MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sov godt: Sengeforretning afholder stor søvnfestival

Af Christina Frederiksen

Næsten halvdelen af alle danskerne oplever problemer med at sove.

Ifølge søvnekspert tenderer både omfang og konsekvenser af vores søvnbesvær nu en folkesygdom, der bør have meget mere fokus i den offentlige debat om sundhed.

Derfor afholder TEMPUR Sleep Store i Odense lørdag den 1. juli sin første Søvnfestival.

”En god nattesøvn er entydigt den største individuelle trivselsfaktor i vores liv, og det får slet ikke nok opmærksomhed, når man tænker på, at søvnproblemer efterhånden er blevet en folkesygdom i Danmark,” siger søvnekspert Mikael Rasmussen.

Mikael Rasmussen har specialiseret sig i stress, trivsel og søvn og er bl.a. forfatter til bogen ”Sov godt hele natten.”

Han peger på, at god søvn ikke alene styrker immunforsvar, hukommelse og indlæringsevne samt giver bedre humør og mere overskud. Det reducerer også risiko for stress, diabetes, fedme, åreforkalkning og hjertekarsygdomme. 

Derfor er den seneste udgave af Sundhedsstyrelsens store rapport ”Danskernes sundhed” også læsning, der bør give stof til eftertanke, siger Mikael Rasmussen.

Rapporten viser, at 49,2 procent af danskerne oplever søvnproblemer, og 15 procent af de adspurgte oplyser, at de er meget generet af det. Det tal har været støt stigende i en længere årrække. 

Bliv klogere på søvnen

At danskernes nattesøvn er udfordret, oplever man også i TEMPUR Sleep Store i Odense. Hver dag kommer der kunder, som beretter om problemer med at sove om natten og efterspørger gode råd i butikken, fortæller søvnvejleder Anja Find. 

Det blev startskuddet til den kommende TEMPUR Søvnfestival, som lørdag den 1. juli løber af stablen for første gang. 

Her vil søvnekspert Mikael Rasmussen være til stede og holde en række oplæg om, hvorfor søvnen er så vigtig, og hvordan man kan optimere sin nattesøvn.

Butikkens søvnvejledere står også klar med gode råd og inspiration, og dagen igennem vil der være konkurrencer, bobler og baristakaffe til alle gæster.

”Vi har et stort ønske om at sætte mere fokus på søvnen, fordi den er så vigtig for vores sundhed og trivsel.

Det vil vi gerne gøre på en hyggelig, inspirerende og uformel måde ved at invitere folk herind og give dem noget brugbart med hjem. Det er målsætningen for vores Søvnfestival,” siger Anja Find.

Søvnfestivalen bliver afholdt lørdag den 1. juli fra kl. 10-16 i TEMPUR Sleep Store i Odense. 

Del artikel

Andre læser også