blandt andet planen, at Kim Larsen skal hyldes med et kæmpeportræt, der skal males over de tre dage.

Der bliver også lagt op til en ren burger-battle, når tre af Odenses kendte udbydere af streetfood, rykker ned til HCA INK.

Her vil To Svin, Burger Anarchy og Den lille kabys servere deres bedste bud på de vildeste burgere, som du kan opdrive i Odense – både i kød og vegetarudgaver.

Foto: HCA Ink

Lørdag d. 31. august afholdes der desuden et HCA INK BIKE MEET, hvor motorcykelfolket inviteres til et endagstræf i området omkring Dok5000, hvor de samtidig kan opleve tattoofestivalen.

I løbet af de tre dage vil man også kunne se kåringerne af bedste tatoveringer i 12 kategorier fra scenen inde i Dok5000.

HCA INK har åbent fra fredag d. 30. august til søndag d. 1. september.

Fredag og lørdag fra kl. 11 – 23 og søndag 11 – 18.

Efter kl. 23 er der desuden afterparty for alle interesserede fredag og lørdag.

Entre: 100 pr. dag eller 200 kr. for alle tre dage.

Du kan følge Facebook-begivenheden her

Læs mere her www.hcaink.dk