Thai-kæde er åbnet i Odense: Wokshop satser på autentiske thai-retter

Skrevet af: Daniel Poulsen

Forleden åbnede Wokshop deres første restaurant i Odense ud til gågaden midt i byen.

Det er kædens syvende restaurant, og det er første gang, de udvider med en lokation uden for Sjælland.

Den thailandske restaurant byder på lidt af hvert indenfor det asiatiske køkken og skiller sig ud på flere positive områder.

En anden tilgang til servering

Når maden bliver serveret på bordet af tjeneren, sker det ikke helt på traditionel vis, hvor man får retten på en tallerken foran sig.

En af de mest populære retter til frokost, red chicken curry, bliver anrettet med ris og selve retten på hver sin tallerken.

Ifølge restaurantchef på Wokshop i Odense Katja Jakobsen, der tidligere har haft sin faste gang hos Snik Snak, er det helt bevidst, da det skaber nye kombinationer.

“Man får muligheden for at dele retten, som man gør mange steder i Asien, og på den måde kan gæsten få smagt lidt af hver ret, hvis man er flere i selskabet.”

Alt fra wok til salater og nudler

Hos Wokshop er man ikke kun til salater eller karryretter, men man prøver at tage det bedste fra hver sin gren.

Maden er meget traditionel, men mange af ingredienserne kommer ikke fra Danmark, når de tilberedes i køkkenet af de thailandske kokke.

Derimod kommer de friske fra udlandet.

“Minimum en tredjedel af vores råvarer bliver sendt hjem fra Thailand en gang om ugen, hvor vi har nogle gode aftaler med restauranter” siger Katja Jakobsen.

Restauranten har åbent til både frokost og aften, og til de ekstra sultne har Wokshop en speciel ret, der allerede nu er blevet et hit blandt gæsterne, når de skal vælge en sidste ret til den søde tand.

“Vi har en lækker dessert som friterede bananer med vaniljeis. Den er rigtig, rigtig populær,” forklarer restaurantchefen.

Odense passer godt ind

Hos Wokshop er man utrolig glade for at være kommet til Fyns største by, hvor man har taget chancen for at få prøvet nye ting af.

“Loungeområdet er første gang, vi prøver det af i en Wokshop-restaurant.

Der har vi fundet ud af, at det er rigtig populært. Odense er en stor by, og der sker mange nye ting,” siger Katja Jakobsen

Wokshop er desuden også begejstret for at være til stede i Odense, hvor man i Snik Snaks tidligere lokaler håber på solid opbakning fra nær og fjern.

“Der er så mange, der har været henne og kigge, fordi området ude foran er helt nyt. Man kan ikke gå forbi os uden at se os i hvert fald. Vi er ret tydelige på gaden.” slutter restaurantchefen.

Du kan finde Wokshops hjemmeside her:

http://www.wokshop.dk/

Hvad: Wokshop i Odense

Hvor: Jernbanegade 14

Hvornår: Åbent søndag-torsdag 11:30-21:00 og fredag-lørdag 11:30-22:00

Klog manøvre gør det muligt: Odense Blomsterfestival vender stærkt tilbage i 2020

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Kommune skærer hårdt på budgettet til kulturen i Odense.

Det betyder blandt andet, at tilskuddet til Odense Blomsterfestival forsvinder, og det kunne have ramt den populære festival hårdt.

Men Odense Blomsterfestival bliver fremadrettet en del af H.C. Andersen Festival, og det betyder, at niveauet holdes også i 2020.

Det skriver Fyens.dk.

Har længe været i dialog

Man har længe været i dialog om at smelte de to festivaler sammen, og med kommunens spareplan, så var det en naturlig vej.

“Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne.

Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes.

Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne,” siger festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals Peter Bøgholm til Fyens.

Foto: CurlyCurlyDK

Kronprinsesse Mary som protektor

Odense Blomsterfestival har også en høj stjerne i det danske kongehus.

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary været protektor for Odense Blomsterfestival.

De seneste år har hun også prioriteret at komme til Odense for at åbne Blomsterfestivalen.

Siden 1999 har vi år efter år haft den smukke og populære blomsterfestival her i Odense.

Hvert år i august forvandles det centrale Odense til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

Op mod 240.000 gæster besøger hvert år Odense for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her