Thai-kæde er åbnet i Odense: Wokshop satser på autentiske thai-retter

Skrevet af: Daniel Poulsen

Forleden åbnede Wokshop deres første restaurant i Odense ud til gågaden midt i byen.

Det er kædens syvende restaurant, og det er første gang, de udvider med en lokation uden for Sjælland.

Den thailandske restaurant byder på lidt af hvert indenfor det asiatiske køkken og skiller sig ud på flere positive områder.

En anden tilgang til servering

Når maden bliver serveret på bordet af tjeneren, sker det ikke helt på traditionel vis, hvor man får retten på en tallerken foran sig.

En af de mest populære retter til frokost, red chicken curry, bliver anrettet med ris og selve retten på hver sin tallerken.

Ifølge restaurantchef på Wokshop i Odense Katja Jakobsen, der tidligere har haft sin faste gang hos Snik Snak, er det helt bevidst, da det skaber nye kombinationer.

“Man får muligheden for at dele retten, som man gør mange steder i Asien, og på den måde kan gæsten få smagt lidt af hver ret, hvis man er flere i selskabet.”

Alt fra wok til salater og nudler

Hos Wokshop er man ikke kun til salater eller karryretter, men man prøver at tage det bedste fra hver sin gren.

Maden er meget traditionel, men mange af ingredienserne kommer ikke fra Danmark, når de tilberedes i køkkenet af de thailandske kokke.

Derimod kommer de friske fra udlandet.

“Minimum en tredjedel af vores råvarer bliver sendt hjem fra Thailand en gang om ugen, hvor vi har nogle gode aftaler med restauranter” siger Katja Jakobsen.

Restauranten har åbent til både frokost og aften, og til de ekstra sultne har Wokshop en speciel ret, der allerede nu er blevet et hit blandt gæsterne, når de skal vælge en sidste ret til den søde tand.

“Vi har en lækker dessert som friterede bananer med vaniljeis. Den er rigtig, rigtig populær,” forklarer restaurantchefen.

Odense passer godt ind

Hos Wokshop er man utrolig glade for at være kommet til Fyns største by, hvor man har taget chancen for at få prøvet nye ting af.

“Loungeområdet er første gang, vi prøver det af i en Wokshop-restaurant.

Der har vi fundet ud af, at det er rigtig populært. Odense er en stor by, og der sker mange nye ting,” siger Katja Jakobsen

Wokshop er desuden også begejstret for at være til stede i Odense, hvor man i Snik Snaks tidligere lokaler håber på solid opbakning fra nær og fjern.

“Der er så mange, der har været henne og kigge, fordi området ude foran er helt nyt. Man kan ikke gå forbi os uden at se os i hvert fald. Vi er ret tydelige på gaden.” slutter restaurantchefen.

Du kan finde Wokshops hjemmeside her:

http://www.wokshop.dk/

Hvad: Wokshop i Odense

Hvor: Jernbanegade 14

Hvornår: Åbent søndag-torsdag 11:30-21:00 og fredag-lørdag 11:30-22:00

Street Movement rykker til Odense: Fede parkour-faciliteter åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

For første gang vil den erfarne parkour-organisation Street Movement tilbyde børn og unge i Odense helt ned til seksårs-alderen muligheden for at lege og udfolde sig i de udendørs omgivelser omkring Havnen og Byens Ø.

Over hele landet vinder gadeidrætten frem, og her er Odense ingen undtagelse.

Med start fra uge 5 får børn og unge helt ned til seksårs-alderen muligheden for at udfordre sig selv kropsligt og mentalt gennem parkourtræning og -leg i lokale omgivelser ved Byens Ø på Finlandsvej.

Det nye gadeidrætstilbud er skabt af Street Movement, der har mere end 15 års erfaring med at tilbyde parkourundervisning og -forløb og lære børn og unge at se aktivitetsmuligheder i deres lokale byrum.

Øget efterspørgsel

Nu er turen kommet til at introducere Odense for parkour som fysisk disciplin og idræt, hvor to dygtige instruktører vil lære børn og unge i aldersgruppen 6-14 at respektere og se på byrummet som et sted for sund, kropslig aktivitet og socialt samvær.

“Grunden til vi nu har valgt at tilbyde flere aktiviteter i Odense, handler om, vi kan mærke en øget efterspørgsel uden for vores normale arbejdsradius.

Men det har været vigtigt for os at sikre, at vi har nogle folk til rådighed, vi stoler på, og det har vi i Odense.

Faciliteterne er også på plads, og vi ser masser af potentiale i området omkring Havnen og Byens Ø, der i forvejen er en fed lokation og et stort kulturelt samlingspunkt,” forklarer direktør for Street Movement, Mikkel Rugaard.

