Testen der kan splitte Odense: Hvem laver byens bedste brunsviger?

Skrevet af: Redaktionen

Brunner, brånsvi’er, bronsvir’ eller brunsviger.

Ja, kært barn har mange navne, men selvom der er uenighed om navnet, så er der vist bred fynsk enighed om, at den smørfyldte farinkage er højt elsket.

Men hvor tager du hen, når du skal have den perfekte brunsviger? Og hvor synes vi på MigogOdense, at Odenses bedste brunsvigere bliver bagt?

Vi har spurgt rundt, fået en masse gode forslag, og så har vi smagt på nogle af Odenses angiveligt bedste brunsvigere.

Vi er med på, at “den gode brunsviger” er et meget individuelt spørgsmål. Der er forskel på, hvordan man vil have remoncen, det er vidt forskelligt, hvor højt man vægter bunden – og hvordan man vil have den – og så har vi også taget parametre som udseende og samlet oplevelse med i vores vurdering. Og her på redaktionen endte vi med at være ret enige.

Efter forskellige input endte vi med at smage på brunsvigere fra:

  • Wienerbageriet Døckerslund
  • Kvickly på Skibhusvej
  • Wendorff
  • Tankens Bageri i Stige
  • Rise’s Brød
  • Kornbageren
  • Conditoriet Hauges Plads

Og herunder kan du læse vores vurdering. Måske er du dybt uenig, måske synes du det samme som os, og måske giver det dig bare lyst til at smage ‘brånneren’ fra alle bagerierne.

Wienerbageriet Døckerslund

På Skibhusvej 179 finder du Wienerbageriet Døckerslund. Bageren er særdeles vellidt i Skibhuskvarteret og trækker tit lange køer ud på fortovet, men kan de nu også lave brunsviger?

Vores vurdering
Kagen ligner en brunsviger, som man selv kan bage den – og det er positivt. Nogle steder er der meget fyld, andre steder er der næsten ikke noget, men det passer nok meget godt til smag og behag.

Bunden er dejlig blød og fugtig, og remoncen smager godt igennem, men på minussiden var der efter nogle af smagernes mening for meget dej i forhold til mængden af fyld.

For at understrege den individuelle smag af ‘perfekt brunsviger’ var der nogle, der havde Døckerslund-bageren brunsviger helt i top, mens andre havde den langt nede på listen.

Brunsviger fra Wienerbageriet Døckerslund.

Kvickly på Skibhusvej

Flere har anbefalet os at prøve brunsvigeren fra bageren i Kvickly på Skibhusvej, så dér måtte vi også forbi. Det fortrød vi ikke.

Vores vurdering
Kagen ser dejlig crunchy ud med lækkert krystalliseret farinfyld. At bunden ser lidt tør ud, bliver så rigeligt opvejet af, at den er dejlig blød og nærmest saftig i munden. Farinfyldet lever op til sit crunchy look, og under skorpen finder man et blødt lag perfekt karamelliseret farinmasse.

Alt i alt har brunsvigeren fra Kvickly på Skibhusvej efter vores mening en perfekt balance mellem dej og farinfyld, og alle var enige om, at den var værd at køre langt efter.

Brunsviger fra bageren i Kvickly på Skibhusvej.

Wendorff

Hos Wendorff kan man som regel regne med, at bagværket er i orden. Men kan de også finde ud af at lave brunsviger?

Vores vurdering
Kagen ser fugtig og indbydende ud med en tynd bund og godt med fyld. Fordelingen af farinfyldet er jævnt fordelt, og på grund af den tynde bund smager fyldet meget igennem – dem med hang til mindre remonce mente, at det næsten smagte for meget igennem.

Den tynde bund betyder desuden, at kagen er nem at komme igennem, og her på redaktionen var vi alt i alt godt tilfredse med Wendorffs brunsviger, som havde en god smag med noter af lakrids.

Brunsviger fra Wendorff.

Tankens Bageri i Stige

På Stigevej 236 ligger Tankens Bageri, og hvis man ikke lige ved det, så opdager man ikke, at der ligger en bager gemt i tankstationen i Stige. Det er ærgerligt, for Tankens Bageri bager efter vores vurdering en helt fantastisk brunsviger.

Vores vurdering
For det første ser kagen lækker, snasket og enormt indbydende ud. Efter vores – og i øvrigt mange andre odenseaneres – er forholdet mellem farinfyld og dej tæt på perfekt. Dejen er lækker fugtig, og sukkeret i farinfyldet er godt kogt ud.

Vores smagere gav dommen “genial smag af brun og sviger – føles om fløjl på tungen,” og alle på redaktionen var imponeret over ‘tankens brunsviger’.

Tanken i Stige.

Brunsviger fra Tankens Bageri.

Rise’s Brød

I Hunderupkvarteret finder du Rise’s Brød. Vi har hørt meget godt om bageriet, så selvfølgelig skulle deres brunsviger også med i vores test.

Vores vurdering
Mange af vores smagere var enige om, at kagen fra Rise’s så lidt kedelig og tør ud, men det hjalp meget at sætte tænderne i den. For trods udseendet er både dej og farinfyld udemærket både i fordeling og konsistens, og brunsvigeren efterlod et langt bedre sidste end første indtryk.

Brunsviger fra Rise’s Brød.

Kornbageren

Kornbageren har en beskeden adresse og er en lille, hyggelig bager. Og deres brunsviger er lige så charmerende som bageriet.

Vores vurdering
Kagen ligner en rigtig brunsviger, som mor laver den. Det er altid positivt. Nok oplevede nogle af os en lidt tør bund, men den opleves overraskende luftig, og farinfyldet – der efter nogles smag var lidt for tyndt – smager godt og er fint krystalliseret.

Brunsviger fra Kornbageren.

 

Conditoriet Hauges Plads

På Middelfartvej finder du Conditoriet Hauges Plads, som er Bolbros lokale bager. Bagerens gode ry er nået ind til os på redaktionen, og derfor skal vi også prøve deres brunsviger.

Vores vurdering
Kagen ser dejligt snasket ud. Flere steder er farinfyldet dog tyndt og så gennemsigtigt, at det blotter den glatte dej nedenunder. Det trak ned hos nogle af smagerne.

Selvom farinlaget er lidt tyndt (efter nogles smag), er dejen dejligt fugtig og luftig, og alt i alt smager Bolbros bidrag til brunsvigertesten rigtig udmærket, selv om nogle savner lidt tykkere farinfyld.

Brunsviger fra Conditoriet Hauges Plads.

 

Tanken og Kvickly – og andre gode brunsvigere på Fyn

Efter at have spist os gennem syv af Odenses bedste brunsvigere – og trods uenigheder – er vores dom ganske klar: Vores favorit-brunsvigere i Odense fås på Tankens Bageri i Stige og i Kvickly på Skibhusvej.

Disse to brunsvigere har det hele – efter vores smag – og kommer nok til at give anledning til et par køreture i fremtiden.

I vores jagt på Odenses bedste brunsviger løb vi også ind i en del anbefalinger til gode brunsvigere uden for Odense, og de varme anbefalinger vil vi her fra MigogOdense skynde os at give videre. Det drejer sig blandt andet om:

  • Bentes Bageri i Ryslinge
  • Stub’s Bageri i Langeskov
  • Vesterport Bageri i Faaborg
  • Vissenbjerg Bageri

Hvilken kage skal vi teste næste gang?

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her