De to faste instruktører er Emilie Meyer Christensen og Moritz Krauff, der er begge er idrætsstuderende på SDU, og en velkendt del af den større Street Movement-familie.

Fokus er på at have det sjovt

Parkour som disciplin er en sund og positiv træningsform, der fremelsker evnen til at løse problemer og den simple glæde ved bevægelse.

Med legen og glæden i centrum lærer udøverne at se mulighederne i byrummet omkring os.

Det er denne legende tilgang til fysisk udfoldelse, Mikkel Rugaard ser som en af årsagerne til den øgede efterspørgsel:

“Vi har hen over de senere år oplevet en øget interesse blandt børn og unge på tværs af alder, etnicitet og social baggrund for parkour og gadeidræt generelt.

Det vi hører fra vores unge deltagere, er, at de trives med, der ikke er fokus på præstation, konkurrence eller turnering at vinde, som man normalt kender fra sportens verden.

I stedet fokuserer vi på leg, kreativitet og menneskelige værdier samt evnen til at lære nye færdigheder og dygtiggøre sig,” siger Mikkel Rugaard og fortsætter:

“Det er også dét, der driver os – at have det sjovt og hjælpe deltagerne til at udvikle sig og se den personlige udvikling og selvsikkerhed de gennemgår.

Parkour er en meget inkluderende idræt. Alle bliver mødt på deres niveau og der er plads til alle uanset erfaring, fysisk form eller andet udgangspunkt.”

For de 6-9-årige er der fra den 28. januar træning hver tirsdag fra. 15.00-16.00, hvorefter de 10-14-årige træner fra 16.00-17.30.

Du kan læse mere om Street Movement her

Buldrer mod varmerekord: Tæt på varmeste januar nogensinde i Danmark

Skrevet af: Redaktionen

Det er vinteren, der måske aldrig nogensinde dukker op.

Januar har nærmest bare været som et forlænget efteråret, og intet tyder på, at det ændrer sig.

Det meddeler DMI i en ny 4 ugers prognose, der fortsat ser ud til at blive mild i temperaturerne.

Så ingen udsigt til sne og hård frost.

Faktisk er vi støt på vej mod en ny varmerekord. Holder prognoserne for næste år, så bliver det den varmeste januar nogensinde målt i Danmark.

Varmeste januar målt i 2007

Den varmeste januar måned hidtil målt var i 2007, hvor middeltemperaturen lå på 5 grader.

Januar 2020 ligger lige nu på en middeltemperatur på 5,5 grader.

Det har fået DMI til at melde ud på Twitter, at vi nærmer os en varmerekord for januar. Man forventer, at måneden ender på 5,2 grader i gennemsnit.

“Der jo stadig ti dage tilbage, men lige i øjeblikket ligner det, at det meget milde vejr fortsætter. Der er meget, der peger i retning af en rekord, men det er stadig tidligt,” siger Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Du kan se prognose for de kommende tre uger i Danmark her

Tre retter for under 300 kr.: Spis billigt i Odense i Uge 5

Skrevet af: Michael Qureshi
Velsmagende og mørt stykke lam.
Velsmagende og mørt stykke lam.

I uge 7 kan vi glæde os til Danmarks største restaurantfestival DinnerDays, der har 15 Odense-restauranter med i år.

Men allerede i næste uge kan du glæde dig til årets første restaurantfestival her i Odense.

SPIS! Odense er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, hvor der er otte Odense-restauranter er med. Denne først på året kaldes for SPIS Uge 5.

Flere gode Odense-restauranter er med

Det kører ikke overraskende i uge 5 fra mandag 27. januar og frem til weekenden som tager hul på februar måned.

Her er gode Odense-restauranter som Restaurant Fynboen, Druen & Bønnen, Bacchus, Restaurant By H.C. Meyers og flere med.

Fynboen har eksempelvis vundet Fyns største kokke-konkurrenceSchiøtzprisen 2019 hele tre år i træk.

Fælles for hovedparten af restauranterne er, at de alle har menuer med tre-fire retter for maksimalt 300 kr.

Undtagelserne er trioen Restaurant Fynboen, der kører fire serveringer for 325 kr., Restaurant Grand med tre retter for 345 kr. samt Bacchus med en menu til 315 kr.

Du kan bl.a. få tre retter på populære Druen & Bønnen for 239 kr.

Restaurant Marv har fire serveringer for 300 kr. og således kan man selv udforske menuer og priserne.

Du kan tjekke det ud via dette link, hvor du skal trykke på restauranternes logoer for at komme ind til billetsalg og menuer.